בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> מגזין >> מודעות וצמיחה רוחנית > לעשות סדר בבלגן...

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

מודעות וצמיחה רוחנית

לעשות סדר בבלגן...

האם החיים שלך נראים כמו שהיית רוצה? איך את מחלקת את עוגת החיים שלך? כמה אחוזים לזוגיות? ילדים? קריירה? תחביבים?
מהם הערכים בחייך? מה יהפוך את חייך למלאים? בואי לעשות קצת סדר בחייך ולהחזיר את הפיקוד לידייך!

*המאמר נכתב בלשון נקבה אך מתייחס לשני המינים כאחד...
המאמר קיבל את הציון: המאמר לעשות סדר בבלגן... קיבל את הציון 0.0 כוכבים  נצפה: 1415  |  דורג: 0
דרג מאמר זה
לעשות סדר בבלגן...

האביב מביא עמו תחושת התחדשות וסדר. את היכולת לראות דברים בבהירות, סוג של לידה מחודשת.

זו כבר תקופה ארוכה שאני לא מאמנת במובן ה"טרדישיונל" של האימון. אני בעיקר מסתייעת בכלים מופלאים שברשותי, המאפשרים שינוי מהיר ומהותי בדפוסים המצויים בנבכי תת המודע. ובכל זאת משהו בי בימים האחרונים התגעגע לכלים האימוניים המסורתיים וגרם לי לשלוף מ"הבוידם" ולאבק קצת מהפרקטיקה האימונית. פרקטיקה שאולי פחותה בעוצמתה בכל הנוגע לשינוי אמונות קדמוניות, אך בעלת ערך עצום בכל מה שקשור בסדר ודיוק מטרות.

אפשר להריח באויר את ריחה של המוטיבציה המחודשת, השמים צלולים ויותר מאי פעם אפשר לגעת בהם… ישנו רצון קולקטיבי לטפס ולכבוש הרים שנזנחו אי שם במעבה החורף, בפוסט זה אנסה לסייע לעשות מעט סדר בבלגן ולהתקדם לעבר המטרות.

אז בואו נתחיל לעשות סדר…

על שיטת המגירות שמעתן? סילבה דהרי, ממציאת השיטה גורסת שסידור המגירות משקף את קו המחשבה הפנימי שלנו. הסידור מתחיל בריקון מוחלט של כל תכולת החלל הנבחר. בשלב הבא התבוננות בערמת החפצים שהתפנתה, מיון והפרדה, עריכת סדרי עדיפויות ברמת הנחיצות של החפצים ואז… בניה מחודשת. בית או חלל כלשהו מסודר מצביע בהכרח על סדר פנימי ושלום ביני ובין העולם.

יש נטייה להתייאש ולחשוב שהככככל בלגן. מין תחושה של כאוס מוחלט, ללא קצה חוט בו אפשר להאחז. בשלב זה אני ממליצה "לרוקן את המגירה" – להתחיל לפרק את ה"הכל" המשתק לכדי רשימה מפורטת של משימות/ייעדים/ או סתם מטלות יומיומיות. נגלה על פי רב, ש"הכללל" מסתכם במקסימום עשרה דברים. חלקם פשוטים ביותר ועשייתם תפחית את הרשימה משמעותית. בעוד חלקם מהותיים ומורכבים יותר, וכאן ייכנס אלמנט שיקול הדעת וסדרי עדיפויות.

בעידן הריטלין, כשרבים מאתנו סובלים מהפרעות קשב בלתי מאובחנות, אני בטוחה שהתחושה של "לקפוץ שניה" למחסן להביא מחצלת לפינקיק ובסוף לגלות שפיקניק כבר לא יהיה היום כי אני עמוק בתוך ניקוי המחסן, עוד שניה מסיימת פאנלים, אינה זרם לכן… חוסר אבחנה מובהקת בין עיקר לטפל.

אגדה מספרת על זקן שרצה ללמד את תלמידיו מהותם של סדרי עדיפויות. הוא שלף כלי גדול והתחיל למלא אותו באבנים גדולות. כאשר המכסה התמלאה הוא שאל אותם אם לדעתם הכלי מלא. לאחר שהשיבו בחיוב, הוא הוציא שק של חצץ ומילא את הכלי. עתה הם התעקשו שללא ספק הכלי מלא. הוציא הזקן שק של חול והפתיע אותם כאשר הוכיח להם שעל אף הקיבולת המלאה הכלי יכול להכיל בתוכו את כל תכולת החול…

כאשר ניתן עדיפות ראשונה ל"אבנים הגדולות" של חיינו נוכל תמיד למצוא זמן לחצץ ולחול. אם נפרוט את המטרות וניצמד לתיעדוף נכון של הרשימה נוכל להגיע להגשמת כל המטרות, גדולות וקטנות כאחת. ניהול נכון של זמן וערכים יסייע לנו למצות את מהות החיים.

רגע של פרקטיקה…

האם החיים שלך נראים כמו שהיית רוצה?

מהם האבנים הגדולות בחייך?

איך את מחלקת את עוגת החיים שלך?

כמה אחוזים לזוגיות? ילדים? קריירה? תחביבים?

מהם
הערכים בחייך? (התפתחות, אינטימיות, חופש, שמחה, בטחון, למידה, אהבה וכו)

מה יהפוך את חייך למלאים?

כמה כבוד את נותנת לערכים שלך ואיזה מחיר את מוכנה לשלם עבורם?

מי את בוחרת להיות? עד כמה את אותנטית לעצמך?

היכן את מצויה במערכת סדרי העדיפויות ברשימתך?

מי מנהל את מי בחייך? את מנהלת את הזמן שלך או הזמן מנהל אותך?
כשנארגן את חיינו מחדש נקפיד לסדרם בדרך שתשקף את הערכים שלנו. אם לדוגמא "הנאה" היא ערך משמעותי עבורי, לא יתכן שאמצא את עצמי תקועה במשימות סיזיפיות ונטולות מעוף. אבחן מה גורם לי הנאה ואדאג לשלב זאת בסדר היום שלי.

כדי לחיות חיים מלאים ומספקים (כל אחת והסיפוק שלה…) עלינו לדאוג לסדר פנימי וחיצוני, לקחת אחריות על חיינו, להבחין בין עיקר לטפל, ליזום ולא להגיב (הקץ לכיבוי שריפות!) להוביל ולנהל.

הקלף הקבלי הנבחר עבורנו השבוע הינו: ה-א-א, ומשמעותו: סדר מתוך הכאוס!

בקלף זה טמונה הידיעה הפנימית שהרמוניה תמיד תבוא על מקומה לאחר הכאוס. בעזרת מדיטציה קצרה/דמיון של צופן האותיות הנ"ל נחזיר את האיזון והשלווה לחיינו, הסדר יצמח לו אט אט מתוך המהומה והמטרות יהפכו לברורות ואפשריות. נראה את היעדים שלנו ואת הדרך הברורה אליהם, נתמלא בתחושה של סדרי עדיפויות כמו מפה בדרך לייעד.

חוק הדינמיקה השלילית גורס ש"מה שעשוי להשתבש, אכן ישתבש…. " אך בעזרת חיבור לתדר ה-א-א, נכניס סדר, בהירות ודיוק לחיינו.

אהבת אמת!

פריידי

*הנחיות לשימוש בקלף השבוע: על מנת להשתמש בצרוף הקבלי, יש לעצום עיניים ולדמיין את האותיות (רובם מעידים על אותיות שחורות, אני באופן אישי רואה אותיות אש, סטייל הצופים) ולהתכוונן על משמעות הצירוף. במקרה שלנו השבוע: סדר. להרגיש כיצד התדר חובר אלינו וממלא אותנו ואת מרחבנו. נסו לצרוב את האותיות בזכרונכם וללכת עמן במהלך כל השבוע. צפו לניסים! וכמובן אל תשכחו לעדכן…
אהבתם?

תגובות (לא התפרסמו עדיין תגובות לכתבה זו)

בניית אתרים