בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> מגזין >> מודעות וצמיחה רוחנית > חזרה לשגרה

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

מודעות וצמיחה רוחנית

חזרה לשגרה

כשנגמרים החגים והמועדים, חוזרים למסלול החיים הרגיל. איך חוזרים לשגרת החיים, לסדר היום הקבוע, בלי להכנס לעימותים וויכוחים מיותרים. בעזרת מספר כלים, לומדים לחבב את השגרה ולהפוך אותה לדבר פעיל ומאתגר.
המאמר קיבל את הציון: המאמר חזרה לשגרה קיבל את הציון 3.0 כוכבים  נצפה: 2036  |  דורג: 2
דרג מאמר זה

"אחרי החגים...", הינו ביטוי שגור ומוכר בשפתנו. כעת, אחרי הקפות שניות, אחרי שסיימנו לארח את האורחים, סבלנוממשפחתיות יתר, עמדנו שעות בפקקים, ביקרנו כמעט בכל
הגנים הלאומיים, פארקים ומקומות בילוי שונים עם עוד מאות אחרים. עכשיו אנחנו באמת מוכנים לומר שהחלה השנה.כעת, נוכל ללא דיחוי לפצוח בדיאטה הנצחית עליה הצהרנו לפני כל ביס, נתפנה לבקר עם ילדנו ביריד החוגים, לבחור עבורם את החוג האולטימטיבי לשנה הקרובה ולהתפנות לפרויקטים גדולים וחשובים.
"שגרה", מילה קצרה, ארבע אותיות בלבד. יש המוצאים בה נינוחות, רוגע, רובנו אוהבים את הרגיל והמוכר, מרגישים יותר נוח. אחרים מוצאים בה קושי, הרגל אולי שעמום,כמה אפשר לעשות את אותו הדבר...
בתחום האימון האישי, "שגרה" היא סוג של תקיעות ובתהליך האימון רוכש המתאמן כלים, שיסייעו בידו לנוע לעבר מטרות, שיציב לעצמו בכל תחום בחייו, בתקופות שונות.
שני כלים מעשיים, שאני מכירה למתאמנים שלי הם:"בניית סדר יום" וניהול אישי על פיו ו"עשרת הדברות שלי".
שני כלים אלה יכולים לשרת אותנו בשני אופנים: היבט אישי(אדם נערך לבניית סדר יום אישי וניהול עצמי על פיו וכתיבת עשרת הדברות שלו, שהם עשרה כללי ברזל, אשר מנהלים את חיי מהיום והלאה) והיבט משפחתי/זוגי ( ניהול סדר יום המשלב את זמני הניהול העצמי, פרנסה, התפתחות אישית, תחביבים, בשילוב הערך המשפחתי והמשפחה כחטיבה אחת).מה הכוונה בבניית "סדר יום" ו"ניהול עצמי"?
1. לשם כך, עלינו להכין מבעוד מועד, טבלה המציינת את שעות היממה, מזמן היקיצה
שלנו עד השעה בה אנו הולכים לישון.(בדרכך כלל, הטבלה מציינת שעות בין 6:00 –
24:00)
2. כעת, יש למלא בטבלה מה אנו עושים בכל שעה. מדגם טוב יותר יהיה לעשות זאת
מידי יום. (ניתן למלא את עיסוקים ביומן יומי/שבועי)
3. יש לקחת מרקרים בארבעה צבעים, לקבוע לכל אחד מתחומי החיים(אישי,
משפחתי, חברתי, תעסוקה) צבע ולסמן את כל השעות בהן אני עוסק בכל אחד מהתחומים. התמונה שמתקבלת היא מיפוי של חלוקת הזמן שלנו ביממה. הדבר יכול לסייע לנו לבחון אם הזמן שלנו מנוצל נכון. יש להקפיד לתת מקום לתחום האישי והמשפחתי/ חברתי, כך אני יכו לבדוק אם איני משועבד לעבודה, איני מפנה זמן לעצמי וכמובן החשוב הוא לשנות.
"בניהול עצמי", אני יכול לראות מהן השעות שאיני עושה בהן דבר ולהוסיף לעצמי
שעות איכות עם עצמי, משפחה, חברים. ניתן לתכנן מראש תקופות בהן אני יכול
להשקיע יותר בעבודה או לצאת לחופשה.
• השימוש ב"בניית סדר יום" ו"ניהול עצמי", הינם כלים בהם אני משתמשת
באימון ילדים, מתבגרים ומבוגרים. כולנו צריכים סדר והארגון ,זו השגרה,
התיבול והעניין, אישיים לכל אחת ואחת, על פי תחומי העניין שלנו, אופי,
גיל ועוד).

"עשרת הדיברות שלי" או "עשר אצבעות להצלחה":
רצוי וראוי, שכל אדם ידע מה צופן לו העתיד. לא מדובר בגורל או מזל, אין הכוונה להתנהל על פי תחזית אסטרולוגית או מה אומרים הכוכבים(כמובן, שמי שמוצא בכך תמיכה וביטחון,שתהה דרכו ברוכה), הכוונה ללמוד מה אני רוצה מעצמי, מה אני מוכן לעשות עבור זה, על מה לוותר ומה אני יכול רוצה. בפעילות עם ילדים נבדוק מהם עשרת הדברים, שיובילו אותי להצלחה, נתמקד בתכונות אופי, למידה מהצלחות קודמות וערכים חשובים לי בהתנהלותי היומיומית. כל ילד מקבל תרשים של עשר אצבעות ועליו לרשום בכל אצבע מה הערך או התכונה שיכולים לסייע לו להצליח. ילדים כותבים דברים מדהימים וניתן ללמוד מהלך מחשבתם הרבה על בניית תוכנית פעולה להשגת מטרות שונות בחיים. נמצא בתרשימים שלהם ערכים לדוגמה: התמדה, חברות, משפחתיות, נחישות, נתינה ועוד.
ברישום עשרת הדברות כדאי לשים לב לערכים שדנו בהם בעבר.
חשוב לערוך רשימה של הערכים החשובים לנו ולנסח כללים ברורים, ישימים שנוכל לעמוד
בהם. חשוב שהכללים יכללו את ארבעת תחומי החיים שלנו. בכל תקופה, כדאי לבדוק מה
תוקף עשרת הדברות שקבענו, ניתן לשנות, לרענן, לנסח אחרת. חשוב שהמשפטים יהיו
אוטנטיים ורלוונטיים למציאות שלנו, כך נוכל להשיג את המטרות שהצבנו לעצמנו בצורה טובה ויעילה ביותר. בשונה מעשרת הדברות המוכרות לנו מהתנ"ך, הכללים אינם שחור או לבן, יש הרבה צבעוניות בחיינו וככל שנמקד במטרה, כך נמצא דרכים צבעוניות ורבות להגיע.
אז מה למדנו היום?
"שגרה" זה טוב או רע?
"שגרה" חברים, היא כל שנרצה ואכן יהיו מי שימצאו בה נינוחות, רוגע, את הרגיל והמוכר, מרגישים יותר נוח. אחרים מוצאים בה קושי, הרגל אולי שעמום, אך היא בהחלט מילה קצרה, ארבע אותיות, אך צבעונית ביותר.
"אחרי החגים יתחדש הכל, יתחדשו וישובו ימי החול...", קוראים לה "שגרה" ואנחנו שואלים:
"מתי החג והחופשה הבאה?"



אהבתם?

תגובות (לא התפרסמו עדיין תגובות לכתבה זו)

בניית אתרים