ריקוד
מאות שירים נכתבו על ריקוד, ריקוד בין זוג אוהבים סמל לאהבתם, ריקוד פרוע ומשוחרר סמל לחיים ושמחה ואפילו סתם ריקוד ילדים המבטא רוח שטות וצחוק.
לא לחינם שרה ריקי גל "יש לי חולשה לרקדנים", לא סתם מבקשים ילדי הגן בכל שנה מהליצן הקטן בפורים לשמור להם ריקוד, שהרי הריקוד, כל סוג ריקוד, מביא לשחרור הנפש.
עוד משלהי ההיסטוריה מוזכר הריקוד כאקט של שמחה, בספר קהלת ישנו הפסוק "...עת ספוד ועת רקוד", מההקבלה הזו ניתן ללמוד שכבר אז ריקוד (ההפך מהספד) נחשב למשמח.
גם באירוע הכרזת המדינה פרצו החלוצים בריקוד ההורה שמאז ועד היום נחשב לריקוד שמייצג אותנו יותר מכל.
את תחום הריקוד ניתן לחלק לאינספור קטגוריות, ריקודי עם, ריקודים דתיים, ריקודי בטן, ריקודים סלוניים, ריקודי מחול קלאסי, ריקודי מחול מודרני ועוד.
ישנם עמים ועדות להם יש ריקוד אותנטי המאפיין אותם, דוגמאות לכך ניתן לראות בכל אירוע – הצעד התימני המוכר לכולם ומזמן הפך לנחת הכלל, ריקוד הצ`ופי הכורדי וכד`.
מטרת הריקוד משתנה עפ"י סוגו, ישנם ריקודים המהווים חלק מטקס דתי ומסגידה לאל, ריקודים השייכים לשמחות כמו ריקודים בפני חתן וכלה, ריקודים לצורך אימון גופני וחיטוב הגוף, ריקודים המועלים כחלק ממופע בידורי לקהל צופים וכן הלאה.
לימודי ריקוד
כיום ישנם אינספור בתי ספר, שיעורים וחוגים בארץ ועולם העוסקים בתחום הריקוד.
כמו כן כיום ניתן ללמוד לתואר ראשון וכן לתעודות הוראה במגוון התמחויות במכללות המתמחות בכך.
לימודי ריקוד מתחילים מהגיל הרך ועד לחוגים המיועדים לבני הדור השלישי, ישנם לימודי מחול קלאסי שכדי להתמקצע בהם ולהצליח מתחילים ללמוד בגילאי גן, לעומתם ישנם ריקודים שאין צורך ללמוד בבית ספר או חוג המוסמך לכך אלא פשוט לזרום עם המוזיקה ולתת לגוף לבטא את עצמו.
לימודי ריקוד מתחלקים לרמות שונות ולמאפיינים שונים בהתאם למטרת הלמידה.
ישנם לימודי ריקוד מקצועיים המקנים בסיום הקורס או החוג תעודה מקצועית לרקדן המאפשרים לו לעסוק בתחום הן בתור רקדן בלהקה מקצועית או חלק מהרכב והן בתור מדריך לריקוד בעצמו.
לימודי ריקוד מתקיימים גם כחוגים שמטרתם לפתח את הריקוד כתחביב ולא כמקצוע לחיים כמו כן כיום מכוני כושר רבים משתמשים בשיעורי ריקודי שונים כדרך מהנה לחיטוב ועיצוב הגוף.
שיעורי ריקוד לילדים בגיל הרך תפסו תאוצה רבה בשנים האחרונות וכך במקום החוג השבועי למוזיקה שהיה נהוג ברוב גני הילדים בארץ ישנו חוג תנועה שמטרתו הקניית מוטוריקה גסה לידים והן שחרור הגוף והנאה.
אין ספק כי תרומתם של תוכניות טלוויזיה כדוגמת "רוקדים עם כוכבים" העלו את הביקוש ללימודי ריקוד זאת בשל ההשראה מאתם כוכבים שללא כל בסיס בריקוד הפכו תוך מספר חודשים ובעזרת לימודי ריקוד אצל רקדנים מקצועיים לרקדנים מן השורה. כך הפך חלום הריקוד עבור רבים לבר ביצוע ואנשים רבים בגילאים שונים נרשמו ללימודי ריקוד.
עוד תופעה שניתן לראות לאחרונה הוא ריקוד חתן וכלה שבעבר היה ריקוד שלא הושקע בו מחשבה יתרה לפני האירוע, לריקוד מושקע בו החתן והכלה מציגים לראווה מופע קטן משלהם זאת לאחר שלקחו שיעור ריקוד אצל רקדנים ו/או כוריאוגרפים שבנו עבורם שיעורים בהתאם לאירוע ולסגנון המבוקש.
לסיכום...
בין אם אתם נמנים עם ברי המזל שיודעים להזיז את הגוף בצורה מקצועית בכל פעם שהם שומעים שיר אהוב, ובין אם אתם שייכים לאותה קבוצת ביישנים שעומדים מן הצד ומרשים לעצמם להשתחרר רק בחדר ריק מאדם, וודאי שכולנו מסכימים על דבר אחד – ריקוד מחיה את הגוף והנפש, הוא מעביר שמחה וממריץ, הוא מחטב את הגוף ומפתח שרירים, גמישות ויציבה.
ובקיצור – ריקוד הוא אחד הכלים לשמור על אורח חיים של גוף בריא בנפש בריאה.
אז... למה אתם מחכים? נגנו את השיר האהוב עליכם וצאו במחולות!!
אהבתם?