אומגה 3 מוכר לנו דווקא משמן הדגים "הישן והטוב".
רבים אינם יודעים שאומגה 3 הוא צמחי במקורו.
דגי הים הצפוני אוכלים אצות ים וממירים את האומגה 3 הצמחי שבו לנגזרותיו ה EPA וה-DHA.
לשמן הדגים תועלות שאין עליהם עוררין, ו אולם, לשמן דגים לא מעט חסרונות שצריך לשים אליהם לב:
1. שמן דגים פוגע בדילול הדם.
אנשים הנוטלים מדללי דם עשויים לסבול מדילול יתר אשר מסכן את
הבריאות.
2. נוכחות כספית ודיאוקסינים מהאוקיינוס:
אומגה 3 על בסיס שמן דגים מכילה כספית ודיאוקסינים וכך נשים בהריון או מניקות למשל, צריכות לנקוט משנה זהירות לפני שהיא מחליטה ליטול שמן דגים.
3. טעם וריח רע: לשמן דגים חווית צריכה מאוד לא נעימה. לעיתים, דיי בה כדי להניא
צרכן מליטול שמן דגים, גם אם שמן הדגים היה עשוי לעזר לו.
אומגה 3 צמחי:
אומגה 3 ממקור צמחי אינו סובל ממגרעותיו של "חברו" הדגי, יחד עם זאת, המקור הנפוץ ביותר כיום - הפשתן, טומן בחובו כמה בעיות מובנות בכל הקשור לאומגה 3.
1. נוכחות אלרגנים ורעלנים צמחיים
2. משמש כחומר לקסטיבי(משלשל) ועשוי לגרום לבעיות עיכול
3. מכיל הורמונים צמחיים
4. האומגה 3 שהוא מכיל אינו יציב ומתחמצן במהירות שיא
החידוש: אומגה 3 משמן המרווה המרושתת
מכון מחקר ישראלי מצא ופיתח מקור צמחי חדש לאומגה 3 - שמן המרווה.
שמן המרווה נקי מכספית וסיהומים, ובנוסף, אינו פוגע בדילול הדם.
שמן המרווה אינו מכיל רעלנים או אלרגנים כלשהם וטעמו טוב.
לסיכום, אומגה 3 ע"ב צמחי עדיפה על זו הדגית מאמר ואומגה 3 צמחית מתפרקת לדגית(אך לא להיפך).
אומגה 3 צמחי ממקור שמן המרווה היא חידוש מרענן בהיבט היציבות של השמן והעובדה שאין בו חומרים מזיקים כלשהם מה שהופך אותו לבטוח לצריכה.