בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> מגזין >> מוסיקה > פיתוח קול בהיבט הנפשי

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

מוסיקה

פיתוח קול בהיבט הנפשי

בבואנו להכיר את הקול שלנו על מנת לפתח אותו (להבריא אותו מצרידויות, להוציאו ללא מאמץ,להרחיב את טווח הצלילים שלו וכולי) כדאי שנדע קודם כל מהו קול, וכיצד הגוף שלנו מייצר אותו:
המאמר קיבל את הציון: המאמר פיתוח קול בהיבט הנפשי קיבל את הציון 5.0 כוכבים  נצפה: 991  |  דורג: 1
דרג מאמר זה

חשוב לדעת שמערכת הנשימה קשורה באופן ישיר ובלתי ניתן להפרדה למערכת הקול. כשאנחנו נושפים אוויר, "משב הרוח" שאנו מוציאים, עובר דרך מיתרי הקול הסגורים ומתחכך בהם. החיכוך בהם מרעיד את האוויר בתוך הגוף ומסביבו ויוצר מה שקרוי בפינו "קול" שהוא למעשה תזוזה (וויברציה) של אוויר. בתוך אוזנינו מצויות 3 עצמות קטנטנות אשר רועדות בהתאם לויברציות שנוצרו באוויר, ומשדרות למוח את התדרים השונים. המוח מפרשן את הרעידות למה שאנחנו קוראים קולות, ויודע למיין ולהבחין בין הקולות השונים (גבוה/נמוך, חזק/חלש, עבה/דק וכולי...). ככל שניטיב להכיר ולשלוט במערכת הנשימה, נשלוט טוב יותר גם מערכת הקול.
נשימה היא רק תחום אחד בתוך הלימודים המורכבים וארוכי הטווח של פיתוח הקול. הנשימה והקול מושפעים ישירות ממצבינו הרגשי- מערכת הנשימה משפיעה ומושפעת ממצבינו הנפשי – כשאנחנו רגועים - נשימתנו עמוקה ומלאה, כשנשימתנו מלאה ועמוקה – אנחנו רגועים. הקול שלנו, שמופק כאמור מהנשיפה, יהיה מושפע ישירות גם הוא ממצבנו הנפשי, ככזה ש"מתודלק" מהשאיפה, ומופק מן הנשיפה. אם נלמד את גופינו ואת נפשנו להירגע, ונשלוט בהיבט זה של הנפש – נצליח לייצר את הקול אליו אנחנו שואפים, ולהשתמש בו כרצונינו. אך אם נחרד מהמחשבה שאנחנו עומדים להוציא קול ולדבר/לשיר, מערכת הנשימה והקול מיד יושפעו מהדריכות ויבטאו את המצב באופן קולי.
תחום נוסף בפיתוח קול הוא השיר עצמו. במוחנו מצוי מאגר בלתי נדלה של שירים אותם צברנו במהלך חיינו, והזיכרון המוסיקלי שלנו, המשולב עם הזיכרון המילולי מאכלסים אותם. כשאנחנו נזכרים בשיר ש"בא לנו לשיר", הבחירה הנעשית באופן לא לחלוטין מודע, יכולה להעיד על נושאים שמעניין את הנפש/מוח שלנו להתעסק בהם כרגע. השיר יכול להיות שיר ילדות/בגרות,שיר מורכב/פשוט הן מבחינת המילים והן מבחינת המנגינה. החיבור לשירים הוא חיבור פיסי (של הזיכרון מוסיקלי, של איזור הפקת המילים במוח וכולי), תחושתי (חוש השמיעה למשל), רגשי (מתחבר אסוציאטיבית לחוויות ומצבים המפעילים את הרגשות) ומכיל בתוכו אפשרויות לבטא את אשר אין לנו יכולת לבטא בשיחה.
כמו שני תחומים אלו, בפיתוח הקול תחומים רבים נוספים אשר נוגעים ברבדים שונים של ההוויה:דיקציה ופרויקציה, מוסיקה, יציבה נכונה, נוכחות, אימפולסיביות/וויסות, איזון, תקשורת ועוד רבים אחרים.
בגלל שהשימוש בקול ובנשימה נמצא בהרגל יומיומי, ואלו קשורים קשר ישיר למצבינו הנפשי הגופני והרגשי, לשנות אותם, להצמיחם ולפתחם הוא תהליך ממושך של חודשים ואף שנים. עם זאת, אף פעם לא מאוחר להתחיל ללמוד כפי שמעיד תלמיד וותיק ומבוגר–
"...באתי ללמוד פיתוח קול בלי לדעת בדיוק מה זה. קיבלתי כל כך הרבה מעבר. לצד מנעד רחב יותר, גיוון הקול, יכולת שירה מתפתחת - גם יציבה נכונה, נשימה משוכללת, התבוננות בקשרי גוף בגוף וגוף ברוח, כלים שעמם יוצרים חיים יפים יותר. אבל בעיקר - שמחה בכל פעם שאני יוצא מן השיעור..."
אז למה לחכות? בוא/בואי לנסות....
הלימודים מתקיימים באזור תל אביב והמרכז

אפרת בורוכובסקי
052-8271211
אהבתם?

כתבות נוספות ממדור מוסיקה

תגובות (לא התפרסמו עדיין תגובות לכתבה זו)

בניית אתרים