בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> מגזין >> מוסיקה > רכישת גיטרה וציוד נלווה למתחילים

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

מוסיקה

רכישת גיטרה וציוד נלווה למתחילים

החלטתם שאתם רוצים לנגן גיטרה, כבר יש או אין לכם מורה,עברתם כבר על כמה המלצות באינטרנט או ע"י חברים והגעתם לשלב שצריך לקנות גיטרה ואולי כמה עזרים נלווים?

הנה כמה עצות וכיווני חשיבה שכדאי לקחת בחשבון:
המאמר קיבל את הציון: המאמר רכישת גיטרה וציוד נלווה למתחילים קיבל את הציון 5.0 כוכבים  נצפה: 2542  |  דורג: 4
דרג מאמר זה
רכישת גיטרה וציוד נלווה למתחילים

איזו גיטרה מומלצת להתחלה?

רצוי מאד לרכוש גיטרה עם מיתרי ניילון (גיטרה קלאסית) כיוון שהיא מאד נוחה למתחילים. לא מומלץ על רכישת גיטרה אקוסטית או חשמלית כיוון שגיטרות אלה בנויות ממיתרי מתכת ולרוב מנגנים עליהן עם מפרט – טכניקה קשה יותר להתחלה. אך אם תחליטו כן להתחיל עם גיטרה חשמלית או אקוסטית זה לא סוף העולם ועם קצת כח באצבעות זה ניתן למימוש.


רכישת גיטרה:

אין צורך לקנות גיטרה באלפי שקלים אך גם לא את הכלי הכי זול בחנות... התייעצו עם חברים שמנגנים ובקשו ממישהו מיומן בנגינה שיתלווה אליכם לחנות כלי הנגינה. ניתן גם להתייעץ עם המוכרים בחנות ולבקש מהם לבדוק את גובה ה"אקשן" ומפתחות הכיוון וכן שיוודאו כי הגיטרה לא מזמזמת ומפיקה צלילים נקיים לכל אורך הצוואר.


גיטריסטים שמאליים

אם יד שמאל היא היד החזקה שלכם, כדאי בכל זאת לנסות וללמוד כמו נגן ימני. בכל מקרה לנגן חדש יש "שתי ידיים שמאליות..." והוא גם ככה בונה את היכולות המוטוריות בגיטרה מאפס. אם ממש לא נוח לכם, בקשו מהמוכר שיחליף את סדר המיתרים ויהפוך אותה לגיטרה לשמאליים.

בגיטרות חשמליות ואקוסטיות הפתרון הזה לא כל כך עובד וצריך לרכוש גיטרה מיוחדת לשמאליים (לרוב יקרה יותר).


רכישת גיטרה יד שניה:

גיטרה יד 2 היא פתרון לא רע אם אתם או מישהו שמבין יכול לבדוק אותה . לפעמים יש צורך רק בהחלפת מיתרים וניקוי אבק ויש לכם גיטרה מצויינת בבית בחצי מחיר. בכל אופן אם אתם גיטריסטים חדשים לא מומלץ לקנות גיטרה יד 2 לבד.


גודל הגיטרה הרצוי:

ישנם שלשה גדלים עיקריים לגיטרות הקלאסיות: גיטרה 1/2 גיטרה 3/4 וגיטרה בגודל סטנדרטי. גיטרה 1/2 היא הקטנה ביותר ומתאימה לילדים ממש קטנים (בעיקר בגלל גובהם). גיטרה 3/4 מתאימה לילדים קצת יותר גדולים. מנסיון עם תלמידים שלי, ילד בכתה ג' או ד' סביר להניח שיצטרך גיטרה 3/4 . גיטרה סטנדרטית בגודל מתאימה לרוב הנגנים מגילאי העשרה ומעלה.
הבדיקה הכי טובה היא ע"י מדידת גודל הגיטרה בחנות לכלי הנגינה. הורים לילדים, מומלץ ללכת עם הילד לחנות ולהתאים לו את הכלי ביחד עם המוכר.


עזרים וציוד נלווה:

חשוב לקנות עם הגיטרה נרתיק נשיאה כדי לאחסן את הגיטרה וכן לשמור עליה כשמוציאים אותה מהבית. ישנם סוגים שונים של נרתיקים באיכויות ומחירים שונים. רוב הנרתיקים אטומים למים ומומלץ מאד שהנרתיק יהיה מרופד ועבה. נרתיק קשיח שנראה כמו מזוודה בצורת גיטרה הוא כבד מאד ומתאים לנגנים היוצאים להופעות. אין צורך בסוג כזה של נרתיק בשלב ההתחלה.
תמיד טוב לרכוש טיונר (מכוון אלקטרוני).

כדאי לרכוש סט מיתרים נוסף למקרה ומיתר נקרע. לרוב מומלץ להחליף מיתרים אחת ל 4-5 חודשים. גם אם הם לא נקרעים. המיתרים נשחקים והצליל שלהם נהיה אטום עם הזמן וכן הכיווניות הטונאלית של המיתר עצמו נפגמת (הוא נשמע לא מכוון).

לנוחות בזמן האימון כדאי שיהיה בבית כסא נוח ללא ידיות, רגלית להניח עליה את הרגל וסטנד תווים.

אם בזמן שאתם לא מנגנים הגיטרה מסתובבת לכם בחדר או בסלון זרוקה על המיטה, מומלץ לדאוג שהיא תהיה מונחת על סטנד בטיחותי מיוחד לגיטרות עדיף עם צוואר ארוך. אני אישית ראיתי מקרים שגיטרות נפלו לרצפה ונשברו כתוצאה מחוסר תשומת לב לעניין.

מטלית בד רך ויבש (פלאנל) לניקוי המיתרים וגוף הגיטרה לאחר הנגינה.


ניתן לפנות אלי במייל לשאלות.

בהצלחה!!!
אהבתם?

כתבות נוספות ממדור מוסיקה

תגובות (לא התפרסמו עדיין תגובות לכתבה זו)

בניית אתרים