הוא נמצא (כמעט) בכל בית, הוא מרכיב קבוע (כמעט) בכל המאכלים והמשקאות,הרוב הגדול של הילדים והמבוגרים צורכים אותו ועדיין, אין בו ולו דבר טוב אחד לרפואה (תרתי משמע). הסוכר הלבן - נעים להכיר (או שבעצם ממש לא!)
הידעתם?
1. סוכר לבן אינו מזון אלא חומר כימי: הוא מכיל חמצן, מימן ופחמן ואינו מכיל שום ויטמין או מינרל
2. הסוכר הלבן גוזל סידן מהגוף כתוצאה מהתגובה החומצית שלו אצלינו בגוף
3. סוכר לבן עבר את התהליך המלא של זיקוק קנה הסוכר כך שלא נשאר בו אפילו פירור קטן של ויטמין B או כל מרכיב טיבעי אחר ועל כן הוא למעשה "קלוריה ריקה" שמספקת לגוף אנרגיה עם 0 ערכים תזונתיים
4. סוכר לבן מעודד תאים סרטניים ומזרז את התפתחותם
5. צריכת סוכר לבן אחראית (במידה רבה) ליצור אינסולין בגוף ולשינויים חדים ברמת הסוכר בגוף - מה שגורם לתופעות של ירידה במצב הרוח, חוסר קשב והיפראקטיביות
לא! לא באתי להשבית שמחות ולדכא אתכם. ממש לא! אבל חשוב שתדעו את העובדות האלה (כן, אלה הן עובדות. לא דעות, לא נראה לי, לא אני חושבת, לא אולי. עובדות שנבדקו אמפירית. מחקרית) אודות הסוכר הלבן.
אז מה כן? מה במקום? עם מה נמתיק את החיים שלנו...אה, את האוכל שלנו?
ובכן, אני אתחיל במה לא להשתמש, כי הם לא באמת יותר טובים ולעיתים אפילו גרועים בהרבה:
- ממתיקים מלאכותיים למיניהם: ואני אומרת למיניהם כי יש כ"כ הרבה סוגים ומינים המנסים לשכנע אותנו שהם, כן הם, בניגוד לממתיקים האחרים - בריאים. אז לא! אף ממתיק אינו בריא. חברות שהבינו והבחינו
במודעות הבריאותית המתרחבת וגדלה, כותבות על המוצרים שלהם: ללא סכרין / אספרטיים וכו' אבל בכל ממתיק מלאכותי קיים חומר לא בריא המסתתר מאחורי שם אחר שאותו אנחנו לא מכירים
- סוכר חום: סוכר חום הוא למעשה סוכר לבן מקורמל, סוכר לבן שעבר חימום וכתוצאה מכך שינה את ציבעו לחום. אה, גם המחיר קפץ. ברור. איך ישכנעו החברות את הצרכנים שמדובר במוצר בריא? הרי לכתוב מפורשות שהוא בריא הן לא יכולות כי אז תביעת ענק תשוגר אליהן ישירות
- סוכר דמררה: גם הוא עבר תהליכי חימום וזיקוק אשר הכחידו כל חלקה טובה והותירו מעט מאוד (אם בכלל) מרכיבים חיוניים לגוף. אה, גם הוא עולה יקר יותר. שוב, מאותה סיבה פסיכולוגית. לא קשורה לבריאות בכלל
(את השלבים עד להפקת הסוכר הלבן אכתוב בכתבה נפרדת)
אז מה עדיף? מהו הרע במיעוטו?
סוכר קנים - קווים לדמותו:
סוכר קנים הוא הסוכר הידידותי לגופינו (אחרי סוכר הפירות כמובן).
* אפשר להמתיק איתו את התה, להוסיפו למאפים ולתבשילים ואפילו להכין איתו ריבות.
* ניתן להשיגו בחנויות טבע ("ניצת הדובדבן", "טבע" שהיום נמצאות כמעט בכל מקום)
* קילו סוכר קנים עולה 3 שקלים יותר מהסוכר הלבן וחוסך לנו השתלת לבלב בעתיד.
* ואם הוא אורגני - אז בכלל גם חסכנו לנו רעלים של חומרי הדברה.
רק בריאות...
רויטל אדמוני
"דרך החושים"
סדנאות לבישול בריא
לילדים ולמבוגרים