בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> מגזין >> הריון ולידה > חשיבות השכיבה על הבטן מיום היוולדו של התינוק

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

הריון ולידה

חשיבות השכיבה על הבטן מיום היוולדו של התינוק

כיום יש מודעות גדולה יותר בין הקשר לשכיבה על הבטן לבין התפתחות מוטורית תקינה של התינוק. למרות זאת כאשר יוצאים עם התינוק הביתה מבית החולים ההנחיה היא להשכיב את התינוק על הגב בזמן שינה ובזמן ערות אפשר להשכיבו על הבטן.
המאמר קיבל את הציון: המאמר חשיבות השכיבה על הבטן מיום היוולדו של התינוק קיבל את הציון 0.0 כוכבים  נצפה: 1588  |  דורג: 0
דרג מאמר זה

כיום יש מודעות גדולה יותר בין הקשר לשכיבה על הבטן לבין התפתחות מוטורית תקינה של התינוק. למרות זאת כאשר יוצאים עם התינוק הביתה מבית החולים ההנחיה היא להשכיב את התינוק על הגב בזמן שינה ובזמן ערות אפשר להשכיבו על הבטן.
בתור אימא טרייה כשאמרו לי את המשפט הזה לא כ"כ הבנתי למה התכוונה האחות בבית החולים מכיוון שבמהלך 3 החודשים הראשונים התינוקות רק ישנים ואז נשאלת השאלה מתי זה זמן ערות שאפשר לשים אותם על הבטן? ולמה שלא ישנו על הבטן?- הרי הם ישנים יותר טוב על הבטן...
מסתבר שהכוונה לזמן ערות, זה זמן ערות שלנו, ההורים, כי התינוק לומד ומתרגם למוח גם בזמן שינה.
לכן חשוב מאוד להשכיב את התינוקות כבר מהיום הראשון על הבטן. מאחר וההנחיה מטעם משרד הבריאות היא להשכיב את התינוק על הגב, מחשש למוות בעריסה, לכן בזמן שעות היום כשאנחנו ערים ושומעים את התינוק רצוי ואף מומלץ להשכיבו על הבטן. כשאנחנו ערים אנחנו שומעים את התינוק ויכולים לבדוק ולראות שהכל בסדר.

חשיבות השכיבה על הבטן כבר מהיום הראשון תמנע מהתינוק התנגדויות כאשר יגדל לשכב על הבטן. בנוסף לכך יש חשיבות נוספת לשכיבה על הבטן מכיוון שכל שלבי ההתפתחות של התינוק מתחילים בעצם מהשכיבה על הבטן.
בשביל שתינוק יתפתח בצורה מוטורית מאורגנת ונכונה ויעבור את כל שלבי ההתפתחות לפי סדר וללא דילוג על שלבי התפתחות, תינוק צריך להיחשף כבר מהיום הראשון לכמה דברים בסיסים שהם: ראשית זה השכיבה על הבטן, מכיוון שכשאר התינוק שוכב על הבטן הוא לומד להרים את הראש ומחזק את חגורת הכתפיים. בשלבי התפתחות עתידיים הוא גם ילמד להתהפך מהבטן לגב ולאחר מכן מהגב לבטן, אחרי שהתהפך ילמד לזחול גחון ואח"כ יעלה על שש ומשם יעבור לישיבה ולבסוף לעמידה.

שנית תנוחת הערסול מאוד חשובה לתינוק מכיוון שהיא משמרת את הכפיפה הפיזיולוגית שהיה בה בעודו ברחם. בערסול הרגלים והידיים צריכים להיות באותו קו ויש התעגלות בגב ושקיעה בבית החזה והידיים צריכות להיות מובאות לקו האמצע. השקיעה בבית החזה תגרום לתינוק לשכב ביתר נוחות על הבטן מכיוון שאין לו זקיפה בבית החזה תגרום לתינוק לשכב על הבטן עם ראש מורם אך לא בצורה מאורגנת ולכן יתקשה בשכיבה על הבטן.
תינוק שישן על הבטן ישן יותר טוב ונינוח יותר מכיוון שהוא נמצא במקום מוכר (הכפיפה הפיזיולוגית) ומוגן.
אם תעשו רגע חושבים ותשאלו את עצמכם באיזה תנוחה נוח לכם יותר לישון מה תעדיפו שכיבה על הגב או על הבטן? וכשאתם בוכים או עצבניים באיזה תנוחה תעדיפו להיות פתוחה או סגורה?
התשובות לשאלות הללו בעצם יפנו אתכם למה שהתינוקות מעדיפים ורוצים.
אהבתם?

כתבות נוספות ממדור הריון ולידה

תגובות (לא התפרסמו עדיין תגובות לכתבה זו)

בניית אתרים