מדוע חשוב לתת לילד שיעורי נגינה
לשיעורי נגינה תרומה משמעותית לבריאות הגוף והנפש של הילד והם מפתחים את כושר הריכוז - חוץ מזה שהילד לומד לנגן!
המאמר קיבל את הציון:
נצפה: 926 | דורג: 0
|
תודה שהצבעת עבור מאמר זה!
|
|
שיעורי נגינה מועילים לבריאות הגוף והנפש: בתור מורה למוזיקה אני יכול להעיד שההורים לפעמים שולחים את הילד ללמוד נגינה כי הם זולים יותר מפסיכולוג. מה מקבל התלמיד בשיעורי נגינה שעוזר לו מבחינה פסיכולוגית?
אז נכון, רוב המורים לנגינה באים לשיעור מתוך כוונה פשוטה ללמד נגינה, אולם המסגרת היחידנית של שיעורי הנגינה נותנת משהו נוסף: מתפתחת מערכת יחסים משמעותית ואישית עם מבוגר, שאינו הורה, המהווה מודל לחיקוי, אוזן קשבת וסמכות חיצונית חשובה. שיעורי נגינה מהווים מסגרת שבה יכול כל תלמיד לבטא את האינדיבידואליות שלו בצורה יצירתית לאוזן קשבת. האינטראקציה בשיעורים היא יותר מאינטראקציה בין אישית, היא גם אינטראקציה מוזיקלית וערכית-חינוכי.
ידוע גם שנגינה
בכלי נשיפה מועילה לחולי אסתמה, נגינה בכינור מפתחת את המוטוריקה העדינה ונגינה בפסנתר מועילה מאוד לשרירי השכמות והגב התחתון. אלה רק דוגמאות כיצד שיעורי נגינה יכולים להועיל מבחינה גופנית, אולם כאן לא מסתיימת תרומתם.
שיעורי נגינה מפתחים יכולת ריכוז שקשה להפריז בחשיבותה – העולם המודרני מלא גירויים והתרחשויות מסחררות שלא פעם נדמה שעוד מעט ותכרענה אותנו. האימון האישי בבית והנגינה עצמה, לעומת זאת, דורשים ריכוז כדי להצליח; יכולת הריכוז נבנית בהדרגה, כאשר מתחילים מחמש או עשר דקות אימון ביום, הנותנות בסיס להתקדמות. לאחר מכן, עולות הדרישות משיעור לשיעור עד שתלמיד מסוגל להתאמן גם שעה, שעתיים ואפילו שלוש – יכולת ריכוז מפותחת המאפשרת להצליח לא רק בנגינה אלא גם במשימות אחרות, מורכבות יותר או פחות.
יחד עם זאת, דרוש אופי חזק כדי להצליח בשיעורי נגינה; גם כאן, ההתקדמות היא הדרגתית, אולם יש להבין שהפעילות הזאת דורשת המון סבלנות – התוצאות לא מגיעות מיד, צריך לדחות סיפוקים ולהשקיע.
אהבתם?
כתבות נוספות ממדור מוסיקה