"נס קולינרי לחיים בריאים"
אין מי שמפקפק בחשיבותו של אורח חיים בריא, אך האם כולנו יודעים מה זה אומר?
צוות מומחים רב תחומי הפועל בבית אבן "שקוף" ויפהיפה בגליל, פיתח סדנה מקורית המבוססת על בישול חכם ע"פ נוסחת תזונה יחודית ולימוד עקרונות לחיים בריאים.
מנתוני מחקר רב שנים על הרגלי תזונה של נבדקים עולה כי תזונה בעלת אינדקס גליקמי גבוה קשורה ברמות גבוהות של אינסולין, בהשמנה, בתחושת עייפות ותשישות ובעלייה בסיכון לפתח סוכרת. נתונים אלה ואחרים הובילו את גרשון בן עמי, מנהל "בית האבן" בישוב מכמונים הגלילי, לפתח נוסחת תזונה ייחודית המוגדרת בפי רבים "נס קולינרי". להעברת תורתו הבנויה על בישול חכם ועקרונות לחיים בריאים, עזב בן עמי את עיר מגוריו- ירושלים, סגר את חברת ההוצאה לאור שניהל במשך 20 שנים ועבר לגליל. בבית האבן היפהיפה המוקף נוף ושלווה פסטורלית מקיים בן עמי, יחד עם צוות מומחים, סדנה מקורית בת חמישה ימים הכוללת לימוד והתנסות בכל הקשור לקיום אורח חיים בריא.
הצוות הרב תחומי כולל גסטרונום מומחה לבישול מטעמי בריאות, מומחי תזונה, מדריך לזן שיאצו, מדריכי יוגה, מנחי דמיון מודרך ואנשי מקצוע נוספים, אשר פיתחו את השיטה לשמירה על אורח חיים בריא המבוססת על נוסחת התזונה של בן עמי. את נוסחת התזונה פיתח בן עמי בהתבסס על תאוריית התזונה של פרופ' גוגנהיים- המומחה לתזונת אדם.
הסדנה תוכננה כמענה מושלם לכל המעוניינים ללמוד את המשמעות של קיום אורח חיים בריא וכוללת שלבים כגון:
• אימוץ ההחלטה וההתחייבות לאורח חיים בריא בעזרת דמיון מודרך
• מציאת הדרך המתאימה לכל משתתף אישית, לניהול אורח חיים בריא
• הבנת חשיבות התזונה על הבריאות, לימוד עקרונות התזונה הנכונה ותרגולם
• התוודעות לעקרונות הבישול החכם, התנסות בבישול וכמובן הנאה מארוחות בריאות ומענגות.
• הגברת המודעות לגוף, השגת איזון פיזי ותנועה חופשית.
• השגת שליטה על משקל הגוף דרך אכילה נבונה בשילוב תרגילי יוגה.
• למידת סוד ההתגברות על פיתויים מזיקים.
• בתום הסדנה נבנית תוכנית מעשית להשגת המטרות הרצויות בעת החזרה לחיי השגרה.
בית האבן הגלילי המשמש לאירוח ולקיום הסדנאות תוכנן מבחינה ארכיטקטונית כבית "שקוף" ומרווח התורם לאווירה ולזרימה הפתוחה. כל פינה בבית מושקעת ומתוכננת היטב- החל באולם הסדנאות המרכזי המשמש לשיעורי יוגה, מדיטציה ולשמיעת מוסיקה וריקודים, דרך המטבח המקצועי ורחב הידיים, המאובזר במיטב הציוד ומשמש לסדנאות הבישול ועד לחצר הפסטורלית הבנויה קונכיות- קונכיות וצופה על נוף גלילי טבול ירק ואויר צח.
סדר היום בסדנא כולל מפגשים קבוצתיים, מפגשי יעוץ אישיים, לימודים תיאורטיים והתנסות מעשית כשלכל אורך הסדנא לומדים כיצד לבשל ונהנים ממטעמים ערבים לחיך ומאוכל בריא. בזמן הפנוי נהנים המשתתפים מפעילויות
יצירה, טיפולים הוליסטיים, טיולים בחיק הטבע וכל זאת תוך הנאה מהשקט והשלווה במקום.
בן עמי, מפתח נוסחת התזונה מספר: "תחילה נהגתי לבשל את המטעמים מבית אמא לחברים קרובים. לאחר כל ארוחה מפנקת ועשירה בטעמים וריחות הם היו אומרים שהאוכל שלי הוא "נס קולינרי" כי הם מרגישים מצויין מבחינה בריאותית- הרבה יותר טוב מכל ארוחה אחרת שאכלו. אחרי שהחברים הפכו אורחים קבועים בארוחות ולאחר אינספור התנסויות, חקירה ולמידת הנושא הבנתי שהסיבה להרגשה הטובה והבריאה היא האינדקס הגליקמי הנמוך המאפיין את האוכל ואת אופן הבישול. הגילוי הזה היה השלב הראשון בפיתוח נוסחת התזונה הייחודית והשיטה לקיום חיים בריאים".