בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> מגזין >> מודעות וצמיחה רוחנית > רגשות אשמה - ממה הם נובעים ואיך להתגבר?

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

מודעות וצמיחה רוחנית

רגשות אשמה - ממה הם נובעים ואיך להתגבר?

רגשות אשמה - ממה הם נובעים ואיך להתגבר?: רגשות אשמה, הם רגשות שיש לאדם, כאשר הוא מרגיש שהוא אשם במשהו לא טוב שקרה. כאשר קורה משהו לא טוב, והאדם רואה את עצמו כאחראי למה שקרה, ולא מסוגל להבין מדוע הוא עשה את מה שעשה, על ידי זה נוצרים רגשות אשמה. והשאלה היא, איך מתגברים על רגשות אשמה? ואם ...
המאמר קיבל את הציון: המאמר רגשות אשמה - ממה הם נובעים ואיך להתגבר? קיבל את הציון 0.0 כוכבים  נצפה: 1209  |  דורג: 0
דרג מאמר זה

רגשות אשמה - ממה הם נובעים ואיך להתגבר?

רגשות אשמה, הם רגשות שיש לאדם, כאשר הוא מרגיש שהוא אשם במשהו לא טוב שקרה. כאשר קורה משהו לא טוב, והאדם רואה את עצמו כאחראי למה שקרה, ולא מסוגל להבין מדוע הוא עשה את מה שעשה, על ידי זה נוצרים רגשות אשמה. והשאלה היא, איך מתגברים על רגשות אשמה?


ואם נתבונן בעניין נראה, כי השורש של רגשות האשמה שיש לאדם, הוא בכך שהאדם לא מסוגל לקבל את מה שהוא עשה בעבר. וא"כ לכאורה, התשובה פשוטה. כדי להתגבר על רגשות אשמה, לשם כך על האדם פשוט לקבל את עצמו למרות מה שהוא עשה, ואז לא יהיו רגשות אשמה. אלא שכדי שהאדם יצליח לקבל את עצמו, לשם כך צריך להבין מה גורם לאדם לא לקבל את עצמו?


והתשובה היא, כי הסיבה שבגללה האדם לא מקבל את עצמו, היא חוסר ההבנה של האדם את עצמו. ברגע שהאדם לא מסוגל להבין, מדוע הוא עשה דבר שהתברר כטעות, כל שכן במקרים שבהם אולי הוא אפילו ידע מראש שזו טעות ובכל זאת הוא עשה אותה, ברגע שהאדם לא מבין את קבלת ההחלטה שלו בעבר, הדבר הזה הוא השורש של רגשות האשמה. ובקצרה, חוסר ההבנה של האדם את עצמו, הוא שורש העניין של רגשות האשמה.


וממילא זה אומר, שהדרך היחידה להתגבר על רגשות האשמה, היא על ידי הבנה. על האדם לנסות להבין טוב יותר, מה גרם לכך שהוא יקבל את ההחלטה שהוא קיבל בעבר. על האדם לא לרוץ ולהאשים את עצמו, אלא להתבונן ולנסות להבין מה בדיוק עבר עליו מבחינה רגשית / שכלית וכיו"ב, שגרם לו לבצע את הדבר השגוי.


ולמרות שלפעמים כאשר האדם מנסה להבין את עצמו, אז אדרבה רגשות האשמה מתחזקים עליו עוד יותר, כי הוא כאילו מבין טוב יותר את גודל הטעות שהוא עשה, וקשה לו עוד יותר להבין את ההחלטה שלו בעבר. יחד עם זאת בסופו של דבר, יש כאן אך ורק עניין של חוסר הבנה.


מצד האמת, אף אחד לא באמת רוצה לעשות טעות. וגם אם הכתובת הייתה על הקיר, אף אחד לא עושה שום דבר רע במזיד, מתוך כוונה לעשות לעצמו ולסביבתו רע. וגם אם זה היה במזיד כדי לעשות רע, אף אחד לא נהנה מלעשות רע. וגם אם האדם נהנה מלעשות רע והוא עשה רע במזיד ובצורה מודעת, עדיין בתוך תוכו, בוודאי הוא היה מעדיף לעשות אחרת.


כי אף אחד לא נולד עם הרצון לעשות רע. ואם עשה האדם רע, גם אם זה היה במודע, הרי שבוודאי היה שם איזה משהו פנימי שגרם לכך לקרות.


בכל מקרה על האדם לנסות להבין את עצמו כמה שיותר. וככל שהאדם מבין את עצמו טוב יותר, כך בסופו של דבר הוא מקבל את עצמו טוב יותר ורגשות האשמה נעלמים.


ונסכם: הדרך להתמודד עם רגשות אשמה, היא על ידי הבנה. על האדם לנסות להבין את עצמו כמה שיותר, לנסות ללמד זכות כלשהי על עצמו ולנסות להבין את האמת, מה באמת קרה שם, האם הטעות הייתה מכוונת? האם ואולי יש דרך כלשהי, כן להבין וכן לקבל את זה שעשה את הטעות, ולא לשפוט אותו לכף חובה אלא לדון אותו לכף זכות.


וככל שהאדם מבין טוב יותר את עצמו, כך רגשות האשמה נעלמים מהר יותר.


ראה גם:


* הלקאה עצמית. כיצד להתגבר על עצבות שבאה בעקבות טעות ?.

המאמר רגשות אשמה - ממה הם נובעים ואיך להתגבר?

מאת להצליח בכח המחשבה www.EIP.co.il

אהבתם?

תגובות (לא התפרסמו עדיין תגובות לכתבה זו)

בניית אתרים