אמנות ואיכות הסביבה
האם אנו יכולים להשפיע?
כל יום אנחנו לוקחים החלטות שמשפיעות על איכות הסביבה. נשאלת השאלה האם נמשיך באורך החיים שהתרגלנו אליו או אולי נסכים לשנות הרגלים למען כולנו. האם אנו מוכנים בכלל לנקוט פעולה? מה התרומה של האמנות לאיכות הסביבה?
המאמר קיבל את הציון:
נצפה: 1564 | דורג: 8
|
תודה שהצבעת עבור מאמר זה!
|
|
ראשית עלינו להבין במה דברים אמורים, לחקור ולדעת מה עלינו לעשות. לשאול את עצמנו: איך אנו יכולים להגן על המים, האוויר והאדמה? איך נוכל לנקות את המים שאנו שותים? האוויר שאנו נושמים? כיצד נעזור למניעת התחממות כדור הארץ ומה זה בכלל גשם חומצי?
ישנם אמצעים שונים לשימור איכות הסביבה: יצירת דלק מוצק מנייר, קרטון, טקסטיל שנגרסים ומשמשים כתחליף לדלק נוזלי. הטמנה של פסולת מוצקה שמכסים באדמה. הפחתה של השימוש באריזות כדי להקטין את כמות הפסולת המוצקה. התמרה באמצעות שריפת מרכיבים בפסולת מוצקה וניצול האנרגיה לייצור חשמל. מיון והפרדה בין מרכיבי הפסולת השונים. מיזעור ודחיסה של פסולת להקטנת הנפח שלה. מיחזור הוא ניצול חומרים המצויים בפסולת מוצקה לעיבוד מחודש והפקת חומרים חדשים. שימוש חוזר באותו מוצר מספר פעמים ללא השלכתו לאשפה. כמו בקבוקי זכוכית ממולאים מחדש. קומפוסט הפקת חומרי דשן מפסולת אורגנית של שאריות מזון בטמפרטורה מסויימת. את המיחזור אפשר לדמיין כחלק ממעגל: הפחתת פסולת, מיון במקור, איסוף, ייצור חומרי גלם, ייצור מוצר ממוחזר, בניית מוצר וחוזר
חלילה.
האמנות בשירות איכות הסביבה
באמצעות האמנות בכלל ועיסת הנייר בפרט, אפשר למחזר עיתונים, קרטונים, בקבוקים, קופסאות והרשימה עוד ארוכה. כמו כן ניתן לעשות שימוש חוזר בחפצים שונים במקום להשליכם לאשפה. גם הפחתה במוצרי אשפה כמו פחיות ניתן לגייס לשימוש באמנות שלנו.
גם ילדים וגם מבוגרים יכולים לצור בחומרים ממוחזרים ולכן כבר ילדי הגן יכולים להשפיע ולתרום לאיכות הסביבה שלנו. הילדים הם השגרירים שלנו. כפי שאנו כילדים לימדנו את הורינו להגן על פרחים מוגנים ולא לקטוף, כך ילדנו ילמדו אותנו לנקוט פעולה ולשמור על הכוכב שלנו. כי אין לנו כוכב אחר!
אהבתם?
כתבות נוספות ממדור יצירה ואומנות