לשם חיטוב הגוף או לשם הורדת שומן במקומות בלתי רצויים עליך להפחית בצריכת הקלוריות היומית שלך ובמקביל להגביר את האימונים.
מאת: יעקב עזרא, מומחה לרפואה נטורופטית, תזונאי ומדריך כושר מוסמך. מומחה לתזונה טיפולית, דיאטות הרזיה, עיצוב וחיטוב הגוף. פרטים: 0528567140.
לשם חיטוב הגוף או לשם הורדת שומן במקומות בלתי רצויים עליך להפחית בצריכת הקלוריות היומית שלך ובמקביל להגביר את האימונים.
כאשר מקורן של מרבית הקלוריות המסופקות לגוף הוא מפחמימות, הגוף מתפקד במיטבו.
צריך לדעת לאזן נכון את מרכיבי התזונה. הדעה הרווחת בקרב מפתחי הגוף היא, שהיחס התזונתי הטוב ביותר בנוי מ-60% פחמימות, 30% חלבונים, 10% שומנים.
הפחמימות הן מקור אנרגיה עיקרי. איזון נכון מאפשר לך לנצל את המזון בצורה טובה; לדוגמא, את החלבונים יש לנצל לבניית שרירים. יש לציין, כי הינך צורך יותר חלבונים עליך לצרוך יותר פחמימות. אותו כלל פועל גם לגבי מינרלים וויטמינים.
אם אתה מעוניין להוריד 2/1 ק"ג ממשקלך, עליך להפחית 3,500 קלוריות מתזונתך באותו פרק זמן, היות שכל ק"ג אחד שווה ל- 7,000 קלוריות.
אחד היעדים החשובים בתהליכי התזונה הינו הקניית הרגלי אכילה נכונה. כך תוכלו להגיע למשקל גוף תקין בצורה קלה יותר.
אין לקצץ במרכיבי תזונה חשובים! אם תעשה כן תאבד רקמות שרירים.
הרגשת הרעב כשעה לאחר הארוחה היא מדומה, והיא נוצרת בעקבות:
1. הרגלי אכילה שגויים כתוצאה ממחסור בתעסוקה או עצבנות.
2. אכילה תוך צפייה בטלוויזיה.
3. גירוי החושים, ראיה וריח, ואי- עמידה בפיתוי ; הרגל שקשה להיגמל ממנו.
גם מקור הקלוריות משפיע על משקל הגוף. לתפריט יש חשיבות רבה.
לדוגמה: בדיאטה הבנויה על 2000 קלוריות ליום, ש-15% מהן מקורן בשומנים וחלק גדול בחלבון או בפחמימות הירידה תהיה מהירה יותר מאשר אם 40% מהקלוריות מקורן בשומנים.
תזכורת: גרם שומן = 9 קלוריות.
גרם חלבון או פחמימות – 4 קלוריות.
זאת ועוד: השומנים בגוף "נשרפים" בקושי רב יותר מאשר אבות המזון אחרים. בגופנו קיים אנזים בשם ליפופרוטאין-ליפאז או בקיצור lpl, שמסייע לשומנים להיכנס לתוך תאי השומן ולהיאגר שם.
ממחקרים עולה כי כמות ה- lpl אצל אנשים שמנים גדול יותר מאשר אצל רזים.
אם אין לך נטייה להשמנה ואתה אוכל שומנים, גופך מגיב בהורדת רמת ה- lpl וזאת כדי שיוכל לנצל אותם, ו"לשרוף" אותם על מנת להפיק מהם אנרגיה ולמנוע את אגירתם בתאי השומן.
לעומת זאת, אם אתה שמן או אם הייתה שמן, עולה רמת ה- lpl בגופך כשאתה אוכל מזון שמן; לכן השומנים אינם "נשרפים" אלא נאגרים בתאי השומן.
מחקר שבוצע על עכברים, הוזרק לקבוצה אחת הורמון הנקרא לפטין, ולקבוצה השנייה הוזרק פלצבו, כעבור זמן מה, נצפה כי לקבוצה שהוזרק ההורמון ירדה במסת השומנים. מנגנון הפעילות של ההורמון היה דרך דיכוי מרכז התיאבון המוח, והגברת הפעילות השיגרתית.
ההורמון לפטין מופרש מתאי השומן, אך מסתבר כי לשמנים ישנו מצב המכונה תינגודת ללפטין, בדומה לחולי סכרת מטייפ-2, אצלם ישנו מצב המכונה תינגודת לאינסולין.
ישנם גורמים נוספים המשפיעים על תחושת הרעב, כמו: הורמון המכונה בקיצור cck, הורמון זה מופרש מהקיבה בעיקר לאחר אכילת שומנים. תפקיד ההורמון הוא לעכב את התרוקנות הקיבה, וכך ליגרום לתחושת שובע.
ישנם תרופות נוספות אשר מסייעות "לשרוף" את עודפי השומנים, למשל: תרופתה הניתנת להאטת תהליכי הזיקנה - והיא הורמון הגדילה או בקיצור gh, הורמון זה מסייע לשרוף שומנים על חשבון הפחמימות. על כן יש ביכולתו להגביר את רמות הסוכר בדם.
מזון דל קלוריות גורם לאכילה מוגברת
מחקר חדש שבוצע על עכברים, מתווסף לשורה הולכת וגדלה של מחקרים נוספים שנעשו בבני אדם.
מחקרים אלו מצביעים על פרדוקס המזון הדיאטטי: ככל שאתם צורכים מזון דל קלוריות כך גופכם דורש יותר פיצוי על הקלוריות החסרות. במחקר, עכברים שהוזנו במזון דיאטטי דל קלוריות, פיצו את עצמם באמצעות אכילה מוגברת.
האמת היא שגם אני זוכר שקניתי פעם חבילה של ארטיקים דלי קלוריות וחיסלתי את כל החבילה תוך מספר דקות (דיאט או לא דיאט?). החוקרים שיערו כי חיות ובמיוחד חיות צעירות מותאמות כך שהן בעלות צורך למזון עתיר אנרגיה, מזון שעשיר בפחמימות ושומנים וכי הן יודעות לזהות מזונות עתירי קלוריות באמצעות חוש הטעם.
בשלב מקדים במחקר יצרו אצל עכברים באמצעות שיטת התניה(זוכרים את הכלב של פבלוב?) קשר בין טעם מסוים לבין ערך קלורי במזון.
זאת אומרת העכברים למדו לקשר טעם מסוים עם מזון דל קלוריות וטעם אחר עם מזון עתיר קלוריות.
רכיבי תזונה המסייעים לשריפת שומנים:
לא עוד דיאטות של חומרים כימיים המזיקים לגופכם, לא עוד דיאטות רעב המבוססות רק על חסה או כרוב... דיאטות בריאות עם תפריט עשיר שיביאו אתכם לגוף חטוב ובריא בפרק זמן הקצר ביותר. דיאטה מצליחה ללא כל כדורים מסוכנים, דיאטה בה תרגישו בשינוי כבר מן הרגע הראשון ותבחינו בתוצאות מדהימות תוך פחות מ-3 חודשים!
הידעתם כי 98% מכלל מולקולות הגוף לרבות ה- d.n.a מוחלפות במהלך שישה חודשים ?
האם אתם מבינים כי עובדה זו אומרת במילים אחרות ופשוטות שאפשר להנדס כל אחד ואחד מכם???
the y.e. system אומרת שכל אחד ואחד מכם הוא אינדיבידואל ולכל אחד ואחד מכם מתאימה שיטה אישית נפרדת וייחודית לגוף שלכם ולגנטיקה האישית והאינדיווידואלית שלכם.
כמו"כ השיטה מתייחסת למצב הגופני מבחינה פיזיולוגית ופסיכולוגית לדוגמא:
מבחינה פיסיולוגית – מי אתם? כמה אתם שוקלים? בכמה אחוזי שומן אתם מתהדרים? עד כמה אתם פעילים גופנית? אורח חיים וכד'.
מבחינה פסיכולוגית – מי אתם? במה אתם עוסקים? כיצד אתם מגיבים לאירועים בחיי היום יום ? מה אתם אוהבים לאכול? כמה? מתי? למה ?
האם התפישה שלכם היא שצריך להימנע מתענוגות האכילה כמו שוקולד למשל ?
האם אתם בטוחים שהשקעה של שעות רבות בחדר הכושר והזעה מרובה תשיל מעליכם את העודפים ותגרום לחיטובים להראות על גופכם?
האם אתם חושבים שהצמדות לפחמימות לפני וחלבונים אחרי
פעילות גופנית זאת השיטה שתעבוד עליכם בהכרח?
אתם בטוחים שהפרדת מזונות (פחמימות מחלבונים ולהיפך) היא דרך החיים שלכם?
כמה פעמים בא לכם להכניס משהו לפה לפני השינה?
כמה פעמים אתם נשקלים וחווים אכזבה פעם אחר פעם????
בעזרתו של יעקב עזרא והשיטה הייחודית שלו תוכלו לאכול בלילה, להתאמן להנאתכם, לאכול שוקולד פחמימות וחלבונים ולרזות, לפתח את גופכם, לחטב את השרירים שלכם להראות טוב ולהרגיש טוב.
ישנם רכיבי תזונה רבים החיוניים לשריפת שומנים, כמו למשל חומר הנקרא: נרינגין אשר מצוי באשכוליות.
ישנם חומרי תזונה הגורמים לניוד שומן לשם שריפתו לאנרגיה, כמו למשל: כולין, קרניטין ואינוזיטול, גורמי תזונה אילו מצויים בבשרים, מילונים ועוד.
אכילה הנובעת מצורך?
מחקר חדש אשר פורסם במאי 2008 ב cell metabolism חושף ממצאים חדשים.
המחקר מראה כי ההורמון גרלין ( ghrelin) המשפיע על תחושת התיאבון, גורם לכך שהמזון יראה טעים יותר ומפתה יותר באמצעות הפעלת מרכזי תגמול במוח.
יעקב עזרא מומחה לרפואה נטורופטית תזונאי, לפגישת יעוץ בקליניקה צרו קשר: 0528-8567140