כל אחד יכול להיות טבח
אז אתם שייכים לזן האנשים ששורפים חביתה במטבח, ומאמינים שטבחים – בשלנים או אופים – כבר לא ייצא מכם. תתפלאו. לא מעט אנשים שלא התקרבו מימיהם למטבח, למעט כדי לקחת בירה מהמקרר, הצליחו להתגבר על הפוביה ולעשות זאת. עם קצת רצון, אמונה ועבודה כל אחד יכול להיות טבח.
אז אתם שייכים לזן האנשים ששורפים חביתה במטבח, ומאמינים שטבחים – בשלנים או אופים – כבר לא ייצא מכם. תתפלאו. לא מעט אנשים שלא התקרבו מימיהם למטבח, למעט כדי לקחת בירה מהמקרר, הצליחו להתגבר על הפוביה ולעשות זאת. עם קצת רצון, אמונה ועבודה כל אחד יכול להיות טבח.
חשוב לדעת לבשל מכמה טעמים (תרתי משמע). קשה להתקיים רק ממזון קפוא, סנדביצ`ים, או מנות מוכנות המבקשות רק להוסיף מים (המונוסודיום גלוטמאט כבר בפנים). זה גם פחות טעים וגם הרבה פחות מזין ממזון שהכנתם בעצמכם. מזון חייב להיות מזין במיוחד כשיש בבית ילדים או תינוקות. אחרי שסיימתם לפנק את הדור הצעיר בשלל מוצרי תינוקות וילדים, חשוב מאוד לפנק את הגוף שלהם באוכל שיעזור להם לגדול, חיוניים ובריאים.
טייק אווי זה עסק יקר, והכנת אוכל בבית זולה יותר. תמחור למנה של פסטה לדוגמה (כ-30-60 שקלים במסעדות השונות) יורד פלאים אם תכינו אותה בבית. בנוסף, תתפלאו לשמוע, אנשים רבים נהנים להיות במטבח. אחרי שתתחילו, תגלו שמדובר בעיסוק כיפי, מהנה, מאתגר ויצירתי. ממש תרפיה.
כצעד ראשון בדרך למטבח, קיימים בשוק קורסים רבים לטבחים מתחילים, וסדנאות בישול, שיכניסו אתכם לעניינים. קורסים כאלה מומלצים לכל מי שרוצה לטעום (תרתי משמע) מהעולם הזה, והשמיים הם הגבול. זו גם מתנה נהדרת לימי הולדת, יום נישואים, יציאה לפנסיה, ועוד.
בנוסף, יש לנו עוד כמה טיפים:
"קודם כל תירגעו" - המטבח לא נושך ולא אוכל (נהפוכו, זה התפקיד שלכם). באמונה, ריכוז וסדר וארגון המחשבות הכול אפשרי. בנוסף, חשובה הסבלנות. יתכן ולא כל המתכונים יצליחו מייד בהתחלה. לא קרה שום דבר. סיכוי סביר שכל הטבחים הגדולים שאתם מכירים לא מיד הכינו מתכוני גורמה שגרמו לאורחים ללקק את האצבעות.
התחילו במתכונים קלים – כיום ישנם ספרים או מתכונים המפורסמים באינטרנט, שלידם כתובה מידת הקושי של הכנת המנה. תחילת דרככם במטבח זה לא הזמן לנסות להכין ספריבס טלה מעושן במילוי שזיפים ובזיגוג נענע אורגנית. התחילו במתכונים הקלים.
תמיכה מוראלית – אם באפשרותכם לגייס לתהליך ההיכרות שלכם עם עולם המטבח מומחה מטבח משפחתי שיוכל להנחות אתכם, יהיה לכם קל יותר. הוא יסייע לכם במהלך ההכנה ויעניק לכם טיפים בזמן אמת לעבודה פחות מסורבלת.
אהבה – "חומוס עושים באהבה או לא עושים בכלל", אומרת אחת הפרסומות. ואכן, היכנסו למטבח אם באמת אתם אוהבים לאכול ואת עולם הקולינריה – עם ראש פתוח תוכלו להצליח ולפרגן לעצמכם מנות טעימות.
פרה פרה – בעת הכנת מתכונים מורכבים יותר, הדורשים מספר שלבים, אל תנסו לעשות הכול ובבת אחת. קראו ולימדו את המתכון מראש, תזמנו כמה זמן אורך כל שלב, ורק אז היכנסו להכנה. שלב אחרי שלב. בלי לחץ.
ניקיון וטריות – לכאורה הערה בנאלית, אבל חשובה ביותר. הקפידו על ניקיון אישי שלכם – נטילת ידיים לפני הכנת האוכל, ושימו לב שכל המרכיבים שהכנסתם למתכון טריים.
ונסיים עם רשימה בעזרתה תרכיבו לעצמכם מטבח בסיסי:
מוצרי מזון: תבלינים – מלח, פלפל, ושלל תבלינים לפי טעמכם (אורגנו, כמון, כורכום ועוד). שמן. סוכר. ביצים. קמח. רסק. ירקות. גבינות. חלב. ועוד, על פי המתכונים.
כלי מטבח: סכין, כף לערבוב, מצקת, תרווד, מסננת, פומפיה, קערות, קרש חיתוך, סירים, מחבתות, פותחנים לקופסאות ובקבוקים, בלנדר/מערבל מזון, נייר אלומיניום. אגב, רצוי שיהיו גם מקרר, כיריים ותנור בסביבה.
בתיאבון.
אהבתם?