בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> מגזין >> הורות ילדים וגיל הרך > חינוך ילדים - הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים - איך לגרום לילד לאהוב ללמוד? חלק 3

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

הורות ילדים וגיל הרך

חינוך ילדים - הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים - איך לגרום לילד לאהוב ללמוד? חלק 3

חינוך ילדים / הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים - איך לגרום לילד לאהוב ללמוד? חלק 3: המשך מ: * חינוך ילדים / הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים - איך לגרום לילד לאהוב ללמוד? חלק 2. והתשובה לשאלה היא, כי כדי לגרום לילד להתעניין בלימודים, לשם כך צריך בצורה כלשהי, לגרום ללימודים להפיק לילד הנאה כלשהי. ...
המאמר קיבל את הציון: המאמר חינוך ילדים - הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים - איך לגרום לילד לאהוב ללמוד? חלק 3 קיבל את הציון 0.0 כוכבים  נצפה: 1207  |  דורג: 0
דרג מאמר זה

חינוך ילדים / הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים - איך לגרום לילד לאהוב ללמוד? חלק 3

המשך מ: * חינוך ילדים / הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים - איך לגרום לילד לאהוב ללמוד? חלק 2.


והתשובה לשאלה היא, כי כדי לגרום לילד להתעניין בלימודים, לשם כך צריך בצורה כלשהי, לגרום ללימודים להפיק לילד הנאה כלשהי. וההנאה לא צריכה להיות כתגמול על הלימודים, אלא כתוצאה מהלימודים עצמם. כי הילד מטבעו מאוד רוצה ללמוד כל דבר שיצור אצלו הנאה. והילד לומד את כל הלימוד שלו, תוך כדי זה שהוא מנסה ליצור אצלו הנאה.


כך שכדי לגרום לילד לאהוב את הלימודים, להשקיע בהם, וממילא להצליח בהם ובמבחנים וכיו"ב, לשם כך צריך לגרום בצורה כלשהי לילד להנות מהלימודים עצמם. וזה על ידי זה, שהילד עצמו יבין כיצד ובאיזו דרך הלימודים המשעממים של בית הספר, כיצד הם יכולים ליצור אצלו הנאה.


אלא, שאם ההורה עצמו חושב שהלימודים האלו לא ברי שימוש בעולם האמיתי, אז כיצד הוא יכול לשכנע את הילד להנות מהלימודים?! כי הילד רוצה הנאה מיידית. והילד רוצה לדעת שבאופן מיידי הלימודים שלו יביאו לו הנאה כלשהי מעצם הידע שהוא רכש. ואם ההורי והמורים עצמם, חושבים שרוב הלימודים הם מיותרים לגמרי עבור העולם האמיתי, אז כיצד ניצור הנאה אצל הילד?!


ונחדד: גם כאשר ההורה והמורה כן מבינים שהלימודים מביאים לילד תועלת בעולם האמיתי, גם אז זה לא תמיד מעניין את הילד. כי הילד רוצה תוצאה מיידית וטוב שכך. כי אדם שחושב בהגיון, הוא ישקיע במה שמביא לו תועלת ממשית. ולא באיזה דבר שאולי בעתיד יביא לו איזו תועלת שהוא לא מבין אותה.


כך שגם כאשר המקצוע הנלמד הוא כן יביא לילד תועלת כאשר הוא יהיה בוגר, הרי שגם אז זה לא באמת מעניין את הילד. כי הילד רוצה הנאה מיידית. כל שכן כאשר מדובר על מקצוע שלא מביא שום תועלת ממשית, גם לא כאדם בוגר. כגון לדוגמא לימודי ההיסטוריה. שהם לא מביאים לאדם שום תועלת ממשית. מלבד זה שאולי הוא יזכה באמצעותם באיזה חידון טריוויה וכיו"ב. שברור שהם לא באמת מעניינים אף אחד.


ובנוסף על כל אלו, כאשר המורה עצמו מרגיש שחיקה מהעבודה כנ"ל, וכאשר המורה עצמו לא באמת מתעניין במה שהוא מלמד, אז כיצד בדיוק אפשר לצפות מהילד שיתעניין במה שהוא לומד?!


ואף על פי כן, יש דרך לגרום לילד להתעניין בלימודים, והיא על ידי זה שהילד יבין, כיצד הלימודים האלו מביאים לו תועלת ממשית ומיידית בחיים האמיתיים שלו כילד. ואיך להסביר את זה לילד?


אז כדי להסביר למישהו משהו, לשם כך קודם לכן זה שרוצה להסביר, עליו בעצמו להבין את מה שהוא רוצה להסביר. ומי שרוצה בצורה כלשהי לגרום לילד שלו להבין שהוא יכול להפיק תועלת ממשית מלימודי ההיסטוריה לדוגמא, הרי שקודם לכן עליו כהורה להבין כיצד באמת הלימודים המשמימים האלו, כיצד בהם הם מביאים לאדם תועלת ממשית כלשהי.


ואם באמת יצליח המורה עצמו שמלמד את התלמידים, אם הוא יצליח להבין כיצד הלימודים שלו יכולים לייצר הנאה מיידית עבור התלמידים, הרי שהוא יצליח לגרום גם להם להתעניין בלימודים. ומצד האמת, אם המורה היה יודע כיצד המקצוע שאותו הוא מלמד, כיצד הוא יכול להועיל לתלמידים להנות בחיים, הרי שגם הוא היה נהנה ממה שהוא מלמד, והוא עצמו לא היה מרגיש שחיקה ממה שהוא מלמד.


כי מצד האמת, כל דבר שיש בעולם, וכל שכל כלשהו בכל תחום שהוא, הכל נועד לשרת את האדם כדי להנות. וכאשר האדם לומד היסטוריה, או דקדוק, או כל מקצוע אחר, הרי שבצורה כלשהי, האדם רוכש שכל כלשהו, שהשכל הזה עוזר לאדם להנות טוב יותר בחיים.


ומצד האמת, כל הלימודים שהאדם לומד בבית הספר, כל הלימודים עוזרים לאדם בחיים. לא באופן ישיר באמצעות השימוש במה שהאדם למד, אלא באמצעות זה שהאדם בחייו הבוגרים יש לו יכולות חשיבה יותר טובות, בגלל כל אותם הדברים שהוא למד בבית הספר.


וכאשר הילד לומד בבית הספר, מה שהוא באמת לומד, זה איך לחשוב בצורה נכונה יותר, כדי להנות יותר בחיים גם כילד וגם כאדם בוגר. אלא, שהאדם נדמה לו שהוא רוכש ידע. והידע ברובו הוא לא שימושי. וכאשר הידע הוא לא שימושי כדי ליצור הנאה, הרי שהידע הוא משעמם.


וגם המורה עצמו נראה לו שהוא מלמד ידע. ומאחר שהמורה כבר יודע את מה שהוא מלמד, ממילא זה לא מעניין אותו מה שהוא מלמד. כי הוא הרי כבר יודע את החומר הנלמד. וכאשר המורה מלמד משהו שהוא כבר יודע, הוא סוג של מת חי. כי הרבה מורים ממש מרגישים סוג של מוות, כאשר הם מלמדים. כי הלימודים ומה שהם מלמדים, זה משעמם אותם בצורה מאוד רצינית, והם ממש עובדים על אוטומט לכל דבר, כמו רובוט לכל דבר.


והפתרון לכל הבעיות האלו, הוא על ידי זה, שההורים והמורים ינסו להבין, כיצד הלימודים שאותם לומד הילד, כיצד הם עוזרים לו בחיים האישיים שלו כילד. והדרך לעשות את זה, היא על ידי זה שבמקום להתייחס ללימודים כאל דרך להעביר מידע, צריך להתייחס ללימודים בבית הספר, כאל דרך ללמד את הילד לחשוב בצורה טובה יותר, כדי להנות טוב יותר בחיים.


כי בכל מקצוע ומקצוע שיש בתוכנית הלימודים, כל מקצוע יש משהו שמייחד אותו. כי כל מקצוע יש את צורת המחשבה הייחודית שלו. וכדי להצליח בכל מקצוע, לשם כך על התלמיד לפתח אצל עצמו יכולות שכלית ורגשיות שונות. וכאשר התלמיד לומד כל מיני מקצועות, מה שהוא באמת מפיק מכך, זה את השיפור של היכולות האישיות שלו.


ומי שרוצה לגרום לילד לאהוב את הלימודים, עליו להתבונן עם עצמו היטב היטב, ולנסות להבין כיצד ובאיזו דרך, הלימודים האלו יכולים לגרום לילד להנות טוב יותר בחיים שלו כילד. ורק אחרי שההורה והמורה מבינים כיצד הלימודים האלו באמת עוזרים לילד, רק אז הם יכולים לנסות לגרום גם לילד לרצות להצליח בלימודים.


כי כל ילד היה מוכן לבוא לשיעור שבו מלמדים אותו, כיצד להיות מקובל חברתית, וכיצד לנצח במשחקי מחשב, וכיצד להשיג את המטרות שלו טוב יותר. והילד היה מוכן להשקיע המון זמן ותשומת לב וכיו"ב, כדי ליצור אצל עצמו עוד הנאה. ואם ההורה והמורה יצליחו להבין קודם כל מול עצמם, כיצד ובאיזו דרך הלימודים יוצרים אצל התלמיד תועלת כלשהי, הרי שיהיה יותר קל לגרום גם לתלמיד להתעניין בלימודים.


ועכשיו השאלה הנשאלת היא, כיצד באמת יכול ההורה והמורה לגלות, איך בדיוק הלימודים של בית הספר, כיצד הם עוזרים לתלמיד להנות טוב יותר באופן מיידי בחיים האישיים שלו?


המשך: * חינוך ילדים / הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים - איך לגרום לילד לאהוב ללמוד? חלק 4.

המאמר חינוך ילדים / הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים - איך לגרום לילד לאהוב ללמוד? חלק 3

מאת להצליח בכח המחשבה www.EIP.co.il

אהבתם?

כתבות נוספות ממדור הורות ילדים וגיל הרך

תגובות (לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות)

  • 1
    כתוב נורא
    המאמר כתוב גרוע מאוד ,דביקי וסתמי. כותב הכתבה הוא עם הפרעות קשב וכנראה זקוק לריכוז במידי.
    עירית   (12.11.2011)
בניית אתרים