אמנות לחימה – מריקודים ומדיטציה עד לדרך הקשה
נהוג ליצור חיץ בין אמנויות לחימה, ספורט לחימה ושיטות לחימה
המאמר קיבל את הציון:
נצפה: 789 | דורג: 0
|
תודה שהצבעת עבור מאמר זה!
|
|
אמנות לחימה מול שיטות לחימה וספורט לחימה
נהוג ליצור חיץ בין אמנויות לחימה, ספורט לחימה ושיטות לחימה. לא תמיד ברורים ההבדלים ביניהם מבחינה טכנית אך אמנות לחימה היא התחום היחיד שבו באים לידי ביטוי ספורט לחימה ושיטות לחימה, בעוד האחרים לא יוכלו להיות מוגדרים אמנות לחימה שכן הם חסרים את המימד הרוחני של זו. אמנות לחימה מציעה העשרה ותובנות רחבות במימד הרלוונטי לכל תחומי החיים, מימד הרוח, ולא רק הסמכה טכנית. שיטת לחימה מנגד, מעצם הגדרתה מיועדת למטרות הכשרה ללחימה בלבד, כשדוגמאות לשיטות לחימה הן אגרוף או קרב-מגע. לב ליבו של ספורט הלחימה מצד שלישי הוא עצם התחרות, תוך בדיקות יעילותן של הטכניקות כשהנלחמים הם המכשיר לכך.
אמנות לחימה – האמנויות העדינות
אמנות לחימה לכשעצמה היא ענף שבו צורות התרגול שונות זו מזו. למשל טאי צ'י, אמנות לחימה סינית, במקורה נקראה טאי צ'י צ'ואן (האגרוף חסר הגבולות) אך כיום מוכרת להמונים כטאי צ'י בלבד, ללא צ'ואן, האגרוף, והדגש בה הוסב למדיטציה בתנועה איטית והיא נחשבת למספקת למתרגליה סגולות רפואיות. כמו כן יש את
הקפוארה שנחשבת אמנות לחימה והיא ריקוד שמקורו בתנועת מרד העבדים באפריקה. תנועות הקפוארה הן בקבוצה כשה"לוחמים" רוקדים לצלילי מוסיקה ושירה המופקים ממעגל הלוחמים סביבם. באמנות לחימה זו בדרך כלל אין מגע ועיקר הריקוד הוא בתמרונים אקרובטים.
אמנות לחימה – אמנויות אגרסיביות
צורה אחרת של אמנות לחימה היא הלחימה המשולבת, שהיא מאוד אגרסיבית, בעיקר למול שתי אלה שצוינו, והיא מהווה הכלאה בין שיטות לחימה ואמנויות לחימה רבות. בלחימה משולבת אפשר להשתמש במהלומות מסוגים שונים, בעמידה ועל הקרקע, כמו גם בכלי נשק. הלחימה המשולבת עדיין מתפתחת ולמעשה בפוטנציה ליצור עוד ועוד סוגים מגוונים של אמנות לחימה. כמו כן ישנו הקונג פו (גונג פו במנדרין), שצמד מילותיו מרכיבים את המשמעות של עשייתו המתמשכת של האדם, ולכן קונג פו מבטא צד רוחני יותר של אמנות לחימה. קונג פו בעצם מתאר דרך ארוכה וקשה שעל אדם לעבור כדי להגיע לתוצאות מסוימות (כדי להיות לוחם קונג פו ברמה גבוהה). קונג פו הוא דוגמא של אמנות לחימה עתיקה, שמקורה בסין כשהוצגה לעם על ידי "הקיסר הצהוב" באלף השלישי לפני הספירה, ובמאה השישית לספירה הפכה לשיטת התרגול הצבאית. אמנות לחימה זו עיקרה בהשקעה רוחנית ובמידות טובות כמו איפוק, סובלנות, התמדה ויושר.
אהבתם?
כתבות נוספות ממדור ספורט וכושר