טיפוס צוקים- מהיום לא רק באתרים שוממים
טיפוס הרים או צוקים הוא ספורט אתגרי מהקשים והמאתגרים ביותר שיש.
העוצמה שחש המטפס העוסק בכיבוש הר קירח באזורים שוממים על פני כדור הארץ היא כנראה אחת התחושות החזקות ביותר שעוברות על כל אמיץ, ולו המיומן ביותר. מעבר לכושר גופני מעולה, סיבולת לב ריאה מושלמת וכוח רצון קיצוני, טיפוס הרים מחייב אומץ רב וריכוז גבוה למרות תנאים לא שגרתיים- גובה, אוויר דליל, תנאי מזג אוויר של חום או קור קיצוניים, מרחק מהבית והקרובים וכו`...
הקשיים הכרוכים באימון מסוג זה הן מבחינה אובייקטיבית של המתעמל והן מבחינת הזמינות והקרבה לאתרי טיפוס חדשים ומיוחדים, הולידו באמצע המאה שעברה את האח הפחות אקסטרימי של הספורט- טיפוס הקירות. על אף אתגר ה"כיבוש" שנעלם עדיין מדובר בפעילות שיכולה להגיע לדרגת קושי גבוהה ושעלולה להיות מסוכנת במידה ועושים אותה ללא פיקוח ועזרה של מומחים.
אתרי קירות טיפוס נמצאים במקומות שונים בארץ והם עשויים מחומרים שונים כמו בטון. כמובן שהדבר אשר קובע את רמת הקושי של כל קיר וקיר הוא השיפוע. קירות טיפוס יכולים להיות אנכיים, בזווית חיובית נוחה או בזויוית שלילית ואף במסלולים המשלבים ביניהם ומעניקים חוויה אותנטית ומורכבת יותר. גם הבליטות, הזיזים והשקעים המכסים את הקירות בגדלים ועיצובים שונים, ישפיעו על המאמץ הנדרש מהמטפס עד לקצה הקיר.
הספורט שצובר תאוצה בפופולאריותו מציע שלושה סוגים של תחרויות:
• תחרות מהירות, בה צריך לסיים את המסלול ללא נפילה בזמן הקצר ביותר.
• תחרות קושי, המצריך מעבר על כמה שיותר נקודות מסומנות בדרגת קושי עולה.
• תחרות בולדרינג, המציבה בפני המטפס בעיה שעליו לתכנן את פתרונה ולבצע את הטיפוס בתוך זמן קבוע מראש.
אהבתם?