בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> מגזין >> מוסיקה > ללמוד גיטרה באמצעות האינטרנט

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

מוסיקה

ללמוד גיטרה באמצעות האינטרנט

האם האינטרנט יכול לשמש כתחליף למורה לגיטרה? אף על פי שהאינטרנט תורם רבות לשיפור הנגינה ולהרחבת הידע המוסיקלי, אי אפשר לוותר לחלוטין על מורה. המאמר מציג את הסיבות לכך
המאמר קיבל את הציון: המאמר ללמוד גיטרה באמצעות האינטרנט קיבל את הציון 0.0 כוכבים  נצפה: 1154  |  דורג: 0
דרג מאמר זה

אנו חיים בעידן קסום – עידן המידע הבלתי מוגבל. אבותינו לא יכלו לחלום על שפע כה גדול של מידע וידע שנמצאים תמיד זמינים ובהישג ידנו. רק לפני שנים בודדות היה עלינו להתאמץ כדי להשיג מידע פשוט, שהיום נמצא במרחק של לחיצת כפתור מאיתנו. הרושם שנוצר הוא שאין צורך במומחים שיסבירו לנו כיצד לעשות דבר מה משום שעל כל שאלה שתהיה לנו נוכל למצוא תשובה באינטרנט – מהר ובחינם. כך זה ברפואה, בייעוץ משפטי, במכונאות רכב, בעיצוב פנים, וכך זה גם בלימוד גיטרה. אבל, כמו שאפשר ללמוד מהדוגמאות שהוזכרו, לוויתור על ההיעזרות במומחה, לצד היתרונות הגדולים, יש גם מחיר. באינטרנט תמיד נוכל למצוא מידע מועיל ומבורך שיעניק לנו פרספקטיבה כללית על הנושא המעניין אותנו ויוציא אותנו מחשכת הבורות. הידע שנלמד באתרי האינטרנט והפורומים יעמיד אותנו בעמדה טובה יותר כך שלא יוכלו "לעבוד עלינו" בקלות. אך מאידך, יש גבול לרמת הידע שנוכל להגיע אליה על ידי שימוש באינטרנט בלבד. לא הופכים לרופאים מכך שקוראים מאמרים מדעיים באינטרנט, לא הופכים לעורכי דין מקריאת פסקי דין ברשת ולא הופכים למכונאי רכב מתרשימים של מנועים או מקריאה על מבנה הרכב ב"ויקיפדיה". אפשר וצריך להיעזר באינטרנט כמקור מידע נוסף (כמו גם בספרי לימוד), אך לא כמקור יחיד. הדבר אינו שונה גם בלימוד גיטרה. יש לכך מספר סיבות:
א. תיקון טעויות - האינטרנט הוא מוסר מידע פסיבי. אפשר ללמוד מהאינטרנט כיצד לקרוא אקורדים, תווים וטאבים, ואז ללמוד יצירות שלמות לבד. אבל אם תעשו טעות הוא לא יתקן אתכם, ולא תשמעו ממנו הערות לשיפור הטכניקה.
ב. מאיפה להתחיל? כל לימוד צריך להיות שיטתי ומסודר כך שלא יהיו קפיצות גדולות מדי מדרגת קושי אחת לאחרת. כשאנחנו מנסים לנגן קטע שהוא מעל ליכולתנו ואנחנו לא מצליחים אז מיד נוצר אצלנו תסכול והמוטיבציה להמשיך לנגן יורדת. המידע באינטרנט על לימודי גיטרה הוא עצום, אבל לא תמיד ניתן לדעת איזה מהקטעים מתאים לרמה שלי, ואילו הכנות עליי לעשות לפני שאני לומד לנגן קטע מסוים.
ג. משמעת – היכולת לסגל משמעת עצמית משתנה מאדם לאדם, והיא קשורה בתכונות אופי וחינוך. יש מי שיכול לקחת על עצמו לשבת ולתרגל כל יום עם הגיטרה ולעמוד בזה בעקביות. אבל רוב האנשים צריכים מידה מסוימת של בקרה והקפדה על עקביות באימונים.
ד. דיאלוג – לימוד טוב נעשה באמצעות דיאלוג בין חונך לתלמיד. שום כלי וירטואלי לא יוכל להחליף את הניסיון האנושי שיש לחונך, שמדריך את התלמיד כיצד להתמודד עם הבעיות הממשיות והייחודיות לו שיש לו בכל שלב של הלימוד.
אלו הם רק חלק מהסיבות לכך שהאינטרנט לא יכול לשמש תחליף למורה לגיטרה.
לסיכום: האם אפשר ללמוד גיטרה באמצעות האינטרנט בלבד? בהחלט כן. כל אחד יכול להתקדם עד לרמה מסוימת באמצעות האינטרנט. אך יעיל ורצוי יותר ללמוד באמצעות מורה (זה יכול להיות אפילו חבר שיודע לנגן) ולא להסתפק במה שיש באינטרנט בלבד.
אהבתם?

כתבות נוספות ממדור מוסיקה

תגובות (לא התפרסמו עדיין תגובות לכתבה זו)

בניית אתרים