חלוקת הבית ל- 9 ריבועים או ל- 8 פלחים נראה כנושא השנוי ביותר במחלוקת.
לשתי דרכים אלה לבדיקת הבית על פי ה פנג שוו י יש בסיס שונה. ההשוואה ביניהן זה כמו להשוות תפוזים לתפוחים.
חלוקת הבית ל- 9 ריבועים או ל- 8 פלחים
מאת: מאסטר ג'וזף יו, תרגום – מרכז ג'וזף יו לפנג שווי בהנהלת מאסטר מרינה שולמן
(www.fsrc.co.il)
זה נראה כנושא השנוי ביותר במחלוקת. לשתי דרכים אלה לבדיקת הבית על פי ה פנג שוו י יש בסיס שונה. ההשוואה ביניהן זה כמו להשוות תפוזים לתפוחים. קיראו על שתי השיטות והחליטו בעצמכם עם איזה מהן אתם תלכו.
לפני שהבית נבנה הצ'י של שמיים והצ'י של אדמה נפגשים על פני הארץ. כאשר בית נבנה, זהו האדם הבונה בית על האדמה תחת כיפת השמיים. מה שידוע כהיווצרות לב השמיים.
מפת הכוכבים של הבית ניתנת למיפוי בהתאם לכיווני החזית והעורף של הבית. אי אפשר לשנות את המפה אם לא משנים את לב השמיים. שינוי כזה הנו שווה ערך לבנייה מחדש של הבית המפיחה רוח חדשה אל תוך הבית. זוהי סוגייה קשה בפני עצמה.
הקונספט של שמיים, ארץ (אדמה) ואדם מתייחס לפעילות אנושית (אדם) בגבולות המרחב (אדמה) והזמן (שמיים). כשאנו מדברים על בית, זוהי הלידה של הבית במקום מסוים ובמשך תקופה מסוימת של זמן.
האנשים הבונים את הבית הם כמו ההורים של הבית. ייתכן והם לא יגורו בבית, בדיוק כפי אנשים מסויימים שלאחר לידתם גדלו אצל הורים מאמצים ולא אצל הוריהם הביולוגיים. "החלפת" ההורים לא תשנה את ה DNA של האדם, מכאן, סיום בניית הבית הוא הקובע את "לב השמיים" (עידן הבית) ולא תאריך הכניסה לבית.
9 ריבועים
כשמשרטטים את מפת הכוכבים של הבית מקבעים את תבנית/מסלול האנרגיות שלו. התבנית מחולקת לנוחיות בטבלה של 3 X 3. לדוגמא עבור בית שנבנה בעידן 7 עם חזית של 90 מעלות, תראה המפה כך:
לאחר מכן מונחת המפה על שרטוט הבית. לכן הבית יתחלק ל- 9 ריבועים שווים עם גמישות קטנה קלה משום שישנן מחיצות מוחשיות.
התאוריה שמאחורי השיטה הזו היא שחלוקת הצ'י היא בהתאמה לאופן בו הכוכב עף, קדימה או אחורה במסלול ה- LUO SHU (לו שו). המסלול הזה נקרא "סרגל מודד שמיים".
8 פלחים
לפי QING NANG JING (ילקוט תכלת קלסי) נאמר כי: " צ'י בא מ- 8 כיוונים". מאסטרים של פנג שווי בזמן העתיק השתמשו בלו פן והביטו בסוגים השונים של הצ'י הבא מ-8 כיוונים. כמובן שלמדידות מדויקות יותר, הם היו צריכים לאבחן צ'י הבא מ- 24 ההרים, 64 הקסגרמות ואפילו 384 YAO!
רעיון ה פנג שווי כולו הנו ללמוד את הסוגים השונים של הצ'י הבאים מכיוונים שונים ולא ללמוד איזה סוג של צ'י מוצמד ל 9 הריבועים עם גבולות דימיונים, זה גם לא החקר של סוגי הצ'י המותאמים ל- 8 הפלחים עם גבולות דימיוניים. לכן זה גם לא "חלוקה לעוגה נגד הריבוע". אלא הצ'י הבא מ- 8 כיוונים לעומת צ'י הממלא 9 קופסאות (ריבועים).
למעשה צ'י מגיע אל תוך הבית מכל הכיוונים. החזית היא הכי יאנגית ולכן היא גם משפיעה ביותר. העורף הכי יין ולכן הכי קולט. כשהוא נכנס פנימה הוא ממלא את הבית. תארו לעצמכם מים הבאים מכל הכיוונים אל תוך הבית. הם יכנסו דרך דלתות וחלונות. הם גם יתגנבו דרך החריצים שבקירות. ברגע שהמים נכנסו פנימה הם נעים בחופשיות בתוך הבית וממלאים כל פרוזדור וכל חלל. לא ניתן להבחין במים המגיעים מהשבילים השונים ולכן ישנה חשיבות רבה למיקום הדלתות והחלונות כך שנוכל לדעת איזה כוכב מים נכנס לבית ואיך הוא מכוון למלא את הבית.
אפשר להתחיל ללמוד את הכוכבים המעופפים עם 9 הריבועים כי זה יותר קל להבנה. זוהי הרמה הבסיסית. ברמה המתקדמת יותר נצטרך לקבל הדרכה של הקלסיקאים חשובים. לכן אין פה נכון או לא נכון אלא רמות שונות של הבנה.
אנשים רבים טוענים שבימי קדם השתמשו ב 9 ארמונות לייעוצי פנג שווי. האם זה נכון?
לספרים עתיקים אין דיאגרמות טובות. אפילו בספרים שפורסמו לפני 100 שנה הדאיגרמות באיכות גרועה. בדרך כלל לשרטוט הבית מתלווה מפת הכוכבים. המפה מופנת כך שניתן יהיה לראות היכן חזית הבית. אין שם "טבלה" ("רשת").
JIANG DA HONG חזר והדגיש את חשיבות השימוש ב- 8 הכיוונים. כאן מובאים ציטוטים מכתביו BA ZHAI TIAN YUAN FU:
"אם אתם רוצים לדעת מה נכון ב- 8 הבתים תצטרכו לדעת את המספרים ב 9 ארמונות."
"באופן כללי נצטרך לאבחן את צורת הבית ולבדוק את הדלתות והשבילים אליו. אם הוא מרובע וסטנדרטי אז יש לו 8 ארמונות. אם הוא רחב או ארוך יהיו שם שתי טריגרמות."
" אם לבית יש חזית KUN והוא עמוק וארוך אז דלתות DUI ו- LI לא תואמות (לא נמצאות אחת ממול השנייה)."
הפרגרף הראשון מזכיר מספרים בלבד. הוא לא דן בסוגייה אם הארמונות הם מרובעים או מלבניים. הוא מזכיר את 9 הארמונות מכיוון שהמספרים נמצאים בכל הארמונות של מפת הכוכבים.
הפרגרף השני ברור למדיי. לבית סטנדרטי בצורת ריבוע ה- 8 (ולא ה - 9) ארמונות פחות או יותר אותו הדבר. בבית ארוך ורחב ישנם שני מקומות עם השפעה הרבה יותר
גדולה. זה מסביר לנו בבירור שחלוקת הבית ל- 9 ריבועים שווים (3X3) איננה הדרך.
מאסטר JIANG עדיין חשש שזה לא מספיק מובן, בפרגרף השלישי הוא אומר לאנשים שהשימוש בטבלה של 9 ימקם דלתות במקומות לא נכונים. הוא מציין בית ארוך עם חזית KUN. מה שנראה כדלת בארמון DUI למעשה לא מושפע על ידי הצ'י שבא מכיוון DUI. מה שנראה כדלת בארמון LI למעשה לא מקבל צ'י מ- LI.
הדיאגרמה הבאה מתארת את המצב:
בהשתמש בריבועים נקבל דלתות האחת בארמון LI והשניה ב- DUI.
הריבוע המאגי של 3X3 רק נותן לנו את הכלל של תנועת הכוכבים. אין לראות בו את מפת החלל. אנשי קדם קראו בחוכמה לריבוע הקסם (מאגי) "סרגל למדוד את השמים". כלומר מדובר בסרגל ולא בחלל.
צורת ה"עוגה" לא אומרת שישנם 8 ארמונות וכל אחד מהם הוא בצורת עוגה. זה רק אומר שהצ'י השונה שבמפת הכוכבים בא מהכיוונים הללו. כעת זה ברור כיצד לנתח את הצ'י בבית על ידי הכוכבים המעופפים.
מתורגם על ידי המרכז ל פנג שווי ומטפיזיקה סינית של מאסטר ג'וזף יו – מרכז ג'וזף יו ל פנג שווי בהנהלת מאסטר מרינה שולמן.
Copyright Joseph Yu