מזון למחשבה
הקשר ההדוק שבין היוגה למערכת העיכול ולהפך. הרלוונטיות של כל מה שנכנס למערכת העיכול מתפרק ומגיע בסוף התהליך לאיברים והרקמות בגוף, ההשפעה על חיינו ביום יום.
המאמר קיבל את הציון:
נצפה: 2522 | דורג: 13
|
תודה שהצבעת עבור מאמר זה!
|
|
סוגי המזון השונים
ביוגה והשפעתם על הגוף והתודעה
לפי הבהגודגיטה, ישנם שלושה סוגי מזון: מזון סטווי, מזון רג'סי ומזון טמסי.
המזון הסטווי:
המזון הסטווי הנו מזון טהור המורכב מירקות, פירות, דגנים קטניות וכדומה. המזון הסטווי מספק טוהר ושלווה לתודעה, מזון זה מרגיע את הגוף ואף מזין אותו.
המזון הרג'סי:
המזון הרג'סי הנו מזון מעורר המורכב מתבלינים, חומרים חריפים, בשר, אלכוהול, דגים וביצים. המזון הרג'סי מעורר את היצר החייתי באדם ומביא למצב של חוסר מנוחה. גורם גם להפרעות בעצבים ובמערכת הדם, כגון לחץ דם גבוה הקשיית עורקים ומחלות של חומצת השתן.
המזון הטמסי:
המזון הטמסי הנו מזון שאינו טהור המורכב ממזון רקוב, מעופש ובשל יתר על המידה. המזון הטמסי גורם לאדם להיות עצל ומשפיע לרעה על בינתו של האדם. גורם לירידה ביכולת החשיבה, איבוד אידיאליים וכל תכלית בחיים. כמו כן גורם למחלות גוף כרוניות (עליהן אדון בהמשך).
כפי הנראה ככל שהמזון טהור ומזין יותר כך השקטת התודעה גבוהה יותר. המזון הטמסי והרג'סי גורם לגוף להיות במצב של חוסר ומנוחה ולהשתוקק לכמות נוספת של החומרים הרעילים לגוף ולתודעה. אנו רואים קשר ישיר בין המזון הנכנס לגוף לבין מצבנו הנפשי כתוצאה מפירוק המזון במערכת העיכול ולאחר כך למערכת הדם ולמוח. בהתאם לדרגת הטוהר הנפשי של האדם הריהו באופן אינסטינקטיבי בוחר סוגי מזון המתאימים להוויתו. בכל מקום ניתן לראות שאנשים משנים לפתע את סוג מזונם מבלתי טהור לטהור, ככל שרמת המודעות והטוהר הנפשי עולה. הלא-צמחונים משנים את תפריטם לצמחוני או ממעטים בבשר, בשעה שמתפתחים מבחינה רוחנית.
אין היוגה באה ומטיפה להתנזר מכל האסור אלא לנסות ולהתקרב ככל האפשר למזונות טהורים. תמיד יש לזכור שהטבע מופלא בחכמתו, הואיל והוא מייצג את החוכמה האינסופית של הבריאה !
אהבתם?
כתבות נוספות ממדור בריאות ותזונה