אחרי שנים של לימוד מודעות עצמית בקבוצות, באופן אישי ובבתי ספר, כתבתי קורס מודעות עצמית שאפשר לעשות באופן אישי, לבד, ללא מורה. זהו קורס שיש בו כמעט עשרה שיעורים שכל שיעור מתמקד בנושא אחר, אך הקורס הוא גם תהליך אישי. זהו שיעור שבסופו תרגילים שמומלץ לעשות באופן עצמאי. אשמח לקבל תגובות ושאלות. באהבה :)
שלום חברים יקרים.
השיעור הזה נתמקד על מיקוד האנרגיה שלנו להגשמת המטרות הגשמיות שאנו רוצים.
מה היא מטרה בעצם? אפשר לפרק זאת לשני חלקים-
1. חזון אישי שיש בנו שדוחף אותנו במשך החיים וצץ ועולה בנו מידי פעם או לעיתים קרובות.
2. דחף פנימי חזק שמניע אותנו בעשייה היומיומית שלנו אשר נובע מרצון לשנות את חיינו לטובה.
בכל אחד מאיתנו קיימים שני קולות- הקול של הנשמה והקול של הגוף. הראשון הוא בא מתוך אהבה ומתוך המהות שלנו כאן כבני אדם, והשני בא מתוך הגוף שרוצה לשרוד ולהתקיים.
כפי שכבר נכתב בשיעורים הקודמים, לנשמה יש רצון להביא אותנו לשלווה פנימית, והפחד כותב ומפעיל בנו קודים שבאים מתוך חוויות לא נעימות שחווינו ומתוך תנאים שקיבלנו לאהבה.
החזון האישי שלנו הוא מין תחושה פנימית שמובילה אותנו ליעוד שלנו- אם נקשיב לה.
לכל אחד מאיתנו יש תפקיד בעולם הזה. לכל אחד מאיתנו יש כישורים ויכולות מיוחדות שאיתם הוא נולד ושאיתם הוא אמור לממש את עצמו בצורה המוחלטת ואת ייעודו. כאשר אדם מממש את ייעודו שום דבר לא יחסר לו, אך מימוש היעוד הוא לא המטרה, אלה הדרך להבנת היעוד ושחרור הדפוסים שמונעים זאת היא מהות החיים. כי אף אחד לא בא לעולם שהוא מודע לחלוטין לעצמו וישר מממש את עצמו, אם זה היה כך לא היתה משמעות לקיום שלנו. (לפחות לא בתקופה הזאת...)
ישנם אנשים שהמהות שלהם היא להיות- מורים, מרפאים, טבחים, נגרים, בנאים, מעצבים, יצרנים ועוד.
לכל אדם יש יעוד שבא מתוך אהבה
ויצירה. אין אדם שאין בו יכולת יצירה- יש אנשים שלא מאמינים שיש להם יכולת יצירה.
בעולם האוטופי כל אדם עושה את מה שהוא נולד אליו. ומתוך העשייה הזאת הוא גדל ולומד. וכשהוא עובד מתוך אהבה הוא מקבל אהבה- וכסף הוא אהבה גשמית. כאשר אדם עובד מתוך תסכול וסבל אז הכסף בשבילו הוא סבל ותסכול.
הדחף הפנימי השני שמניע אותנו הוא הקודים שנובעים מהחוסר ביטחון שקיים בנו. לעשות דברים כדי לרצות אחרים בשביל לקבל אהבה. לרובינו יש מטרות מאוד גדולות שנובעות מתוך החוסר.
מטרה להיות עשיר, מצליח, עם קריירה טובה, עם בן/בת זוג יפה, להיות ראשון ועם ציונים טובים וכו'..
מטרות שנובעות ממה שחינכו אותנו. מטרות שנובעות מהאמונה שאנחנו לא טובים מספיק כפי שאנחנו ושאנחנו תמיד בתחרות. ובכן, האם זה באמת נכון?
בשביל כל אחד מאיתנו התחרות היא שונה, כל אחד מאיתנו רואה את הדברים אחרת ומיוחד. אך תמיד אנחנו מאמינים שכולם רואים את העולם כמונו. ואז אנחנו יותר לחוצים ויותר מפחדים כי אנחנו משליכים את האמונות שלנו על האחר. ואנחנו חושבים שאם אנחנו חושבים X אז גם הוא חושב כך.
כדי להגשים את המטרות שלנו אנחנו מתחילים תהליך שבו אנחנו בודקים מה אנחנו באמת רוצים. הרבה פעמים אנחנו רודפים אחרי כסף ללא סוף אך לא משנה אם נגשים את המטרה הזאת, תחושת חוסר הכסף לא תפסק. ולכן הצעד הראשון הוא לראות בדמיון האם המטרות שלנו הם בעלות סיפוק או שהם בור ללא תחתית. האם המטרה באה מהלב או מהפחד.
מטרה שבאה מהלב, היא מטרה שלא באה מתוך הסיפוק בכיבוש או בניצחון. היא לא באה מריקנות. היא באה מאהבה. ולכן גם הרבה פעמים היא נתפסת הרבה פחות חשובה.
אנחנו מאמינים שרק במרדף ובכיבוש יש סיפוק. ככה הורגלנו. ואז את הדברים שאנחנו באמת אוהבים לעשות אנחנו שמים בצד מתוך אמונה שמאהבה לא יבוא כסף. ובגלל שאנחנו לא אוהבים את עצמינו אנחנו לא מרשים לעצמינו לעבוד מתוך אהבה- זה לא מגיע לנו, וזה לא יביא לנו אהבה חיצונית כמו זה שמנכ"ל חברה נחשב להצלחה. אנחנו מעדיפים שיעריצו אותנו ולרצות אחרים מאשר לעשות את מה שאנחנו אוהבים ומרגיע.
אחרי שהבנו שמטרות מסוימות באות מתוך חוסר אז שם יש הרבה תהליך של ניקוי. חלק מהתהליך ניקוי זה לנסות להגשים את המטרה אך מתוך התבוננות על התהליך. לדוגמא- אם אני רוצה ציונים טובים כי אני מרגיש שאני כישלון, אז מצד אחד אני עובד על מחייבות שאני הצלחה וכו', ומצד שני אני גם מנסה להשיג ציונים טובים מתוך התבוננות על איך שאני מרגיש ומה קורה לי בתהליך- איך אני מרגיש לפני מבחן, מה אני מרגיש בלימודים, מה אני מרגיש לפני קבלת ציונים וכו'. אני כותב מה עולה לי בראש איזה מחשבות, איזה פחדים וכך אני לומד את עצמי.
כך אנחנו עובדים עם הפחד, גם מוציאים ציונים טובים, רואים שאנחנו לא באמת כישלון ומשחררים את הפחד הזה בכל הרמות.
פחד מחומרניות
אצל אנשים רבים ובעיקר אנשים עם נטייה "רוחנית" יש "בעיה" נפוצה – פחד מסיפוק והגשמה חומרית.
קיימים אצלנו הרבה אמונות ש:"כסף משחית", "צריך לשלוט ביצרים החייתיים שלנו", "לרצות כסף והצלחה זו חולשה ורדיפת בצע" ועוד...
אלה אמונות שבאות מתוך הפחד שלנו מהצלחה. אותם אנשים מגלים את הכוח והאור שקיימים בתוכם. הכוח לזמן דברים, תקשור,ראית הילות וכו'. והפחד הוא שאם הם יתעלו את אותו כוח לחומר ולהגשמה הם יהיו כל כך חזקים שאולי הם יפגעו במישהו או יותר גרוע, יאבדו שליטה על עצמם ויהפכו מושחתים ורודפי בצע.
אז יש לי שני דברים להגיד על זה: אנחנו יכולים לסמוך על עצמנו שגם כשנהיה במקום שבו תהיה לנו השפעה חזקה והרבה כסף. כמו שהיום אנחנו לא רוצחים וגונבים כי יש לנו שליטה עצמית ומודעות, כך גם כשנגיע למקומות אחרים שבהם יהיו לנו פיתויים אחרים נדע לשלוט על הדחפים והיצרים שלנו בצורה נכונה.
והדבר השני הוא שגם שלחמוד, לרדוף בצע ולהיות מושחת הם שיעורים בפני עצמם. אם זה מה שיקרה לכם בחיים אז זה משהו שיש לעבור. ובסופו של דבר לומדים גם מזה שיעורים מאוד חשובים.
פחד מסיפוק הוא כמו הפחד מחומריות. יש אנשים שמאמינים שלא מגיע להם להיות מסופקים משום דבר. שסיפוק הוא משהו חייתי שצריך לשלול ולבטל. זו אמונה שיש בעיקר בדת.
ואז כשיש להם רצון להגשים מטרה שיש בה סיפוק בסוף, כמו ליצור משהו אומנותי, להכיר בחורה, לקיים יחסי מין, לאכול שוקולד וכו' אז הם מבטלים את המטרה מתוך אמונה שסיפוק הוא דבר רע.
אך האם זו האמת?
סיפוק הוא הדרך של הגוף שלנו להראות לנו בצורה פיזית שאנחנו בדרך הנכונה בשבילנו. יש לנו סיפוק מדברים שעושים לנו טוב. כמובן גם שיש מצבים שבהם הצורך לסיפוק הוא קיצוני ומגיע מתוך ריקנות.
ולכן התהליך הוא לשאול את עצמינו האם הסיפוק פוגע בנו או לא.
כאשר אנחנו יוצרים משהו- ציור, פסל, תבשיל טעים וכו' אנחנו חווים סיפוק מהתוצאה. כך שאם נמנע מעצמינו סיפוקים אנחנו מונעים גם את היצירה שהיא באה מהנשמה. סיפוק הוא דבר אישי. לא מדובר בסיפוק שבו אנחנו משוויצים על התוצאה ומחפשים אישור על העבודה- ממש לא. מדובר על האישור הפנימי שאנחנו נותנים לעצמינו על מה שעשינו. זה המנגנון של הנשמה שלנו לקדם אותנו בחיים.
תחשבו על זה- איך היו החיים שלנו בלי סיפוקים? האם זה באמת אפשרי?
כל עוד שיש לנו אמונות שסותרות את המטרות שלנו – המטרות שלנו לא יתגשמו ואנחנו נמשיך למגנט את הפחדים!
ההבדל בין התפיסה לביצוע:
האשליה לגבי הגשמת מטרות היא שמה שנראה לנו במוח כפשוט וקל הוא לא כך במציאות של הגוף שלנו.
למשל כשאנחנו רואים אדם שעושה משהו שנראה פשוט כמו כדורגל. אנחנו רואים זאת ואומרים במוח- זה ממש פשוט וזה לא בעיה לעשות זאת.
ואז אנחנו מנסים לעשות זאת עם הגוף ומסתבר שזה בכלל לא כל כך פשוט. בעצם מה שבמחשבה שלנו נראה פשוט לוקח הרבה תרגולים ומאמץ בשביל שנוכל לבצע זאת בצורה הנכונה.
כמעט הכל בחיים אנחנו צריכים לחזור ולעשות כדי לא לשכוח. גם כאשר אנחנו לומדים משהו, כמו תוכנת מחשב, אם לא נתרגל זאת מספר חודשים, אנחנו נשכח כמעט הכל.
המחשבה שלנו משלה אותנו שכשאנחנו רוצים להציב לנו מטרה אנחנו מאמינים שהיא פשוטה וקלילה, ואז כשאנחנו באים להגשים אותה, אנחנו פתאום נתקלים בקשיים ובבעיות שלא חשבנו עליהם.
אם המטרה שלנו היא לשחק כדורגל, אז במחשבה זה נראה פשוט- רצים, בועטים ומבקיעים- מה הבעיה!
אך כשאנחנו באים לשחק פתאום אנחנו רואים שזה לא קל לרוץ שעה, ולא קל לכוון לשער ואז אנחנו מרגישים כשלון ומתחילים להטיל ספק במטרה שלנו ובעצמנו בכלל.
חשוב להזכיר לעצמנו שיש מטרות שלוקח זמן להשיג. ואז לפרק את המטרה הזאת לאבני דרך שהם יסמלו לנו מטרות משנה שיובילו אותנו למטרה הגדולה.
אם אנחנו רוצים להיות שחקני כדורגל, אז אבני דרך הם – להיות מסוגל לרוץ שני קילומטר בקלות, לאמן את הקורדינציה שלי כדי שאוכל לבעוט מדויק יותר וכו'.
האבני דרך הם הדרך עצמה למטרה שאיתם אנחנו יכולים לראות את ההתקדמות ולבנות את הגוף שלנו שיהיה מוכן למטרה.
כדאי להתחיל תמיד בדברים הקטנים ולא להציב לפנינו מטרה גבוהה מדי. כי אם על המשחק הראשון בכדורגל נצפה מעצמינו לשחק כמו אלופי עולם אנחנו פשוט נתאכזב. ואז נרגיש או כשלון, או כעס או שפשוט נוותר על כל העניין.
לכן חשוב להתחיל להתאמן בדברים הקטנים ולאט להשתפר בהם.
זכרו שהמחשבה שלנו מאמינה שהכל פשוט אבל הגוף שלנו זקוק לאימון. ולכל מטרה יש דרך חשובה.
בנוסף, שימו לב איך אתם מרגישים כאשר אתם רוצים להגשים מטרה גדולה. האם לפרק אותה לאבני דרך נראה לכם מיותר? האם מתסכל אתכם לראות שהדרך לוקחת זמן? לפעמים רק המחשבה על זה שאנחנו צריכים ללמוד ולעבוד בשביל להשיג מטרה מסוימת מתסכלת אותנו וגורמת לנו לוותר על המטרה. לכן, בחרו לכם אבני דרך שיענינו אתכם וזכרו שזו המציאות שלנו- אם אנחנו רוצים לבנות משהו לגובה אנחנו צריכים יסודות טובים ולבנות זאת כמו פרמידה.
כך גם בהתפתחות הרוחנית שלנו- זה יכול להראות פשוט להיות מודע ולא לפחד בכלל ופשוט לחיות באהבה, אך כאשר אנחנו מנסים לעשות זאת אנחנו רואים שזה לא פשוט בכלל. ואז אנחנו בוחרים אבני דרך שהם יעזרו לנו להגיע למטרה שלנו כמו- לסלוח לעצמי, לעשות מדיטציה וכו'. וככל שנתאמן יותר כך נגיע יותר מהר.
אם יש אבני דרך מסוימים שאנחנו לא רוצים לעשות אז זו גם השתקפות לעצמינו- למה דברים מסוימים מרתיעים אותי? אם פסיכומטרי זו אבן דרך כדי להיות רופא אך זה מאוד מרתיע אותי אז כאן אנחנו יכולים לבדוק למה אני מפחד מזה.
וידוע.
וידוע הוא תהליך שבו אנחנו מוודעים (מהמילה מודע) את עצמינו על הדברים שאנחנו עושים כדי לקדם את המטרות.
כל יום לפני השינה, אנחנו כותבים שלושה דברים חשובים שעשינו היום ושלושה דברים פחות חשובים.
הרבה פעמים אנחנו שופטים ומאשימים את עצמינו שאנחנו לא עושים כלום בחיים.
מטרת הוידוע היא להראות לעצמינו שאנחנו כן עושים כל הזמן. כי כל יום קורה משהו.
שלושה דברים חשובים זה יכול להיות- ללכת לעבודה, לצאת עם דייט חדש, לקנות משהו וכו'. שלושה דברים פחות חשובים – לצחצח שיניים, להכין ארוחה טעימה, לשפוך את הזבל וכו'.
כי אנחנו כל הזמן בעשייה בחיים.
כל אדם נברא עם מטרות, רצונות ושאיפות שהוא אמור ומסוגל להגשים. אלוהים לא היה בורא אותנו עם רצון שלא ניתן להגשמה. לכן כל דבר שאנחנו רוצים ושואפים הוא מטרה שנבראנו להגשים. והדרך להגשמה היא הדרך שבה נלמד על עצמינו בצורה הכי יעילה.
שכל אחד ישאל את עצמו- מה אני רוצה? האם אני יודע מה אני רוצה? רק ברגע שאנחנו יודעים וממוקדים על הרצון שלנו אז אנחנו מתחילים למגנט את המטרה הזאת אלינו. כל עוד אנחנו לא יודעים מה אנחנו רוצים באמת אנחנו יוצרים בלבול ומזמנים דברים שהם לא ממוקדים להגשמת המטרות שלנו.
תרגילים:
1. האדם שתמיד רציתי להיות:
תאר מי שאתה בוחר ורוצה להיות.
כיצד תראה, מה תעשה, כיצד תתנהג, איך תרגיש, כיצד יתנהגו אליך?
נסה להיות בהיר ומדויק ככל האפשר לגבי מי שאתה רוצה להיות.
כתבו לפחות עשר דוגמאות ל:
- דברים שאני אוהב לעשות.
- דברים שאני אוהב להיות.
- דברים שאני אוהב שיהיו לי.
2. כתבו שש מטרות עיקריות אותן אני רוצה ובוחר/ת להגשים:
- לכל מטרה כתבו מה מעכב או מונע מכם להגשים אותה עכשיו.
- כל סיבה מהמשפטים הנ"ל הפכו למשפט או אמונה פשוטה.
- כל משפט ואמונה הפכו למחייבה.
3. לכל מטרה שכתבתם בתרגיל הקודם כתבו חמישה דברים (אבני דרך) או יותר שעלי לעשות כדי להגשים את אותה מטרה. זכרו לבחור אבני דרך מהנות שתאהבו לעשות.
4. כל יום לפני השינה קראו את המטרות שרשמתם. במידה והגשמתם חלק מהם כתבו מטרות חדשות. בכך שאתם קוראים את המטרות כל יום אתם ממגנטים אותם בתת מודע יותר ויותר.
4. וידוע.
על יום במשך חודש כתבו יומן וידוע ההצלחות שלכם.
דוגמא לדף יומן:
היום הראשון:
רשמו 3 מטרות עיקריות שהגשמתם:
בישלתי ארוחת צהרים________
¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬ציירתי ציור_______________
כתבתי מאמר______________
רשמו 3 מטרות משניות:
צחצחתי שיניים____________
שלחתי דואר______________
התקשרתי לאמא____________
כך תעשו כל יום במשך חודש. התמדה זאת יוצרת בתת מודע אישור לכך שאנחנו תמיד יוצרים בחיינו. שאין יום אחד שאנחנו לא עושים כלום ולא מקדמים את עצמינו בדרך כל שהיא. וכל יום אנחנו יוצרים, בונים, עוזרים ועושים דברים למענינו ולמען אחרים. וכך אנחנו מוודעים במודע את היצירות החיוביות שלנו. וכך ההערכה העצמית שלנו עולה. ככל שנוודע את עצמינו יותר, כך ניצור את המטרות שלנו בצורה קלילה ופשוטה יותר.
אז בואו נתחיל להתמקד במטרות ולהגשים אותם כי זה רק תלוי בנו!
באהבה ללא תנאי
אריאל גלילי