בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> מגזין >> ספורט וכושר > אומנויות לחימה משולבות-M.M.A

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

ספורט וכושר

אומנויות לחימה משולבות-M.M.A

Mixed Martial Arts או בקיצור M.M.A(בעברית: אמנויות לחימה משולבות), הוא ענף ספורט מגע מלא, שבו מגוון רחב של טכניקות לחימה מותרות, כאשר החוקים מאפשרים למשתתף להשתמש בטכניקות היאבקות, איגרוף, בריחים ועוד, תוך כדי עמידה או עבודת קרקע.
המאמר קיבל את הציון: המאמר אומנויות לחימה משולבות-M.M.A קיבל את הציון 0.0 כוכבים  נצפה: 1797  |  דורג: 0
דרג מאמר זה

MMA – לחימה משולבת

Mixed martial arts או בקיצור MMA (בעברית: אמנויות לחימה משולבות), הוא ענף ספורט מגע מלא, שבו מגוון רחב של טכניקות לחימה מותרות, כאשר החוקים מאפשרים למשתתף להשתמש בטכניקות היאבקות, איגרוף, בריחים ועוד, תוך כדי עמידה או עבודת קרקע.

ענף הMMA התפתח בתחילת שנות התשעים בארצות הברית כשפרצה לתודעת הציבור תחרות בשם Ultimate Fighting Championship, שקראה ללוחמים מכל קשת אמנויות הלחימה הקיימות, להעלות לזירה נציגים שילחמו אחד בשני עם מינימום חוקים, במטרה לקבוע אחת ולתמיד מה היא האומנות היעילה ביותר.

במהלך העשור שבא אחרי התחרות, אמרגני תחרויות הMMA הכניסו חוקים נוספים שמטרתם הייתה להפוך את האומנות למקובלת ובטוחה יותר. שינויים אלו גרמו לענף לצמוח במהירות, בעיקר בערוצי השלם וצפה, כאשר המכירות בערוץ הגיעו לרמה של תוכניות וותיקות ופופולאריות כמו אגרוף והיאבקות מקצועית.

חוקי המשחק

חוקי ה-MMA כיום, השתנו בצורה משמעותית מימי הUltimate Fighting Championship ותחרויות נוספות ביפן ובברזיל. ככל שהידע בטכניקות לחימה בקרב הלוחמים והצופים גדל והתבהר, כך גם ההבנה שמערכת החוקים המינימלית הקיימת אינה מספיקה. המניעים העיקריים לתוספות החוקים היו שמירה על בריאות הלוחמים, וכן שינוי תדמית ה"ספורט דמים" או "לחימה עד המוות" לתדמית הנוכחית כספורט לגיטימי.
מכות אסורות- החוקים לגבי המכות האסורות אינם קבועים ומשתנים בהתאם לתחרות, אך כמעט בכל תחרות היום קיימים החוקים הבאים:
נגיחות, נשיכות, אצבעות לעיניים ומשיכות בשיעור אסורות.
מכות לגרון אסורות.
החדרת אצבעות לפה היריב (פיש-הוקינג) אסורה.
מכות לחוליות או לעורף אסורות.
מכות לאשכים.
משיכה במכנסי היריב.

אסטרטגיות

טכניקות הלחימה ב MMA מתחלקות בדרך כלל לשתי קטגוריות: טכניקות הלחימה בעמידה, הכוללות בדרך כלל אגרופים, בעיטות וכדומה, שבדרך כלל נמצאות בשימוש באיגרוף, איגרוף תאילנדי, קיקבוקסינג וקראטה, וטכניקות לחימה על הקרקע הנמצאות בשימוש בהיאבקות, ג'ו ג'יטסו ברזילאי, סמבו וכדומה.

בדרך כלל לוחם יעדיף את הטכניקה של אמנות הלחימה בה הוא התחיל את הקריירה הספורטיבית שלו. יחד עם זאת, למרבית הלוחמים המקצוענים ב MMA יש מיומנות גבוהה בשתי הקטגוריות העיקריות וגם אם לוחם יעדיף טכניקה אחת להכריע התמודדויות, הוא ידע להגן על עצמו ולנהל תחרות מול רוב הטכניקות הקיימות.

משקל

ראשית הוכנסו קטגוריות משקל בהתאם להבנה שישנה חשיבות רבה למשקל הלוחם, הן מבחינת עבודת הקרקע והן מבחנת הקרב בעמידה. ועדת הספורט של מדינת נוואדה חילקה את הלוחמים לתשע קטגוריות משקל:

זבוב - Flyweight עד 57 קילוגרם
תרנגול - Bantamweight עד 61 קילוגרם
נוצה - Featherweight עד 66 קילוגרם
קל - Lightweight עד 70 קילוגרם
חצי בינוני - Welterweight עד 77 קילוגרם
בינוני - Middleweight עד 84 קילוגרם
חצי כבד - Light Heavyweight עד 93 קילוגרם
כבד - Heavyweight עד 120 קילוגרם
כבד מאוד - Super Heavyweight מ-121 ומעלה

ציוד הלחימה

הכפפות כיום בMMA הם קטנות יותר מאשר כפפות האיגרוף ואף פתוחות בקצות האצבעות, על מנת לאפשר ללוחם לאחוז את יריבו מצד אחד, אך מצד שני למזער את הנזק הנגרם מהמכות, הן מבחינת הצד הסופג, והן מבחינת מניעת חתכים בידו של התוקף.
כיום השימוש בחליפה מכל סוג שהוא אסור, ומלבד מכנסיים (וחזייה) אסורים כל פרטי לבוש נוספים. לנשים מותרת חזיית ספורט ומכנסיים ולגברים רק מכנסים.

זמני הקרב וסיבובים

במטרה למנוע קרבות ארוכים ומשעממים, ובעייתיות בשידור האירועים, חולקו הקרבות על פי רוב לשלושה סיבובים של חמש דקות, או חמישה סיבובים במקרה של קרב אליפות. נוסף על כך במקרה והלוחמים מתגוששים בסטטיות, ולא משפרים את עמדתם, על השופט להקים את הלוחמים למצב ההתחלתי שהוא בעמידה.

ניצחון

לוחם יכול לגבור על יריבו במספר דרכים:
הכנעה: היריב יכול להיכנע בטפיחה מספר פעמים על היריב/מזרן או בכניעה מילולית.
נוקאאוט - היריב מאבד את הכרתו ממכות שספג. הקרב נפסק מיד ולא ממשיך בקרקע ע"מ למנוע נזקים נוספים.
נוקאאוט טכני - השופט עוצר את הקרב לאחר שהבחין שהיריב אינו מסוגל להגן על עצמו או בגלל חתך/שבר שמונע את המשך הקרב.
החלטת שופטים - אם כל סיבובי הקרב הסתיימו ללא הכרעה, שלושת שופטי הצד מכריזים על המנצח.
עצירת רופא - רופא הזירה מחליט לאחר בדיקה שהיריב אינו מסוגל להמשיך להלחם.
עצירת פינה - אנשי הפינה של היריב מסמנים לשופט שהוא אינו יכול להמשיך את הקרב, בדרך כלל על ידי זריקת מגבת לתוך הזירה.
קרב יכול להסתיים גם בשוויון, או במקרים מסוימים להחשב פסול עקב פציעת אחד הלוחמים ממהלך בלתי חוקי של יריבו.


MMA בישראל

קיימות בארץ קבוצות MMA חובבניות ומקצועיות המתחרות באירועי קרבות כגון דוג פייט, טוטאל קומבאט, דזרט קומבאט ועוד. בכמה הזדמנויות ייצגו את ישראל בתחרויות בינלאומיות מספר לוחמים ישראליים, ביניהם עידו פריינטה (שמחזיק בחגורת דזרט קומבאט) וחיים גוזלי.


אהבתם?

כתבות נוספות ממדור ספורט וכושר

תגובות (לא התפרסמו עדיין תגובות לכתבה זו)

בניית אתרים