..."כשהייתי בת 171/2 גיליתי שאני בהריון. היה לי חבר כמה שנים, נזהרנו, אך הקונדום שבו עשינו שימוש - נקרע !! סיפרתי לאמא שלי , שהייתה קרובה וליברלית שהמחזור שלי מתבושש...... אמא שאלה אם יש סיבה לדאגה? - ואני אישרתי!.
..."כשהייתי בת 171/2 גיליתי שאני בהריון. היה לי חבר כמה שנים, נזהרנו, אך הקונדום שבו עשינו שימוש - נקרע !! סיפרתי לאמא שלי , שהייתה קרובה וליברלית שהמחזור שלי מתבושש...... אמא שאלה אם יש סיבה לדאגה? - ואני אישרתי!.
רק לפני שבועיים נזכרתי שמשהו היה הכי נורא בכל האירוע הזה, וזה מה שמלווה אותי כעת כאימא לבנותיי המתבגרות –
הרופא שאותר לסייע לנו לבצע את מה שהיה צריך, ישב מול אמי ומולי ונזף בי, על חוסר הזהירות ועל כך שגיליתי חוסר אחריות......
ה"משהו" שלא מרפה ועליו אני רוצה לדבר עכשיו הוא, שאימא שלי לא עמדה לצידי, יכול להיות שהיא לא רצתה "לצאת" נגד הרופא, לא להרגיז את מי שאמור לעזור לי ושאהיה "בידיו" !!!, אך, גם לאחר כל האירוע היא לא אמרה לי משהו בעניין !!"
כך בגילוי לב שיתפה אותנו מ. אמא של ש. בפתיחת המפגש.
זה המפגש השני השנה, אנחנו נפגשות פעם בחודש כבר שנתיים. הקשר שלנו החל, כשקבוצת אימהות ובנות מצווה נרשמו לסדנה שאורכה 8 מפגשים במסגרת שנת בת המצווה.
סדנת אימהות ובנות מצווה ב"אמפטיה", היא סדנה לקשר,
לתקשורת, לחוויית התבגרות, לבילוי אחר ואמיתי, לגילוי של אמפטיה- אימא ובתה המתבגרת, חוויה ואחווה של נשים.
בשנה שעברה כל משתתפת שהיא אימא וכל משתתפת שהיא נערה, רשמו על דף נושא שהיו רוצה להעלות בקבוצה. כל הנושאים נפרסו וכל המשתתפות עברו בין הנושאים וציינו את שמן ע"ג הנושאים ש"דיברו אל ליבן" וגם הן היו רוצות לדון באותם נושאים.
אני שלפתי מתוך קבוצת הנושאים את "דברים שלא יודעים עלי" 8 משתתפות מתוך 12 ציינו את רצונן להעלות את הנושא ולכן פתחתי בו את המפגש – וזו הייתה ההתייחסות של מ.
אכן, זה היה "דבר שלא ידענו", בתה של מ. לא נחשפה לאירוע בעוד ששתי אחיותיה הבוגרות יותר היו שותפות לסוד.
הגילוי הוביל לדיון ער על פתיחות וקשר בין אימא לבת.
מ. הרחיבה ושיתפה על הדרך שהיא ובתה מקיימות מערכת של אמון, פתיחות ואחריות – אין ספק אומרת מ. שאני שיניתי את ההתייחסות.
היום יותר מתמיד חשוב לי שבתי תהיה מאושרת ,תגיע לכל מה שהיא רוצה, אני לא עוצרת בדרכה, יש קווים אדומים – אליהם לא מגיעים ואותם לא עוברים. למשל - לא קעקועים ולא כל פעולה שתפגע בגופה, פגיעה שתלך אתה לאורך כל חייה.
אך, מתוך הפתיחות שלי, הרצון לקשר, הבילוי המשותף גם בסדנה הזו שחשובה לשתינו באותה מידה, אין צורך בכלל להתווכח על הקווים האדומים."
בסדנה, אימהות יכולות לדבר על אהבתן לחייהן, למשפחה שהקימו, על הרצון להיות מאושרות ושבתן המתבגרת תהיה מאושרת, האימהות שומעות ומשמיעות. יש בסדנה קירבה, עוצמה, ואמפטיה גדולה.
"כשאני שומעת את בתי בסדנה, איך היא מציגה את עצמה, האמפטיה שהיא מפגינה כלפי נערה אחרת, ההתייחסות שלה לסיטואציה שמעלה אימא אחרת – אני גאה, אני רואה לפני אישה בוגרת, חושבת, רגישה ואני יודעת שאני יכולה לסמוך עליה גם כשהיא עוטה על עצמה בגד שממש לא לרוחי וטעמי..."
הסדנא מתאימה לחיזוק הקשר בין אם לביתה וכסדנא לפני בת מצווה
תחיה הברמן, מייסדת ובעלת "אמפטיה", סטודיו לקבוצות.
בעלת M.A. הנחיית קבוצות בשילוב אמנויות ומגשרת מוסמכת מטעם משרד המשפטים.