בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> מגזין >> ספורט וכושר > כדורשת לאמהות

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

ספורט וכושר

כדורשת לאמהות

ליגת הכדורשת שמטריפה את האמהות מגיעה לחולון
המאמר קיבל את הציון: המאמר כדורשת לאמהות קיבל את הציון 0.0 כוכבים  נצפה: 3176  |  דורג: 0
דרג מאמר זה
כדורשת לאמהות

זוכרות את משחק הכדורשת ששיחקתן אי-שם בכיתה ג' או ד'?
אז בשנים האחרונות המשחק הזה משגע את האימהות בכל הארץ.
במספר ערים בארץ שבראשן כפר-סבא, משחקות מאות אימהות את המשחק הזה.
משחק הכדורשת הוא משחק ספורטיבי קבוצתי, המשלב חוכמת משחק, עבודת צוות, כושר גופני והנאה מרובה, ללא צורך בידע מוקדם. המשחק דומה לכדורעף ומבוסס על החוקים שלו, אבל במקום לתת מכה בכדור, תופסים אותו, וזורקים אותו מעבר לרשת.

זה הפך ללהיט של האימהות שלא מוכנות להפסיד אימון או משחק.
זה עובד ככה, אימון פעם בשבוע, האבא שומר על הילדים באותו הערב, והאמא יוצאת לאימון.
במשחקים זה עוד יותר מטורף.. במקום שההורים יבואו לעודד את הילדים בחוגים או במשחקים, המצב התהפך. אמא לובשת את מדי המשחק, הילדים ואבא עולים ליציע ומעודדים בלי הפסקה!

ועכשיו בחולון! עיריית חולון, שהכריזה על עצמה כעיר בריאה ומקיימת, עדכנה את החזון העירוני בהתאם, ומובילה תכניות שונות לקידום איכות החיים והבריאות בקרב תושביה, וכעת בשיתוף מחלקת הספורט של העירייה עם רשת קהילה ופנאי, החליטו להביא את הטירוף לחולון.
ישנן כבר מספר קבוצות שכבר החלו להתאמן בבתי הספר השונים בעיר, ובימים אלו פועלים לגיוס אמהות נוספות.
כל קבוצה מורכבת מאמהות שילדיהן לומדים באותו בית ספר, ומתאמנות באולמות הספורט של ביה"ס או של מרכז הספורט הקרוב לביה"ס.
טל רוזנשטיין, שחקנית כדורעף בליגת העל בקבוצת הפועל בת-ים, מאמנת אמהות מבי"ס אשלים ואמירים בקריית בן גוריון, ואומרת שלא נתקלה עוד בתופעה כזאת. "לא האמנתי שהמשחק הזה יכול להיות כל כך מלהיב, אבל אחרי שראיתי את האמהות בליגת הכדורשת בכפר סבא, הבנתי שיש כאן משהו מיוחד. כשביקשו ממני לאמן בחולון, התלהבתי מאד ואני חושבת שיש כאן פוטנציאל גדול מאד להקים ליגה מדהימה לאימהות"- אומרת טל.
במהלך האימונים והמשחקים, נוצרת קבוצה מגובשת חברתית עם מכנה משותף, נוצרים מעגלי היכרויות חדשים ונרקמות ידידויות חדשות בין אמהות שעוברות חוויות משותפות. האמהות מרגישות גאווה על כך שהן חלק ממפעל עירוני ייחודי, והקשר החזק שנוצר בקבוצות, גורם לאמהות להתחיל וליזום פעילויות ורעיונות קהילתיים/ שכונתיים, מחוץ לכדורשת,
המכנה המשותף של כל קבוצה הינו השייכות הבית ספרית/קהילתית. האמהות מלמדות את הילדים לחוות ספורט כחלק מאורח החיים. עוברות דרך חוויות של לדעת לפרגן למרות הפסדים במשחקים, ועוד ערכים כמו התמדה והתנהגות ספורטיבית במגרש.
"גאוות היחידה" שהופכת להיות חלק מהמוטיבציה במשחקים, מתחילה בכך שכל שחקנית בקבוצה משחקת עם מדי הנבחרת, נושאת על גב חולצת הליגה את שם בית הספר/מרכז ספורט/מרכז קהילתי, והדבר גורם לאמא המשחקת להיות מחויבת לבית הספר/מרכז ובאופן ישיר, לילדיה.
בנוסף, האמהות מעבירות לילדים מסר שרצוי לעסוק בספורט, ולא רק במחשב או בטלוויזיה, וכמובן ש- "כל אחד יכול".

ניתן לקבל פרטים לגבי תחילת הפעילות המתקיימת בבתי הספר השונים דרך אתרי האינטרנט של מחלקת הספורט ורשת קהילה ופנאי, או במזכירות המרכזים הקהילתיים בן גוריון
אהבתם?

כתבות נוספות ממדור ספורט וכושר

תגובות (לא התפרסמו עדיין תגובות לכתבה זו)

בניית אתרים