בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> מגזין >> יחסים זוגיות ומיניות > כעסים בזוגיות - מה זה אומר על מערכת היחסים וכיצד ניתן להתמודד איתם?

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

יחסים זוגיות ומיניות

כעסים בזוגיות - מה זה אומר על מערכת היחסים וכיצד ניתן להתמודד איתם?

מי מאיתנו לא כועס על בן הזוג: כעס הוא רגש בלתי נפרד מכל מערכת יחסים זוגית. לכל אחד מאיתנו יש סגנון שונה לביטוי הכעס ולהתמודדות איתו. הכעסים בזוגיות יכולים להיות גלויים או סמויים ויש להם פונקציות שליליות וגם חיוביות. מהן הפונקציות וכיצד ניתן להתמודד עם הכעסים בזוגיות בהמשך המאמר.
המאמר קיבל את הציון: המאמר כעסים בזוגיות - מה זה אומר על מערכת היחסים וכיצד ניתן להתמודד איתם? קיבל את הציון 0.0 כוכבים  נצפה: 1520  |  דורג: 0
דרג מאמר זה

מי מאיתנו לא כועס?? מי מאיתנו לא כועס על בן הזוג? רבים חווים לפעמים חוסר ספוק בזוגיות ומבטאים את התסכול בכעסים אחד על השני. חשוב לדעת כי כעס הוא רק רגש אחד ממגוון הרגשות שלנו והוא חלק בלתי נפרד מכל מערכת יחסים ובעיקר בזוגיות. זהו רגש נורמטיבי , ולא בהכרח הרסני. השאלה היא מה המינון, מהי עוצמת הכעס ומה דרכי ההתמודדות שלנו עם רגש זה. לכל אחד מאיתנו יש סגנון שונה לביטוי הכעס ולתגובה לכעס של בן זוגנו. הסגנון קשור לחוויות הילדות שלנו ולביטויי הכעס במשפחת המוצא .
הכעסים בקשר הזוגי יכולים להיות גלויים או סמויים. הכעס הגלוי מתבטא בדרך כלל במריבות קולניות , ויכוחים והאשמות. הכעס הסמוי בא לידי ביטוי באופנים שונים כמו: הימנעות מקרבה, הימנעות מיחסי מין, בריחות לעיסוקים אישיים, עבודה עד שעות מאוחרות, התפרצות על אחרים למשל: על הילדים, כאבים גופניים, מחלות פסיכוסומטיות, תחושת דיכאון ועוד. רבים לא מודעים למה מסתתר מאחורי התנהגותם ולעיתים רק שבני הזוג פונים לטיפול זוגי מקצועי, נחשפים הכעסים והדרכים לביטוים.

לכעסים במערכת הזוגית יש פונקציות שליליות והרסניות אך גם פונקציות חיוביות.
הפונקציות השליליות:
בין אם הכעסים גלויים או סמויים, קיים החשש כי במהלך הזמן ייוצר ריחוק רגשי ופיזי ביחסים הזוגיים. הסיבות לכך נעוצות בעובדה שזוגות אלה מתקשים לפתח דיאלוג אמיתי ביניהם בו הם מבטאים את הכאב והצרכים שלהם. כך שבמשך הזמן נוצרת אצלם תחושות אכזבה ותסכול ומצטברים מטענים רגשיים. בהדרגה נעלמות המחוות ההדדיות שנהגו לעשות זה לזה, מבלים יותר בנפרד מאשר ביחד, חווים יותר שתיקות בקשר, עולות יותר האשמות ובקורת ואף עלולים להגיע למצבי בגידה או גירושין. אז, הכעס מתבטא בשיא עוצמתו והפגיעות הן קשות והרסניות.
הפונקציות החיוביות:
הכעס מבטא איזשהו צורך ולעיתים צורך לא מודע. כבר בינקותנו אנו כועסים ובוכים ובאופן לא מילולי מבטאים את הצרכים שלנו - אוכל, אהבה, תשומת לב וכד'. הציפייה היא כי כמבוגרים נוכל להשתמש בשפה שרכשנו ובקשר הקרוב עם בן הזוג ונבטא זאת באופן מילולי. רבים לא מסוגלים לבטא את צורכיהם באופן ישיר ואם כן אזי בן הזוג לא תמיד קשוב. במקרים אלה הכעס, באופן לא מודע, בא לחדד את מה שאנו מרגישים. מניסיוני כמטפלת זוגית, אני פוגשת נשים או גברים החווים בדידות בזוגיות ומתקשים לבטא באופן ישיר את תחושותיהם ואת הצורך בתשומת לב ובאהבה מצד בן או בת הזוג. במקום זאת, הם כועסים על דברים אחרים. למשל-האישה יכולה לכעוס על הבעל שיושב שעות רבות מול המחשב או הבעל כועס על כך שאשתו יוצאת לבד עם חברתה. טיפול זוגי יכול לסייע להם ליצור אווירה אינטימית ובמהלך הזמן בעזרת המטפלת הזוגית לחשוף את צרכיהם הלא מודעים.
פונקציה נוספת שיש לכעסים היא ליצור מרחק מבן או בת הזוג. כבני זוג, אחד מהצרכים המנוגדים שלנו הוא הצורך בקרבה, להיות ביחד מול הצורך במרחק,
אהבתם?

כתבות נוספות ממדור יחסים זוגיות ומיניות

תגובות (לא התפרסמו עדיין תגובות לכתבה זו)

בניית אתרים