חוויה בלתי נשכחת והדרך הבטוחה לאהוב את הים בקייטנת הגלישה!!!...
סדנאות אפייה
לא פעם הלכתי ברחוב וריח מתקתק ונעים הגיע לאפי ומשך מיד את תשומת ליבי. זה היה ריח שהזכיר לי בית, הזכיר לי חום ומתיקות כמו שרק מאפה טוב יכול לעשות. לאחר בדיקה קצרה הבנתי שזה קרה לא רק לי אלה כמעט לכל אחד, אנשים פשוט עוצרים ממעשיהם עומדים ומריחים כאשר ריח המאפה החזקה, עולה ומהדהד באוויר.
בדיוק מהסיבה הזאת נפתחו קורסי האפייה. בסדנאות השונות לומדים ממש מאפס , איך ליצור בצק איכותי לשימושים שונים, איך להוסיף לבצק את הטמפרטורה המדויקת ואת חומרי הטעם והריח שיגרמו גם לכם לחדול ממעשיכם לעצור להריח וגם לקנות . סדנאות אפייה וקונדיטור מקנות לכל החפץ בכך ידע מקיף ועשיר שיכול לשמש אותם לפתיחת עסק או לבישול בייתי. בצק עלים ישנם חומרי גלם ידועים מראש המשמשים את הקונדיטור המתחיל. על מנת להתחיל במלאכת האפייה, יהיה עליו תחילה להכיר אותם , לדעת מה מתאים למה מבחינת טעם וריח ואז להשתמש בידע הסופי של טמפרטורה ודיוק על מנת ליצור את המאפה המשולם. מדובר בתהליך לא פשוט שכולל למידה בידיים.בקורס קונדיטור תלמדו איך להשתמש בטכניקות קבועות וידועות מראש. בדרך זו למשל תמצאו שרידוד בצק למשל לא חייב להיות קשה אם עושים זאת בדרך הנכונה ואם הבצק באמת הוכן בצורה טובה תגלו שהתוצאות מפתיעות . אפילו שבירת ביצה בצורה הנכונה,תעזור לנו להגיע לתוצאה המיוחלת. בצרפת שהיא מלכת המאפים והאמא של הרבה מאפים מוכרים לנו, נהוג לחלק את לימוד אפייה לסוגים שונים. החלוקה היא לפי הבצקים השונים ורמת האפייה השונה. החום באפייה מחולק אף הוא לפי רמות ולכן נראה חלוקה של קינוחי בוקר כמו קוראסונים ועד לארוחות עסקיות הכוללות ג`בטה או לחם . ההפרדה הזאת עוזרת לאנשים להחליט מה יותר מתאים להם, האם חיפשתם לאפות רק דברים טעימים של בוקר על מנת לעורר אצל הקרובים לכם הערכה או שאתם צריכים לארח בשבת הקרובה חברים ולכן תכינו להם לחם בתנור. זה לא באמת משנה מה הסיבה שגורמת לכם ללמוד לאפות ולקחת סדנאות אפייה שונות , בשורה התחתונה מדובר בידע רב לחיים. היכולת לעבד בצק היוותה מאז ומעולם הבסיס של אבות המזון של המין האנושי , כמעט כולם אוכלים לחם או מאפים אחרים וזה לא משהו שהולך להשתנות בזמן הקרוב לכן גם מבחינה עסקית התחום קורץ להרבה גופים ולכן כמו סדנאות האפייה נפתחו גם מאפיות רבות , שהדרך הכי קלה לתפוס את העוברים והשבים היא פשוט לעשות את העבודה שלהם לעבד את הבצק להוסיף אלמנטים ייחודיים ואז להכניס לתנור, הריח כבר ימשוך את כל מי שיעבור באזור ופשוט יזמין אותו לקנות ולטעום.