בחר תחום:
בחר אזור:
חוג >> כתבות >> שיאצו > המדריך לשיאצו

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

המדריך לשיאצו

היפנים המציאו שיטות שונות ומגוונות לאיזון הגוף והנפש. השיטות הן רבות וטובות. במאמר זה נתמקד בשיאצו- מקורו – מטרותיו ואופן התרגול בו.

שיאצו- פרוש ומשמעות
משמעות המילה שיאצו במקורה ביפן: שי= אצבע אצו= לחץ. לחץ של האצבע. שיאצו הוא טיפול רפואי שמטרתו היא להביא לאיזון הגוף. השיאצו הוא ללא ספק אחת השיטות הטובות שבתחום הרפואה המשלימה. שיטה אשר מוכרת במרכזים ובמוסדות רפואיים רבים ונוחלת הצלחה גדולה ביותר. השיטה מסייעת בתחומים רבים. החל מבעיות אורטופדיות קלות ועד לבעיות נויירולוגיות מסובכות יותר. השיטה מתבססת בין היתר על שיטת הטווינא שאומרת, כי בגוף קיימים ערוצי אנרגיה רבים אשר הם בלתי נראים ונקראים מרידיאנים. הערוצים האלה מושפעים מאיברים פנימיים בגופינו. כאשר אנו חולים נוצרת חסימה בערוצים אנרגטיים אלה ושיטת השאצו באה לפתור את בעית הכאב שנוצרת בגלל החסימה הנ"ל.
שיטת הטיפול והתרגול בשיאצו
לשיאצו עקרונות רבים, כאשר מגיעים לשלב המעשי יש לבחון כמה דברים וישנן דרכים מסודרות לטפל על פי השיטה הנ"ל. למעשה יש 4 נקודות עיקריות שיש לתת עליהן את הדגש כשמתחילים טיפול בשיאצו. נחלק אותן עפ"י אבחנות:
אבחנה ראשונה היא אבחנת ההתבוננות: המטפל מבקש מן המטופל להיכנס לחדר הטיפולים. המטפל יתבונן במטופל מרגע כניסתו עד לסוף הטיפול. בשלב ראשון יבקש המטפל מהמטופל להוציא את לשונו החוצה.
אבחנה שניה- הקשבה: המטפל מקשיב לצליל לטון הדיבר לקול שאותו משמיע המטופל – לצורת ההתבטאות של המטופל ולסדר המילים במשפטים אותם הוגה המטופל. כמו כן – המטפל מריח ומתרשם מהריח היוצא מגופו של המטופל.
אבחנה שלישית-שלב השאלות: המטפל ישאל את המטופל שאלות בנוגע לאורך חייו, מקצעו, מגוריו- עפ"י האינפורמציה שמספק המטופל למטפל ניתן ללמוד הרבה על מצבו הנפשי, האם הוא מסתיר דברים, האם הוא אדם פתוח או סגור, כעסן או שמח בחקלו . שלב זה הוא שלב מהותי בטיפול. ברגע שהבעיה מפוענחת – דרך הטיפול קלה יותר. המטפל דרך דבריו של המטופל יכול לשים את הגדש על הנקודות הכואבות , והמקומות הכואבים אצל המטופל ולהקדיש למקומות אלה את הטיפול הרצוי.
אבחנה רביעית- שלב אחרון – המגע: לאחר שהשתמש בחושיו – ראיה, שמיעה וריח- עובר המטפל לשלב המכריע שהוא שלב המישוש. המטפל משתמש במגע כדי לבדוק את מצבו הנפשי של המטופל – בשלב זה יכול לעשות המטפל אבחנות בחלקים השונים בגופו של המטופל- כגון- גב, בטן, רגליים , צוואר ועוד.
רוב הטיפול אם לא כולו יכול התבצע במיטת טיפולים או על גבי מזרון על הריצפה. יש שאומרים שטיפול על הריצפה הוא הטוב ביותר מכיוון שהוא מחבר את הנשמה לאדמה ויוצר מיזוג בין האדם ליקום. המטופל שוכב או יושב בתנוחות שונות על פי מה שהוא מתבקש. הטיפול יעשה בבגדים נוחים אשר מאפשרים להזיז את חלקי הגוף בקלילות ובנוחות רבה. מטרת הטיפול היא להזרים את האנרגיה בכל הגוף ולשחרר חסימות אנרגטיות שליליות שאינן מאפשרות לתפקד בחיי היומיום בצורה טובה.
לסיכום:
שיאצו, מעבר למטרתו העיקרית שהיא ריפו ואיזון הגוף- הוא גם בהחלט טיפול מהנה מרגיע, מפנק ונהדר שמומלץ בלי קשר למצבינו הבריאותי לעשותו מדי פעם לפעם. אז עשו לעצמיכם טוב – הזמינו לכם טיפול שיאצו- טיפול המרפא את הגוף והנפש.
בהצלחה!!!
אהבתם?
בניית אתרים