טיפים לשינויים קטנים באורח החיים - וצעדים גדולים לעבר בריאות תקינה :)
הדברים הפשוטים ביותר הם הטובים ביותר - בכתבה זו אסביר את החשיבות של הבסיס לתזונה נכונה,
קריאה מהנה :)
כמה קשה להסתובב בחוץ מוקפים בשפע האפשרויות סביבנו ולדעת מתוכן לבחור את אלו המתאימות לנו?...
למשל אנחנו לא אוהבים להימצא בסביבה שלא נעימה לנו , ריחות, תחושות, אנשים וכו..
אותו דבר עם המזון שאנו מכניסים לגופנו, יש סביבה שנעימה לגוף שלנו ואז התגובות גם הן חיוביות:
אנרגיה,חיוניות,קלילות – וכאשר אנו בוחרים בסביבה פחות נעימה – ובכך אני מתכוונת למזינה – נראה גם את התגובות בהתאם: כבדות, עייפות, תקיעות...
אז איך יודעים לבחור את הבחירה הנכונה עבורנו?
בכלל – איך יודעים מה נכון עבורנו ומה לא?
בגדול – אני מאמינה שאין נכון ולא נכון.
ברגע שאני אכניס את עצמי לטבלה של מותר ואסור אני באופן אוטומטי אחשוב על כך כל הזמן ולא אהנה מהתזונה עצמה.
אני מאמינה שתזונה נכונה היא בחירה להימצא בסביבה שהיא נעימה עבורי, הרבה יותר כייף לקום עם אנרגיה מאשר תחושת כבדות, הרבה יותר נעים לי לדעת שבעודי בוחרת במזונות המעניקים לי אנרגיה אני משפרת בכך את איכות החיים שלי ולא הייתי צריכה לעשות דבר מלבד לקבל החלטה – שאני בוחרת במה שטוב לי.
למעשה אפשר להביט על דרכי האכילה שלנו בצורה אחרת לגמרי – לוודא שהבסיס מאוזן ואז אם מדי פעם אני רוצה לנסות כל מיני "דברים" שפחות מזינים – אבל טעימים.. אני אדע שלגוף שלי יש את היכולת להתמודד עם המצב.
אז השאלה היא לא מהי תזונה נכונה – אלא – כיצד אני יוצרת בהתאם לצרכיו של גופי שלי – את הבסיס המאוזן והיציב?
אז ככה... ירקות,ירקות, ירקות.... וכמובן פירות
מה שנכנס בקלות יוצא בקלות -
ירקות ופירות עם הקליפה מכילים כמות גבוהה של סיבים תזונתיים המסייעים לנו לעכל את המזון ולהוציא פסולת החוצה – ובפסולת הכוונה גם לאותם דברים שהגוף אוגר מעבר לנדרש – עודפי שומן,כולסטרול ועוד.... הירקות אף מכילים את המינרלים שהגוף זקוק להם, והפירות מכילים המון ויטמינים הנחוצים לנו לקיום תקין של הגוף, ובנוסף עשירים בטעמים נפלאים – מקור נהדר לאנרגיה זמינה – מלאים בסוכר זמין – מצוין לסטודנטים או הרגשה של עייפות באמצע היום – פרי אחד – וקיבלת חיוניות מחודשת..
מים – הסגולה של חיינו – 60 % מגופינו מורכבים ממים – בשתיית מים מספקת – בין 8- 10 כוסות ליום אנו מוודאים שהגוף שלנו קיבל את ההזנה שהוא צריך – מניעת עצירויות,השבת חיות לתאי הגוף – ובכלל – הידעתם שתא גוף מסוגל להתקיים 40 יום ללא אוכל אך ללא מים וניקוי פסולת הוא קורס?
קמח מלא – אז מה הסיפור הגדול סביב הקמח המלא??? מה זה משנה בכלל?
ובכן, זה די פשוט – הקליפה של הדגן – אורז,חיטה וכו, מכילה בתוכה ויטמינים שהגוף זקוק כדי לעכל את הדגן, ללא הויטמינים מהקליפה – הגוף ישדוד את הויטמינים מעצמו על מנת לעכל את הדגן –
כלומר – אכלנו כדי לספק אנרגיה לגוף – אבל במקביל רוקנו את האנרגיה מהגוף – אז מה עשינו בזה??
סיבים תזונתיים – הם מסייעים לגוף לעכל את הדגן ולאפשר לעליה וירידה הדרגתית ברמת הסוכר בגוף – במילים פשוטות: ככל שהגוף שלנו יפרק את המזון לאט יותר – רמת הסוכר בדם לא תעלה ותרד בצורה דרסטית – אלא תשאר במצב פחות או יותר מאוזן – הדגש כאן הוא על האינסולין – שזהו הורמון האחראי להכנסת הסוכר לתאים
ברגע שיש סוכר בזרם הדם הגוף מזעיק את האינסולין .
בעלייה איטית של רמת סוכר וירידה איטית – אין צורך להזעיק את האינסולין – כי המצב מאוזן מבחינת הגוף.
דבר נוסף שלא רבים יודעים הוא כי האינסולין הוא הורמון האחראי על אגירת שומן - כך שלכל אלו המעוניינים לשמור על המשקל – דעו שמעבר למזונות מקמח מלא יוביל אתכם צעד אחד קדימה – מאחר ותהיה עלייה הדרגתית ברמת הסוכר, האינסולין לא יופרש כל רגע – ולא תלווה תחושת הרעב המתלווית אליו כדי להזכיר לגוף לספק את הסוכר שהוא צריך.. כי הסוכר כפי שציינו – נשאר מאוזן בדם... כמה חכם הגוף אה ?
דרך אגב לחם מקמח מלא – בשל ריבוי הסיבים התזונתיים כבד יותר – ולוקח לו הרבה זמן להתפרק – ומעבר לתחושת השובע שתלווה אותנו – גם אי אפשר לאכול ממנו הרבה 2 פרוסות ואתה מתפוצץ, בניגוד ללחם מקמח לבן – שאני באופן אישי יכולה לגמור כיכר שלמה – בלי לשים לב
אז בעצם יש לנו 3 דברים בסיסיים שיכולים להתחיל להקל עלינו את הקיום שלנו בגוף הנפלא הזה,
אכילה מרובה של ירקות ופירות, הגדלת כמות הנוזלים – מים – לא קולה ולא ספרייט..., ומעבר לקמח מלא – ובכך הגדלת כמות הסיבים בתזונה היומית.
כמובן שיש עוד הרבה על מה להרחיב ולספר- ואת זה נעשה בכתבה הבאה
אז שיהיה לכולנו יום של אור
בריאות ואהבה
הלה מורד, מטפלת בתזונה, טל: 052-6193011