ברידג' הוא משחק דינאמי, מאתגר ומשעשע. הצורך במשחק נובע מתוך רגש נפשי עמוק של האדם
משחק הברידג' המודרני שעוצב על ידי הרולד ונדרבליט, פורסם בשנת 1925 והפך תוך שנים מועטות לנכס חברתי מקובל בכל העולם.
כיום, בתי ספר ללימוד ברידג' ומועדוני ברידג' הם תופעה חברתית נפוצה שהפכה לאורח חיים מהנה של רבבות אנשים ללא הבדל גיל, דת או לאום.
רוצים "לחדד את החושים"?
היכולת ללמוד, לאחסן מידע ולשלוף אותו בשעת הצורך משתפרת והולכת, הודות ללמידה ולאימון.
על מנת שהמוח האנושי יפעל בצורה אופטימאלית כל הזמן, יש ללמדו דברים חדשים כמו שפה, נגינה או.... ניחשתם נכון, ברידג' , ולהתאמן באופן קבוע.
מחקרים רבים מראים שמשחק הברידג' משפיע בצורה מדהימה על המוח האנושי. מדובר בפעילות מאתגרת מסוג חדש ב"חדר הכושר" של המוח שיעילותה מתבטאת גם ביכולת לביצוע פעילות יומיומית ובשיפור מצב הרוח והתפקוד הרגשי.
אימון המוח - Brainbuilding
עם עובדות לא מתווכחים –
במהלך משחק הברידג' מופעלות שתי האונות של המוח
בדיוק כפי שספורטאים מקצועיים מקפידים על אימון הגוף - Bodybuilding הכולל תזונה נכונה ותוספת יומיומית של ויטמינים וחלבונים להם הם זקוקים, כל אחד ואחת צריך לדאוג לאימון המוח -Brainbuilding הכולל תחזוקה נכונה ויום - יומית של כלי העבודה החשוב ביותר בגופנו.
במהלך משחק הברידג' מופעלות שתי האונות של המוח, האונה הימנית אחראית לעיבוד תמונות, רגשות ודמיון ואילו השמאלית, אחראית לפעילויות הלוגיות והדיבור.
לפעילות ולחשיבה היומיומית אנו משתמשים בעיקר באונה השמאלית, כלומר רק במחצית מהמוח. כדי לנצל את מלוא יכולת התפקוד של המוח ולהגברת כושרו של המוח, מומלץ להפעיל במקביל את שתי האונות.
בזמן משחק הברידג' מפעיל
השחקן את שתי האונות של המוח. כל זה קורה ללא שליטה או בקרה, זה פשוט קורה וזה נפלא. אתה הופך להיות השחקן הראשי במחזה שטרם נכתב והבמה כולה שלך.
למה הדבר דומה ? להשתתפות במכרז פומבי.
לא אחת נכחנו או צפינו באירוע כזה ולא יכולנו שלא להתרשם מההידברות והקשר הנוצרים בין המשתתפים.
על אף העובדה שברקע מתנהלת תחרות גלויה לזכות בפריט המוצג, חלק ניכר מהסיפוק נובע מלקיחת חלק בתהליך עצמו הכולל את זכירת הפריט שהוצע, התחייבות לעמוד מאחורי המחיר שנקבנו וכן מעקב אחר המחירים שהועלו בקרב המתמודדים האחרים לרכישתו. פרט מעניין נוסף הוא, מי זכה בפריט בסופו של דבר.
בדומה לכך מתנהל משחק הברידג' הכולל הכרזות, הקשבה, הידברות, הערכת מצב, גמישות ופתיחות.
במהלך המשחק כולו יש לזכור את תמונות הקלפים – של המשתתף עצמו, של יריביו – שותפיו למשחק וכל העת לשחזר בזיכרון את רצף ההכרזות, לקיים דיאלוג עם בן הזוג למשחק ולעקוב אחר המהלכים והשיח בין המשתתפים האחרים, זאת כדי לזכות בכל שלב במכסימום הנקודות.
ניתן להצביע בבירור כי הפעילות המתרחשת סביב שולחן הברידג' משפיעה על המשתתפים בשיפור היכולת הקוגניטיבית, הזיכרון והריכוז, מפתחת את החושים ומסייעת בהגברת הערנות, מהירות התגובה וכושר העמידה במצבי לחץ פיסי ומנטאלי כאחד.
כאמור, הרעיון המרכזי של משחק הברידג' הוא לזכור באמצעות תמונות ולא מילים, מכאן, התרומה העצומה של המשחק למשחקים.