אומנויות לחימה למניעת אלימות
מה הקשר בין אומנויות לחימה למניעת אלימות? האם ניתן לפתור בעיית אלימות באמצעות "אלימות"?
המאמר קיבל את הציון:
נצפה: 1933 | דורג: 0
|
תודה שהצבעת עבור מאמר זה!
|
|
כאשר אני מספר שאני עוסק באמנויות לחימה לאנשים שאינם עוסקים בתחום הם ישר רואים בעיני רוחם עיסוק במכות אימוני אגרוף ובעיטות הרבה צרחות והמון עבודה עם כוח. כאשר אני מספר שאני משתמש באומנויות הלחימה ללמוד מניעת אלימות הגבות מתרוממות וסימני שאלה מתחילים לעלות: "מה אתה לא מלמד ללכת מכות?" "איך מונעים אלימות ע"י לימוד אלימות?" ועוד.
אלימות למניעת אלימות?!
אמנויות הלחימה אוצרות בתוכן הרבה מעבר לאגרוף,בעיטה,הטלה ובריח. אלו הם המרכיבים הבסיסיים ללימוד
הגנה עצמית ולחימה ואם כך זהו רק חלק מהשלם שהרי אנו מדברים על אומנות לחימה. ראינו מה מרכיב את הלחימה ועכשיו נשאר לדבר על האמנות, גם כאן יש שיאמרו שהקאטות והתבניות, שהן סדרה של תנועות מאורגנות המדמות מצבי לחימה שונים, הן החלק האמנותי שכן הן דומות מאוד לריקוד. למעשה באומנות הלחימה נמצאים הרבה יותר מרכיבים מכל אלו. אמנויות הלחימה מחנכות להגנה על החלש, כבוד עצמי, כבוד לזולת וליריב, יושרה, כנות, אורח חיים בריא. המתאמנים בא.לחימה מרוויחים כושר גופני,גמישות ביטחון עצמי ולומדים לעבוד עם בני זוג שונים ולהתגבר על הקשיים שלהם במהלך אימון. במסגרת כל הערכים הללו הם גם לומדים לבעוט ולהגן כאשר הדגש הוא על הגנה עצמית על דימוי הלוחם שיודע שיש לו את הכלים להתמודד עם כל קושי שיעמוד בדרכו ואין לו שום צורך להוכיח את עצמו לאף אחד ע"י שימוש בידע הלחימה שברשותו. אמן הלחימה המחזיק בידע זה לא ישתמש באלימות וכוחניות בשביל להשיג את מה שהוא רוצה.
אמנויות הלחימה הן עולם מלא בתוכן ועניין, הן כלי למוטיבציה ללמידה. ילד שמתחיל בא.לחימה בא בשביל הלחימה אבל מרוויח גם את האמנות,הידע והערכים.
אהבתם?
כתבות נוספות ממדור אומנויות לחימה