נשים רבות סובלות מ P.M.S (Pre Menstrual Syndrome) דבר הגורם לפגיעה ולירידה באיכות החיים של האישה.
עקב כך נשים רבות נוטלות תרופות המשככות כאבים ולעיתים אותו כדור אינו מקל יותר או שאינו מקל בצורה מספקת והן נאלצות לעבור לקבוצה חזקה יותר של משכחי כאבים.
וכך שנים רבות, אוכלוסייה גדולה של נשים סובלות בצורה איומה מכאבי המחזור (או בעצם כאבי טרום המחזור שלא תמיד נעלמים עם הגעת המחזור), והמזור מסרב לבוא.
אבל P.M.S אינו בגדר חובה ואין חובה לסבול חודש בחודשו למשך שנים כאבים אלו. לרפואה הסינית יש להציע מספר פתרונות. ראשית לפני שאציג את הפתרונות יש לאבחן ממה נובע P.M.S שזה מוסג מערבי לחלוטין ואילו אנו עוסקים כאן ברפואה סינית הרואה את האדם השלם ולא אוסף של סימפטומים מהלך.
ראשית יש להבדיל בין כאב חד לכאב עמום, הראשון בלתי נסבל אך בד"כ קצר מועד ואילו השני "נסבל" יותר אך הוא מופיע לאורך זמן. הכאב החד בד"כ נרגע עם הופעת המחזור ויציאת הדם לעומת הכאב העמום שהופעת המחזור אינה משנה ברבה את רמת הכאב.
דבר שני שצריך לבדוק הוא את כמות הדם במחזור ואת איכותו, כלומר: אם כמות הדם מועטה או רבה, האם הגוף משלים במשך שאחר החודש את אותו אובדן של דם? איכות המחזור, האם המחזור חלק ושוטף או שיש בו קרישי דם.
לא פחות חשוב לשאול האם יש חולשה כללית (או חולשה אחרת, למשל חולשת גפיים) לפני המחזור ובזמן המחזור, חיוורון וכו'.
אח"כ ממשיכים בשאר שאלות האבחון כגון: יציאות, מתן שתן, תזונה, אורח חיים, מחלות אחרות וכו'.
וכמובן אף מטפל אינו שוכח להתבונן בלשון (אשר נותנת אינדיקציה כללית על מצב האברים הפנימיים) ודופק, אבחנת הדופק ברפואה הסינית שונה בתכלית מהאבחנה של הדופק ברפואה הקונונציונלית בעוד שזו האחרונה נותנת מידע כמו דופק מהיר או איטי, סידר ואינו סדיר לרפואה הסינית יש 28 אינדיקציות שונות של דופק המעידות בצורה פרטנית על מצב האברים הפנימיים) לימוד אבחנת הדופק זו אומנות בפני עצמה אשר לוקחת זמן רב.
ישנם שלושה אברים עיקרים (עפ"י הרפואה הסינית) אשר מעורבים בבעיה זו של P.M.S:
1. הטחול – תפקיד הטחול בגוף עפ"י הרפואה הסינית, הוא להתמיר את המזון לאנרגיה (Chi ודם)
כאשר ישנה חולשה כלשהי בטחול, הוא אינו יבצע את עבודתו כראוי ופחות אנרגיה תיווצר
ואיכותה תיפגם, כלומר הוא אינו ייצר מספיק Chi ודם וכתוצאה מכך יתכן ויהיה דימום מועט,
קרישי דם וכמובן כאבים בגלל המחסור באנרגיה.
2. הכבד – תפקיד הכבד הוא להניע את החומרים שמיצר הטחול, במידה והטחול ייצר אנרגיה טובה
ואיכותית אך הכבד אינו מסוגל להניע אותה כראוי תהיה סטגנציה של אנרגיה בגוף (ובד"כ בפלג
גוף תחתון) ושוב כתוצאה מכך יכולים להיווצר כאבים מחזור, שינוי בכמות הדימום וקרשי דם.
3. הכליות – תפקידן של הכליות הוא לתת אנרגיה ראשונית לכל האברים בגוף, במידה ואין לכליות
מספיק אנרגיה, הראשון להיפגע הוא הטחול וכך שוב חוזרים למצב הראשון של חולשה בטחול.
כמו כן הכליות מהבחינה של הרפואה הסינית מקבילות למערכת ההורמונלית ברפואה
הקונונציונלית, כך שבמידה ויש חוסר איזון הורמונלי יכול להיוייצר מצב של P.M.S (או
מצבים אחרים).
ישנם כמה שיטות לטפל באישה הסובלת מבעיה זו:
1. דיקור.
2. צמחי מרפא.
3. שינוי הרגלי אורח חיים ותזונה.
הדיקור – ע"י החדרת מחטים דקיקות למספר נקודות על גבי מרדיאנים (מסלולי אנרגיה) בגוף, ניתן לאזן ולחזק את האברים וע"י כך לפתור את הבעיה ולחזור לשגרת חיים ללא כאב.
צמחי מרפא – נדבך נוסף ברפואה הסינית, רצוי לשלב אותו יחד עם הדיקור, אך ניתן לטפל רק ע"י צמחי המרפא.
אורח חיים ותזונה –
ספורט, הליכה של כ 40 דקות ביום שלוש/ארבע פעמים בשבוע מניעה ומזרימה את האנרגיה בגוף וע"י כך פותרת את הכאבים (לא תמיד וזה תלוי ממה זה נובע) אבל יש לקחת בחשבון שצורת טיפול זו לוקחת זמן רב והיא ניתנת בד"כ כצלע שלישית לדיקור ולצמחי המרפא. כמו כן ניתן לעשות תרגילי נשימה כמו טאי צ'י או צ'י קונג שהיתרון של שני אלה הוא (מלבד חיזוק כללי של הגוף ואיזן לחץ הדם) שהן משרות רוגע ומשחררות לחץ וע"י כך אפשר למנוע כאב.
וטיפ קטן עד אשר תגיעו למטפל/ת:
קחו מערוך (ואחרי שהוצאתן את זעמכן על הבעל, בן/בת הזוג, הורים וכו') ולושו (בישיבה על כיסא) בעדינות את החלק הפנימי של הירך הימנית (יש להתחיל מלמטה ועד למעלה), זה כואב!! אך לאחר כמה דקות של "לישה" כאב המחזור יפחת בצורה משמעותית למשך כמה שעות, (יש נשים שכאב המחזור לא חזר אליהן באותו חודש בזכות אותו תרגיל), יש לחזור כמה פעמים ביום על התרגיל במידה והכאב חוזר.