בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> מגזין >> כללי > אודות-נעמי שמר(מאמר אחרון)

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

כללי

אודות-נעמי שמר(מאמר אחרון)

שלום רב.
כפי שהבטחתי לכם בשבוע שעבר, להלן חלקו השני והמסכם של המאמר אודות נעמי שמר.
ביום שישי 26.6.09, מציינים חמש שנים לפטירתה של נעמי שמר.
אנחנו נקיים במועדון הזמר שלנו שבאוניברסיטת תל אביב ביחד אתכם, ערב זמר שהוא-"מחווה לנעמי שמר"
המאמר קיבל את הציון: המאמר אודות-נעמי שמר(מאמר אחרון) קיבל את הציון 5.0 כוכבים  נצפה: 2098  |  דורג: 5
דרג מאמר זה
אודות-נעמי שמר(מאמר אחרון)

נעמי הורוביץ שמר (13 ביולי 1930 - 26 ביוני 2004), מלחינה, פזמונאית וזמרת ישראלית. כלת פרס ישראל לזמר עברי. נחשבת לאחת מן הגדולות שבפזמונאי ישראל.

בשנת 1976 כתבה שמר את השירים למחזה מסעות בנימין השלישי. כמה מהשירים זכו לפופולאריות רבה, ביניהם 'פירות חמישה עשר' ('שלג על עירי'), 'סימן שעוד לא הגענו' ו'שירת העשבים'.

בשנת 1977 כתבה נעמי שמר את השיר "עוד לא אהבתי די" אותו הקליט יהורם גאון השיר הפך ללהיט גדול באותה שנה. נעמי שמר סיפרה בראיון עיתונאי שאת השיר כתבה כשחלתה וחשבה שכבר לא תקום ממיטתה, וכתגובה מתמרדת חרזה: "כי יש המון דברים שרציתי לעשות..."

בשנת 1983 קיבלה שמר את פרס ישראל לזמר עברי. ועדת השופטים כתבה: "פרס ישראל לזמר עברי מוענק לנעמי שמר על שיריה, אשר מטבעם מזומרים בפי כל בזכות איכותם המוזיקלית, בזכות המיזוג המופלא בין המילה והלחן ובזכות הביטוי הניתן בהם לרחשי לב של העם". מלבד זאת הוענק לה תואר דוקטור לשם כבוד מהאוניברסיטה העברית וממכון ויצמן ותואר אזרח כבוד של תל אביב.

לכבוד תוכנית של ערוץ 1 ששודרה באוקטובר 1993 כמחווה לזמר בני אמדורסקי, כתבה את השיר "אני גיטרה". תוכנית זו צולמה כשהזמר התמודד עם מחלת הסרטן, ממנה לא החלים ופניו כבר לא היו כתמול-שלשום, אף כי השתדל להפגין הופעה מאוששת. זכור במיוחד הביצוע המרגש של השיר, המסתיים במילים: "אני אומר תודה". לצופי התוכנית זכורות פניה של נעמי שמר, כשאמדורסקי מודה לה מכל הלב על השיר, פנים המנסות בלא הצלחה להסתיר את סערת רגשותיה.

ב-1995, בעקבות רצח ראש הממשלה יצחק רבין, תירגמה נעמי שמר את השיר "הו רב חובל" - שירו של המשורר האמריקאי הדגול וולט ויטמן "Oh Captain, My Captain" אשר נכתב לאחר הירצחו של אברהם לינקולן, ולזכרו, מאה ושלושים שנה לפני כן.
נעמי שמר חשה שהמילים מתאימות לבטא את כאבה וכאב העם גם כיום. היא תרגמה את השיר לעברית, הלחינה אותו והוא בוצע לראשונה בפי הזמרת מיטל טרבלסי ביום השנה לרצח רבין.

שמר לא הסתפקה בכתיבה והלחנה, ולכל אורך הקריירה שלה הופיעה גם כזמרת. אף שקולה היה רחוק משלמות וביצועיה היו לרוב טובים פחות משל רוב מבצעיה, היה חשוב לשמר להימצא במגע עם קהלה ולזכות באהבתו.

זמן קצר לפני פטירתה פנתה נעמי שמר אל הזמרת דורית ראובני ובישרה לה כי בידה שיר חדש שנקרא "אילן" לזכרו של אילן רמון דורית ראובני הספיקה להיפגש עימה ואף שכנעה את שמר לנסות ולנגן את השיר למרות היותה חולה מאוד. שמר נענתה וראובני הקליטה את הביצוע לשירה האחרון של שמר .השיר בוצע בביצוע בכורה במופע המחווה לשמר בשלושים לפטירתה בפארק הירקון.

לקראת סוף שנות השבעים סבלה נעמי שמר ממחלת הסכרת וסיבוכיה ואיבדה הרבה ממשקלה, מה שעורר אצל רבים חשש לחייה. לאחר עשרים שנה התגלתה בגופה מחלת הסרטן שהביאה למותה בליל 26 ביוני 2004, אמצע (ז') בחודש תמוז תשס"ד.
באופן אירוני, שנים לפני מותה כתבה שמר את השיר "עצוב למות באמצע התמוז", לפני ניתוח שהייתה צריכה לעבור:
"עצוב למות באמצע התמוז
אבל באמצע התמוז אמות
אל בוסתני הפרי שנתייתמו
הידד אחר הידד נפול ייפול
ועל קיצך ועל קצירך ועל הכל ".

נעמי שמר נטמנה בבית הקברות של כנרת, הסמוך לקבוצת כנרת בה נולדה, לצד הוריה מאיר ורבקה ספיר. על פי בקשתה, שר המוזיקאי דודו אלהרר על קברה ארבעה שירים פרי עטה: "כנרת","שם הרי גולן" למילות רחל המשוררת, "חורשת האקליפטוס", "לשיר זה כמו להיות ירדן" ו"נועה".

לאחר מותה, הפכו קברה של נעמי שמר והבית שבו גרה, לאתר עליה לרגל לישראלים שרצו לחלוק כבוד אחרון לאישה שגילמה בשיריה ופזמוניה את "ארץ ישראל היפה".
כמו כן, נקראו ארבעה בתי ספר יסודיים על שמה: הראשון בקבוצת כנרת, והאחרים בשכונת תל ברוך צפון בתל אביב, בשכונת מכנס בצפון נתניה ובשכונת אם המושבות בפתח תקווה.

עד כאן.
וכאמור, ביום שישי 26.6.09 נקיים ביחד אתכם במועדון הזמר שלנו ערב זמר-"מחווה לנעמי שמר" . לציון חמש שנים לפטירתה .
תודה ובברכה
מוטי דביר –"צמד הווי ובידור".
אהבתם?

כתבות נוספות ממדור כללי

תגובות (לא התפרסמו עדיין תגובות לכתבה זו)

בניית אתרים