יש לך רעיון לכתיבת ספר? יש לך מה לומר? רוצה לחוות את התחושה להחזיק ספר שכתבת ויצרת בעצמך ושמך כתוב על הכריכה? התחלת לכתוב כבר כמה פעמים – אבל `זה נתקע וחוזר ונתקע`? אנחנו בסטודיו לכתיבה יצירתית `אסופה` מכירים היטב את כל המצבים האלה. אנחנו יודעים איך לקחת אותך ואת הרעיון שלך – ולהביא אותך לכתוב, לסיים, וליצור ספר נהדר. אנחנו עושים את זה בכל יום, בהנחייה אישית, ומגיעים לתוצאות מדהימות.
נראה כי מעולם לא היתה האפשרות לכתוב ספר כה קרובה וכה זמינה לכל כך הרבה אנשים. איכות וסגנון החיים במאה העשרים ואחת, פיתוח ההשכלה והמודעות העצמית, חידוד יכולות ההתבוננות וההכלה, שלא לדבר על הזמינות הטכנית של מחשב לכל אדם – כל אלה יוצרים את ההזדמנות כמו גם את הרצון לכתוב, להתבטא, להשתחרר, להשפיע, להתפרסם, להתעשר, לקבוע ולהשאיר זיכרון ואף חותם. כל אדם והמקום ממנו הוא בא והמקום שאליו הוא רוצה להגיע.
מעולם לא היה לכל-כך הרבה אנשים מה לומר. בכל תחומי החיים. בתחומים הבדיוניים הרבים, בכל תחומי החיים וההתנהגות, באהבה ובזוגיות, בעולמות החשיבה והפילוסופיה, בזיכרונות ובביוגרפיות – ובעוד מאה תחומים נוספים, כל-אחד מהם בפני עצמו רחב כאוקיאנוס.
הרבה מעבר לכך, ועוד לפני התוצאה הסופית של כתיבה ספר, הוצאתו לאור ופרסומו – יש את העונג במסע החושים
והיצירה שבעצם הכתיבה, שלא לדבר על הסיפוק העצום והמענג הצפוי עם סיום כתיבה הספר ותחושת ההתעלות האישית "עשיתי זאת" ...
אז איך בעצם כותבים ספר? מה צריך בשביל זה – ומה צריך לעשות?
קודם כל חשוב לפתוח ולומר שכתיבת ספר זה ממש לא כמו לכתוב סיפור 'אבל רק יותר ארוך' ... ממש לא. סיפור קצר, משהו בהיקף של עד עשרה עמודים, הוא לא רק קצר בהיקפו ובמשקלו "הפיזי", אלא גם, ובעיקר, בתוכן הנרטיבי שלו. תוכן נרטיבי (התחלה/עלילה/דמויות/קונפליקט/ פתרון/סיום/ועוד) שסיפור בן חמישה או עשרה עמודים יכול להכיל ולעולם לא יכול להספיק לספר של כמה מאות עמודים.
אז ההבדל הראשון בין סיפור לספר – הוא בתוכן הנרטיבי של שניהם. ספר צריך שיהיה לו תוכן נרטיבי מספיק בנפח ובאמירה, וכך בין אם הספר מאותגר עלילה, מאותגר דמויות או בכל סגנון וז'אנר אחר.
ההבדל השני בין כתיבת סיפור לבין כתיבת ספר – ובמקרים רבים מאוד הוא גם ההבדל החשוב ביותר – הוא בעצם השוני הדרמטי שבין כתיבה אינטואיטיבית (המתאימה במידה רבה מאוד לכתיבת סיפורים קצרים) לבין כתיבה מובנית ומתוכננת (המתחייבת לצורך כתיבת ספר וסיומו). כתיבה של ספר היא כתיבה ענקית, בכל קריטריון והיבט רלבנטי. מעטים ואף קלושים הסיכויים להתחיל ולסיים כתיבתו של ספר בצורה ובשיטה של כתיבה 'אינטואיטיבית'. אין לזה סיכוי של ממש. מובטח לו לכותב האינטואיטיבי שבמהלך מסע הכתיבה העצום היא יתקל בקשיים רבים, בחומות גבוהות וחלקות שהוא יתקשה מאוד לעוברן. הבעיה הגדולה בכתיבה אינטואיטיבית של ספרים היא – שרבים כל-כך מתחילים אבל מעטים כל-כך מסיימים ...
בסטודיו לכתיבה יצירתית ופרוזה של 'אסופה' פותחה שיטת עבודה מובנית ומודולארית לכתיבת ספרים, המתאימה גם לכתיבת תסריטים ומחזות. המתודולוגיה מורכבת מעשרה שלבים, המבטיחה הצלחה מלאה בכתיבת הספר ובסיומו, באיכויות נרטיביות וספרותיות מהמדרגה הראשונה. הכל במסגרת סדנא המועברת בהנחייה אישית, תפורה לחלוטין לפי גוף העניין והצרכים האישיים, ומכוונת להצלחה מלאה.
'אסופה' מציעה לך, לעשות בדיקה מקדימה לרעיון ולייתכנות כתיבת ספרך, במסגרת השלב הראשון מבין עשרה השלבים שבמתודולוגיה הייחודית שלנו – ללא כל התחייבות וללא תשלום. בסיומו של השלב הראשון תעמוד מול עינייך תמונה ברורה וחדה 'אם יש לי את זה' – או למרבה הצער 'אם אין לי את זה'. ליצירת קשר ראשוני יש לטלפן לטומי 052.6806147, או לשלוח מייל לכתובת שבפעילות.
מעולם לא הייתם כל-כך קרובים להגשמת חלום אישי ומדהים כל-כך.