התפריט בדיאטה חייב להיות מותאם לכל אדם באופן אישי לפי הצרכים שלו ולפי העדפותיו אבל יש כמה חוקי ברזל שהם חוקים בהתנהגות ובצורת חשיבה שהם נכונים לכל מי שרוצה לרזות ומי שיאמץ אותם באדיקות יצליח להוריד במשקל ולשמור עליו לאורך זמן יותר טוב.
אז היום לא נדבר על המה לאכול אלא על האיך.
1. בשנים האחרונות הגיע מושג חדש לתחום הדיאטה – "אכילה רגשית".מהי אכילה רגשית?הכוונה היא לכל הפעמים שלא אוכלים מתוך רעב אלא מתוך צורך בסיפוק רגש אחר. שעמום, בדידות, דיכאון, עצבנות, הם הרבה פעמים טריגרים לאכילה. אם כשהיינו ילדים כל פעם שבכינו קיבלנו ממתק כדי להירגע גם בבגרות נחפש את הרגיעה דרך אוכל במקום לטפל בסיבה שמפריעה לנו. לכן חשוב לזהות איזה מצבים או רגשות מגבירים את הרצון לאכול ולעצור את המעגל, במקביל להתמודדות עם הרגש ומענה על הצרכים האמיתיים של הנפש.
2. חוק חשוב הוא לאכול אך ורק ליד שולחן אוכל. כשאוכלים מול טלוויזיה, בזמן שיחת טלפון או עבודה במחשב אוכלים כמויות יותר גדולות כי לא שמים לב, פחות נהנים מהאוכל כי מרוכזים בפעילות אחרת, נוצרת תחושה ש"לא אכלתי" כי זו ההרגשה כשלא יושבים ליד שולחן לארוחה מסודרת ואז אוכלים עוד.
3. מייד בסיום הארוחה מורידים מהשולחן. אם האוכל נשאר בטווח הראיה יש נטייה לקחת ממנו עוד כל פעם שעוברים על יד.
גם במקרר ובארונות מסדרים את המזונות שמעוניינים לאכול מהם פחות במדפים פחות בולטים. מזונות שהוחלט לאכול יותר מניחים במקום נגיש ובולט.
4 . אויבים לא מכניסים הביתה- לכל אחד יש רשימת מאכלים שהם אויבי הדיאטה שלו. המאכלים שקיימת חולשה כלפיהם, זה יכול להיות בורקס, שוקולד, פיצה, עוגיות, או כל מאכל עתיר קלוריות שהוא מאוד מפתה עבורכם והוחלט לתקופה הקרובה להימנע ממנו. אל תקנו אותם ובקשו מהמשפחה בתקופה הקרובה לא לקנות.
5. כדי להתמיד בדיאטה חשוב ליהנות מהאוכל. לימדו להכין מאכלים שאתם אוהבים וגם בריאים. הכירו שיטות
בישול חדשות, תבלינים חדשים, הקדישו זמן ללימוד הנושא.
6. בארועים בהם מוגש כיבוד התרכזו בחברים, שיחות עם אנשים, ופחות במה שמונח על השולחן. הורגלנו שהאוכל הוא מרכז של כל ארוע. בתרבות שלנו לכל חג יש מאכל שמאפיין אותו, אוכל הפך להיות הנאה עיקרית ומוקד בילוי, סממן לעושר, נתינה, ותענוג. זה לא חייב להיות כך. אפשר לנתק את ההקשרים הרגשיים וליהנות מהבילוי כבילוי וממפגש נטו. זה אמנם דורש הפיכה מחשבתית ללכת לדוגמה לסרט ולהנות ממנו גם בלי להזמין פופקורן או ליהנות מטיול גם בלי לעצור בדוכני אוכל אבל אפשרי.כשרעבים אוכלים. אבל אם הקנייה או האכילה נעשית רק כי יש וזה מול העיניים אז לא חייבים.נהנים מהבילוי נטו.
7. שתייה מתוקה, מיצים, משקאות קלים מכילים הרבה קלוריות גם אם הם טבעיים. שתייה דיאטתית מכילה כימיקלים שמגבירים את תחושת הרעב ועוצרים את ההרזייה. השתייה המומלצת היא מים מינרליים, או מים עם לימון.
8. אנחנו מוקפים במסרים שמעוררים את התיאבון – פרסומות בטלוויזיה שמחייות את החשק לאכול. שימו לב אם אתם קמים למקרר כתגובה לפרסומת שראיתם גם כשאתם לא רעבים.
9. קניות – לא לקנות אריזות גדולות או כמויות כפולות כי היה מבצע.
10. כשאוכלים מאכלים שלא כלולים בדיאטה זה לא אומר שנשברה הדיאטה ואין טעם לדרך שעברת עד עכשיו. פשוט ממשיכים כרגיל, ללא ייסורי מצפון והלקאה עצמית, ללא תיקונים והפחתות ביום שלמחרת. מתמקדים בתמונה הכוללת – בתקופה שבה כן נשמרו הכללים והרגלי האכילה ומחמיאים לעצמנו על כך.