עונת החוגים הנה עונה עמוסה לכל הדיעות בכל בית בישראל. לוח הזמנים הצפוף והעלויות הגבוהות מביאים את ההורים לא פעם להתלבט מחדש בנוגע לבחירת החוג הנכון.
ראשית חשוב לזכור, החוג אינו תחליף לזמן איכות הורים ילדים אלה העשרה נוספת להתפתחות הילד. עם גישה זו, ניגש גם לבנות את לוח הזמנים של חוגי הילדים.
לפני שמתחילים יש להגדיר ראשית מה מתאים לגילו של הילד. עד גיל 4 שנים רצוי שהפעילות תהיה במסגרת של הורים וילדים. מחד, עד גיל זה, הילד בדרך כלל אינו בשל לפעילות ללא נוכחות ההורה ועזרתו. מאידך, מסגרת זו תשפר את הקשר הורה ילד ותאפשר בעתיד בשלות לפעילות עצמאית
בחוגים.
אופי פעילות מומלצת על פי קבוצת גיל:
0 - 1: הפעלה של התינוק לגירוי ההתפתחות המוטורית והסנסורית וכן מיומנויות יסוד (התהפכות, זחילה, עמידה, ישיבה, הליכה וכד'...)
1 - 4: פעילות התנסותית (ג'ימבורי, ריתמוזיקה, שחייה וכד'...)
4 - 7: פיתוח קואורדינטיבי מוטורי לצד פיתוח תהליכי חשיבה ולמידה וכן לימוד מיומנויות יסוד מתקדמות (מיומנויות כדור, ריצה, קפיצה, דילוג וכד'...)
7 -12: בחירת שני תחומי פעילות (אישי וקבוצתי) וכן חוג פיתוח תהליכי חשיבה ולמידה
12 - : התמקדות בענף פעילות נבחר וחוג העשרה עיוני בתחום דעת נבחר
לאחר שהגדרנו את הצרכים בהתאם לקבוצת הגיל, ניתן לבחור את החוג המתאים לפי תחומי העניין של הילד וכמובן לפי ההיצע באיזור המגורים, ניגש לברר את העלויות והתנאים.
כמה תנאים שמקובל לדרוש היום:
• שיעור ניסיון ללא תשלום וללא התחייבות
• אפשרות לתשלום על החודש הראשון ללא התחייבות ורק לאחריו על כל שנת החוגים
• הנחה כלשהי על ילד שני בחוג
שאלות שחובה לשאול על הצוות המדריך:
• הכשרה, התמחות ותעודות
• ניסיון
• היעדר עבר פלילי בעבירות מין (חובה בחוק)
• ביטוח מתאים
לאחר שריכזנו את כל המידע, חשוב לתכנן את לוח הזמנים כך שיהיה הגיוני ומעשי גם להורים וגם לילדים. חשוב שההורים לא יהיו בלחץ יום יומי שישפיע גם על יחסם לילדים וזמן האיכות איתם וחשוב שלילדים יהיה גם זמן פנוי לחברים ו/או לשיעורי הבית ושהחוגים לא יהוו נטל מיותר (נוסף על מסגרות חובה כגון ביה"ס).
ניתן לפנות למרכז שילובים לקבלת ייעוץ אישי לבחירת חוג מתאים לילד ללא תשלום וללא התחייבות.