ללמוד אפייה נכונה
ריח הלחם הוא אולי מהריחות המוכרים ביותר, ובוודאי מאלה אשר גורמים לנו זכרונות נושנים על ניחוח הלחם במכולת בבוקר, וערבי שישי והחלה המסורתית.
כברת הדרך שעברה אפיית הלחם בארץ היא רבה. אם בעבר כולם הכירו את הלבן והשחור האחידים – היום אין סוף לסוגי הלחמים שניתן לקבל בכל מאפייה שכונתית. לא משנה מהי הסיבה לכך – אין ספק שהתוצאה היא בהחלט משביעת רצון.
סדנאות אפיית לחם מלמדות את רזי האפייה החל מסוגי השמרים והמחמצות המסייעים בהתפחה, המשך בסוגי הלישה (או אי-הלישה), הדרכים השונות ללוש היטב את הבצק וכלה בתוספות השונות והמשונות שניתן להוסיף ללחם. הטעם שנשאר על לשונם של המשתתפים הוא בהחלט משהו שלא ישכחו בשנים הקרובות.
אהבתם?