בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> מגזין >> הריון ולידה > איזון השפעות השינויים הרגשיים במהלך ההיריון ולאחריו

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

הריון ולידה

איזון השפעות השינויים הרגשיים במהלך ההיריון ולאחריו

ניסיונן של נשים בהריון ואימהות מביא עמו תקופות מעבר ושינויים מבחינה חברתית, כלכלית, פיסית ורגשית ומשפיעים על תפקודן בחברה.
מן ההיבט הפיסי - במהלך ההיריון עובר גוף האישה שינויים טבעיים מקיפים. מן ההיבט המנטאלי והרגשי – כל השינויים הגופניים וההורמונאליים בגוף האישה, משפיעים על מצבה המנטאלי - אלה משפיעים גם על התינוק שבבטנה.
המאמר קיבל את הציון: המאמר איזון השפעות השינויים הרגשיים במהלך ההיריון ולאחריו קיבל את הציון 4.2 כוכבים  נצפה: 1645  |  דורג: 6
דרג מאמר זה
איזון השפעות השינויים הרגשיים במהלך ההיריון ולאחריו

ניסיונן של נשים בהריון ואימהות מביא עמו תקופות מעבר ושינויים מבחינה חברתית, כלכלית, פיסית ורגשית ומשפיעים על תפקודן בחברה.
מן ההיבט הפיסי - במהלך ההיריון עובר גוף האישה שינויים טבעיים מקיפים. בכל טרימסטר מתרחשים שינויים התפתחותיים של העובר, תנודות ברמות ההורמונים בגוף האם ושינויים מבניים המשפיעים על עמוד השדרה ואגן הירכיים שלה.
מן ההיבט המנטאלי והרגשי – כל השינויים הגופניים וההורמונאליים בגוף האישה, משפיעים על מצבה המנטאלי אשר יתבטא גם בהשפעה על מערכת הנשימה שלה. השפעה זו תורגש ע"י תינוקה כיוון שמערכת הדם של האם והתינוק מקושרות זו לזו באופן ישיר. בנוסף, קיימים ביניהם גם שדרים אימפולסים עצביים כך שתחושותיה, רגשותיה ומצבי רוחה מוחשיים מאוד לתינוקה. זוהי מערכת יחסים אינטימית ומקושרת מאוד.

לנשים ההרות ישנם קשיים למצוא תמיכה בקרב הסביבה הקרובה והן נתקלות בחוסר יכולת להתמודד עם רגשותיהן בזמן ההיריון. רגשות קיצוניים הינם שכיחים בתקופה זו- למעשה, דיאגנוזות של דיכאון קליני רגיל חופפות לעיתים תחושות ומצבים טבעיים המלווים את ההיריון כגון, נדודי שינה, עייפות, שינויים בתאבון, חולשה, רצון לבכות, חרדות, עצב וכעס.
תחושות אלו ילוו את האישה בעיקר בטרימסטר הראשון והשלישי, לרוב ייהנו הנשים בטרימסטר השני כשהן מתחילות לחוש את תנועות תינוקן.

היוגה
בתקופת ההיריון מתוכננת לתמוך באם בזמן מיוחד זה ע"י התייחסות לנושאים הפיסיים והרגשיים שהפכו לעולמה ובכך להועיל לה ולתינוקה.

האסאנות שמשיגות גמישות ומחזקות את הגוף, פועלות גם פנימה על הבלוטות הפנימיות האחראיות על ייצור ההורמונים ובכך מסייעות באיזון רגשי. האסאנות שנבחרו כמשפיעות על האיזון הרגשי ומונעות התפתחות של תחושת דיכאון, עובדות בעיקר על המוח ועל אזור הלב. הן נותנות תחושת שלווה ע"י הזרמת כמויות דם גדולות אל המוח ובכך משקיטות ומרגיעות את ההכרה. כשההכרה שקטה, מופחת זרם המחשבות והמתח בגוף יורד. כמו כן עובדות האסאנות על הרגעת העיניים ומערכת העצבים, מחדשות תחושה של נעורים בגוף ומפחיתות עייפות.
עבודה על אזור הלב מעוררת את תחושת השמחה, משפרת ומאזנת את מחזור הדם וההורמונים, מחזקת את האמונה ויוצרת תחושת חיבור בין ה"אני" הפנימי("האטמן") עם העליון("ברהמן").

תרגילי הנשימה המיחדים של הבריגהו יוגה משפרים מאוד את השליטה בנשימה ומייצרים שקט בהכרה.

תרגילים מדיטטיביים אלה מחזקים את הריכוז ואת כוח הרצון, מחזקים את האמונה והחיבור הרוחני של האם, מגדילים את תחושת היותה של האם חלק בלתי נפרד מתוך שלם גדול, מתוך תוכנית בריאה אחת גדולה, ויוצרים בה תחושה של אחדות, שלווה ובטחון ביכולתה למלא את יעודה כאם.
תרגילים אלה מאזנים את מערכת העצבים ומשפיעים על האיזון הנפשי של האם והתינוק, בונים את היכולת המנטאלית של האם, ומפתחים שליטה בחושים ובהכרה.

עפ"י התפיסה היוגית, כל תקופה בחיים הינה הזדמנות לצאת אל המסע הרוחני, לעבור מן המעטה הגס, הפיסי, דרך כל המעטים, אל מעטה האושר – עד לניצוץ האלוהי.

ההיריון הוא תקופה מצוינת היכולה לשמש קרש קפיצה רוחני. האם, המשתתפת בתהליך הבריאה בצורה פעילה, יכולה, עם הכוונה נכונה, תומכת ומכילה להתמודד עם השפעות חוסר האיזון של האלמנטים בגופה, אשר משפיע על רגשותיה והכרתה, ולאחר שיושג האיזון היא תוכל לצאת לדרך אל מסעה הרוחני האישי, כאם וכאדם השואף להגיע אל האחדות - זוהי אחרי הכול, מטרתה העיקרית של היוגה.

ביבליוגרפיה :

1) הלידה פעילה – המדריך ללידה טבעית – ג'נט בלאסקאס

2) טבעי ללדת – המדריך המקיף להריון וללידה ולימים שאחרי – גילה רונאל ,מירה ארצי פדן ועלמה כהן ורדי

3) אמנות הלידה – הכנה מנטאלית מטאפיסית להיריון, לידה והורות – רותי קרני הורוביץ

4) המדריך הישראלי להריון וללידה – דר' עמוס בר וטלי רוזין

5) הריון ולידה – שילה קיצינגר

6) Yoga- The path to holistic health – B.K.S Iyenger

7) Yoga – A gem for women – Geeta S. Iyenger

8)מבנה האדם – הגוף החיצוני, STHUL DEH שיבוג’י 1994 – מתוך האתר http://www.briguyoga.co.il

9)שיעורי יוגה בבי"ס הצליל הפנימי (ד"ר אודי בילו)

10) שיעורי יוגה לנשים בהריון בקורס הכשרת מורים של ארגון מורי היוגה (אירית פלקוביץ)

אהבתם?

כתבות נוספות ממדור הריון ולידה

תגובות (לא התפרסמו עדיין תגובות לכתבה זו)

בניית אתרים