בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> מגזין >> ספורט וכושר > עקרונות שיטת פילאטיס מכשירים

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

ספורט וכושר

עקרונות שיטת פילאטיס מכשירים

המאמר הוא מבוא קצר ומתאר בקווים כלליים את שיטת האימון פילאטיס, הזוכה לפופולאריות הולכת וגדלה בעולם המערבי.
המאמר קיבל את הציון: המאמר עקרונות שיטת פילאטיס מכשירים  קיבל את הציון 0.0 כוכבים  נצפה: 1749  |  דורג: 0
דרג מאמר זה

פילאטיס" היא שיטת התעמלות בריאה, שהגיעה לציבור הרחב רק לפני כ-3 עשורים, לאחר שהיתה שנים רבות מעין "סוד מקצועי" הידוע בעיקר לרקדני בלט, ספורטאים וכוכבי קולנוע.
לירושלים הגיעה השיטה בשנת 1999, עם פתיחת הסטודיו "גוף בנפש", הממוקם בלב המושבה הגרמנית. בעקבותיו נפתחו מכונים נוספים ורוב מכוני הכושר בעיר מציעים שיעורי מזרון פילאטיס קבוצתיים.
כיום גוף בנפש הוא רשת קטנה המונה 3 מכוני פילאטיס מכשירים, הפועלים בירושלים, תל אביב ומודיעין.

השיטה, שפותחה כבר בשנות ה-20 של המאה העשרים, על ידי ג'וזף הוברטוס פילאטיס
(1967 - 1880), אמריקני ממוצא גרמני, זוכה לאחרונה לתשבחות נלהבות מצד מומחי כושר רבים בשל פשטותה ויעילותה. בדרך כלל מתרכזות שיטות תרגול וכושר פיזי או בבניית כוח וחוזק שרירים או בהגמשתם ושחרורם. שיטת פילאטיס משלבת את שניהם, בהיותה מסוגלת לחזק את השרירים העמוקים והפנימיים ביותר של הגוף בעודה שומרת על גמישותם ואורכם. לפיכך, אין זה מפתיע כי רקדנים כמרתה גראהם וג'ורג' בלנשין נמנו עם ראשוני לקוחותיו של פילאטיס, בסטודיו האגדי שלו בניו יורק.

ג'ו פילאטיס עצמו היה ילד חולני שסבל מאסטמה, רככת וקדחת-שגרון והחליט להקדיש את חייו להתחזקות פיזית. הוא הגשים את מטרתו ורכש מיומנויות בהתעמלות, אגרוף, אמנות הקרקס, אמנויות לחימה, סקי וצלילה. בתקופת שהותו במחנה מעצר באנגליה במהלך מלחמת העולם הראשונה - בשל נתינותו הגרמנית - עבר הכשרה כאח רחמן והחל מפתח מכשור מיוחד כדי לתרגל חולים רתוקים למיטותיהם, באמצעות חיבור קפיצים למיטות בית החולים.

שיטה זו עומדת בבסיס סגנון התרגול הגופני המהפכני שיצר - אותו כינה "בקרה" - (או באנגלית CONTROLOGY ), ומתקני התרגילים הייחודיים שתכנן עבור השיטה, אותם הביא אתו לניו יורק כשהיגר לארצות הברית ופתח במנהטן את הסטודיו הראשון שלו בשנת 1926.

ג'ו פילאטיס נחשב לדמות אגדית ומהפכנית בתחום הכושר הגופני. הוא חיפש בהתמדה אחר האיזון המושלם בין גוף ונפש. שיטתו אינה אוסף של תרגילי התעמלות גרידא. זוהי סדרה של כ-500 תנועות מבוקרות ונשימה מודעת, המעסיקות את גופו ונפשו של המתעמל כאחד, המבוצעות על מתקני תרגול מיוחדים בפיקוח מורים שעברו הכשרה מעמיקה ויסודית.

בבסיס השיטה שישה עקרונות מנחים:
* ריכוז * שליטה בכל תנועה * חיזוק וייצוב מרכז הגוף * תנועה זורמת * דיוק * נשימה נכונה. השיטה מסייעת להשגת הרמוניה פיסית ואיזון מנטלי, גוף מחוטב הנע בחסכנות וחן, איזון בין חוזקם ואורכם של השרירים, שיפור הקואורדינציה ונשימה תואמת תנועה, שיפור היציבה, שחרור מתחים וכאבים כרוניים אצל גברים ונשים בכל הגילאים ובתנאי כושר גופני שונים. השיטה אינה מפתחת סיבולת לב-ריאה ואינה מהווה תחליף לפעילות אירובית.

מאחר והשיעורים מתבצעים באופן פרטי או בקבוצות קטנות ביותר (עד 5-4 איש בסטודיו בו זמנית) כל שיעור נבנה ומותאם במיוחד לצורכי הלקוחות, בין אם הם עובדי משרד שאינם מפעילים את גופם כלל ובין אם הם רקדנים או ספורטאים מקצועיים. השיטה מתאימה ובטוחה לנשים הרות ונשים לאחר לידה, ומשולבת לעתים קרובות בטיפולי פיזיותרפיה, לקיצור תקופת ההחלמה מפציעה של רקמות רכות. העבודה מאופיינת בנינוחות, רגיעה, איטיות, ריכוז וקשב של המתעמל לגופו, לצרכיו ולתחושותיו. בסטודיו אפייני יתעמלו פרחי רקדנים בני עשרה לצד נשים וגברים בני 70 ואף 80.

פרופ' זאבה כהן, כוריאוגרפית, רקדנית ומנהלת מחלקת המחול באוניברסיטת פרינסטון בניו ג'רסי, ארה"ב משתמשת בשיטה ב- 35 השנים האחרונות. זאבה, שערכה את ההיכרות בין כותבת המאמר לשיטת פילאטיס, אומרת: "השיטה מתאימה לכל שלבי החיים. אני הגעתי אליה בעקבות המלצה של רופא אורטופד כאשר החלמתי מדלקת פרקים בכפות רגלי. חזרתי אל השיטה שוב אחרי לידת בתי והיא נתנה לי בריאות גופנית מחודשת וכוח. כיום היא נפלאה עבורי, כרקדנית מתבגרת. לסטודיו בניו יורק שבו אני מתאמנת, הגיעה לא מזמן אישה בת 85 שלא יכלה ללכת בלי הליכון. לאחר כמה חדשים של תרגילי פילאטיס האישה מסוגלת ללכת בכוחות עצמה. אני אישית מתכוונת להמשיך לתמיד..."

אהבתם?

כתבות נוספות ממדור ספורט וכושר

תגובות (לא התפרסמו עדיין תגובות לכתבה זו)

בניית אתרים