סדנאות עיסת נייר ופס... |
פיסול ושילוב אמנויות |
הצטרפו למסע מרתק לעולמות החומר, הצבע והיצירה. סטודיו דלית ה... |
חוג תיאטרון ודרמה |
הצטרפו למסע מרתק לעולמות החומר, הצבע והיצירה. סטודיו דלית ה... |
אומנות בזכוכית ופסיפ... |
סטודיו שטרסבורג הוא הבית לאומנויות הזכוכית, ומציע קורסים מקי... |
יום אקסטרים פתוח |
חוויה בלתי נשכחת והדרך הבטוחה לאהוב את הים בקייטנת הגלישה!!!... |
המאמר קיבל את הציון:
נצפה: 838 | דורג: 0
|
|
שאלה: הסטטיסטיקה מראה כי אנשים בגיל הזהב (אנשים מבוגרים, הגיל השלישי) מעידים על כך שהם מאושרים, יותר מאשר אנשים צעירים וכאלו שנמצאים באמצע החיים. והשאלה היא, מהו פשר העניין הזה? והאם באמת אנשים מבוגרים מאושרים יותר?
תשובה: ראשית כל, יש לזכור כי המחקרים האלו לא לקחו בחשבון את אוכלוסיית הילדים שבגן הילדים. כאשר הילד משחק בגן הילדים, כאשר הילד מקבל צעצוע חדש וכולי, אין אדם מאושר ממנו. כך שרמת האושר הגבוה ביותר של האדם, היא לאו דווקא בגיל זקנה. ושום אדם זקן לא העיד על עצמו שרמת האושר שלו דומה לרמת האושר שהייתה לו כאשר הוא שיחק במגרש המשחקים כילד.
והסיבה שבגללה אנשים מבוגרים מרגישים יותר אושר, היא בגלל שהם מתקרבים אל הסוף ואל התכלית של החיים, ועל ידי זה הם נרגעים מהמרוץ שמשגע את האדם. כי כאשר האדם צעיר, אז הוא חושש ממה שיקרה לו בעתיד. וכאשר האדם צעיר, אז יש לו הרבה רצונות, להתקדם ולהשיג ולכבוש את העולם. והרצונות האלו מרחיקים את האדם מהיכולת להנות כאן ועכשיו מהרגע הזה.
אך כאשר האדם מגיע לגיל זקנה, כאשר הוא קולט שעוד מעט החיים של כאן בעולם מסתיימים, על ידי זה האדם נרגע מהמרוץ ונהנה יותר מהחיים איך שהם, מאחר שאין לאדם המבוגר שאיפות לכבוש את העולם וכולי, כי הוא מבין שהוא עוד מעט כבר עוזב את העולם.
אך אם נתבונן היטב בעניין, נראה כי גם האנשים המבוגרים שטוענים שהם חווים אושר, הרי שהם לא באמת מאושרים. ולאושר האמיתי אין גיל, מאחר שהוא לא תלוי בגיל. ואדרבה, מה שנקרא אצלם אושר, הוא בכלל סוג של מנוחה באמצע המלחמה, אך עדיין זה רחוק מהאושר האמיתי.
ונסביר: השלמות היא שהאדם מכיל בתוכו את ההפכים. דהיינו כאשר האדם גם מצד אחד מרוצה ושמח בחלקו מכל דבר, וגם מהצד השני הוא שואף ורוצה כל הזמן להתקדם וכולי. רק החיבור של שני ההפכים הוא השלמות.
והמבוגר שמפסיק לרוץ אחרי העולם, הוא בסך הכל חווה תחושה של שינה, שבה האדם נרגע מהמרוץ שבו הוא נמצא, תחושה של הפוגה באמצע הקרב. אך באמת, אם האדם המבוגר יחיה לנצח בתחושה של האדם המבוגר שלא רץ לשום מקום, הרי שגם הוא פתאום יתחיל להרגיש סבל, מאחר שהוא ירגיש שחסר לו המרוץ וטעם החיים שיש במרוץ.
טעם החיים נמצא במרוץ רגוע. דהיינו כאשר האדם גם רץ ומשתתף במרוץ של החיים, וגם מהצד השני האדם רגוע לגמרי כאילו הוא לא חלק מהמשחק. דהיינו כאשר האדם מכיל בתוכו את ההפכים.
כאשר האדם רגיל לרדוף אחרי העולם הזה, אז ברגע שהוא מתקרב אל הסוף, אז הוא כאילו נרגע מהמרוץ ומרגיש סוג של אושר. והתחושה הזאת זהה לחלוטין, לאדם צעיר שנמצא במצב ההפוך, דהיינו אדם צעיר שמתחיל לעבוד במקום עבודה חדש, שמקבל העלאה במשכורת ושנכנס למרוץ.
כאשר האדם נמצא במצב אחד ומרגיש שהוא כבר שבע ממנו, אז כאשר הוא עובר למצב המנוגד לו, אז הוא מרגיש סוג של רגיעה ושל אושר. אבל מצד האמת, זהו לא האושר, אלא זה בסך הכל החלפת צדדים שונים של המטבע.
השלמות, היא להכיל את שני הצדדים של המטבע בבת אחת. אך כל זמן שהאדם נמצא רק בצד אחד של המטבע, הרי שהוא עדיין רחוק מהאושר האמיתי, ואת זה הוא יגלה כאשר יעבור הזמן והוא יתחיל להרגיש את החיסרון שיש במצב שלו.
ונסכם: השלמות היא להיות גם וגם בכל דבר. גם להיות שמח בחלקך ולהנות מהרגע, וגם לשאוף להתקדם וכולי.
ראה גם:
* חדשות רוחניות - מה חדש בעולם הרוחניות? מה צופן העתיד?.
המאמר אושר בגיל הזהב - מדוע והאם באמת אנשים מבוגרים מאושרים יותר?