בחר תחום:
בחר אזור:
חוג >> כתבות >> אומנויות לחימה-שונות > איך לבחור חוג אומנויות לחימה לילדים?

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

איך לבחור חוג אומנויות לחימה לילדים?

בחירת חוג עבור הילד הינה משימה לא פשוטה לאור ההיצע הגדול של החוגים בשוק ובפרט, הדבר רלוונטי לגבי בחירת חוג בתחום אומנויות לחימה, הכולל מבחר מגוון ומרתק, לרבות אפשרות לבחור חוג מבין חוגי ג`ודו, קראטה, קונג פו, קרב מגע, טאי צ`י ועוד רבים וטובים אחרים.

אומנויות לחימה – מגוון סגנונות
אומנות לחימה מתייחסת למגוון פילוסופיות וסגנונות המשפרות את הגוף והנפש ואת החיבור ביניהם, כך שניתן להתאמן יותר טוב לא רק כנגד התקפה מבחינה פיזית אלא עם מצבים יומיומיים עמם אנו מתמודדים. ניתן להבחין בין כל סוג אומנות לחימה אחת לאחרת כך שבמרכזה של כל אומנות לחימה ישנה דרך וגישה שונה כדי להגיע למטרה המשותפת, בעוד שאחת תדגיש עבודה עדינה הכוללת אימון פנימי ורגוע באמצעות תנועות קטנות ועבודת יציבות עדינה, האחרת תשים דגש על אימון אינטנסיבי כדי שהגוף יוכל להתמודד עם הטכניקות המאתגרות במבחינה גופנית.
איתור מידע כללי
כדי להגיע לבחירת החוג המתאימה ביותר, מומלץ להתחיל באיתור מידע באינטרנט לגבי מבחר החוגים בשוק, סגנון האומנות לחימה, דרכי הלימוד, המדריכים בתחום, הגילאים המומלצים לחוג ועוד. מאחר וכל חוג עובד על טכניקות מסוימות ושונות, מומלץ לבחור בחוג העושה שימוש בטכניקות המתאימות ביותר מבחינת הילד.
מהי מטרת החוג?
בעת בחירת החוג, חשוב להתייחס למטרת החוג עבור הילד. אם המטרה היא ללמד את הילד להגן על עצמו תוך כדי אימון פיזי מאתגר ואינטנסיבי ואז לא כדאי לבחור בחוג טאי צ`י למשל ולהעדיף אומנות לחימה יישומית יותר כמו למשל קראטה, קרב מגע, ג`יו ג`יטסו ועוד.
מגבלות גופניות
מתוך היכרות שלכם עם המגבלות הגופניות של הילד (במידה וקיימות), תוכלו לסנן חוגים שאינם יתאימו לו. יש לקחת בחשבון שלכל אומנות לחימה יש דרישות גופניות שונות, כאשר ישנם חוגים הדורשים פעילות פיזית רבה ואימון מאתגר מחשל במטרה לשפר את הכושר הגופני, שלא בהכרח יתאימו לכל אחד. חלקם דורשים גמישות טבעית שלא תתאים לילדים שאינם גמישים גופנית ולא נהנים מכך או אפילו יזיקו לעצמם בהתנסות מסוג זה. בנוסף, במידה והילד בעל מגבלת כושר, אינו גמיש ומעדיף לא להתאמץ מבחינה גופנית בחוג, כדאי להעדיף חוג אומנויות לחימה מסוג אייקידו, טאי צ`י וכדומה.
איתור המכון המתאים
מלאכת בחירת החוג אינה מסתיימת בבחירה סוג החוג אלא ממשיכה גם בבחירת המכון המתאים שיענה על הצרכים השונים. מומלץ להתייעץ עם הורים אחרים שילדם בחוג אומנויות לחימה ולקבל המלצות לגבי החוג נבחר המתקיים במכון לשביעות רצונם. במקביל, ניתן לאתר מידע והמלצות ברשת באתרי חוגים לגבי מכונים. בכל מקרה, ההמלצה הטובה ביותר תהיה לאחר שתגיעו למקום עצמו יחד עם הילד ותתרשמו בעצמכם. בהזדמנות זו, תוכלו לקבל את כל המידע החסר והחיוני מבחינת הרכב המשתתפים בחוג, הגילאים שלהם וכמות המשתתפים כל שיעור, מידע לגבי המורה בחוג והניסיון המקצועי שלו (הדבר חשוב במיוחד כשאתם פונים לכיוון תחרותי ואז לניסיון המורה יהיה משקל רב בבחירה.
שיקולים נוספים בבחירה
בחירת החוג המתאים תיעשה גם מתוך שיקולים פרקטיים שיילקחו בחשבון כמו נגישות המכון (סביר להניח שלא תרצו לנסוע רחוק מידי כדי להגיע למקום), התאמת השעות מבחינת היכולת להביא את הילד לחוג או היעזרות באדם אחר לצורך המשימה. כמות ותדירות המפגשים גם היא נלקחת בחשבון כאשר ישנם חוגים על בסיס דו שבועי ואחרים על בסיס חד שבועי (הבחירה היא בהתאם ללחות הזמנים שלכם). לבסוף, בנוסף, שיקול חשוב לא פחות מתייחס לעלות החוג, כאשר פער המחירים בין החוגים הינו יכול להיות משמעותי עבורכם.
שיעור ניסיון
לא מומלץ להתחייב לחוג מסוים לפני שהילד התנסה בשיעור ניסיון, בו הוא יוכל להתרשם מהתאמת החוג מבחינת האווירה בשיעור, הטכניקות שנעשה שימוש בהם, מקצועיות המורה והסבלנות שלו כלפי התלמידים והתרשמות כללית, במיוחד כשאתם מתלבטים בין יותר מחוג אחד. במידה והמכון אינו מאפשר שיעור ניסיון, תבקשו לצפות באחד השיעורים המתקיימים במקום. לא מומלץ להתחייב לטווח ארוך לחוג שלא התנסיתם בו במידה שהיא.
אהבתם?
בניית אתרים