אייך להצליח בפרק ב`
אחרי הכישלון בנישואים הראשונים ישנה חשיבות לבחירת האדם עצמו בפרק ב`, היות ונמצאים בשלב אחר של החיים וישנה ציפייה שבן הזוג יהיה מחויב לקשר ויעניק ביטחון.
המאמר קיבל את הציון:
נצפה: 1176 | דורג: 0
|
תודה שהצבעת עבור מאמר זה!
|
|
בכל זאת קיימים הבדלים בין בחירת בן הזוג בסיבוב הראשון לעומת הסיבוב השני. בפרק ב’ אין מטרות או יעדים קיים רק אני ואתה ואתה ואני. כך זה נדמה לנו בהתחלה, אבל אז מגיעה המורכבות ממקום אחר, הילדים שלו, הילדים שלה, לגור ביחד כן או לא, או בחורה רווקה שרוצה ילדים עם גרוש פלוס ילדים שלא בטוח שרוצה ילדים וכו'. עולות השאלות איך אדע שהפעם זה יתאים? האם זה באמת מה שאני רוצה? הרי פעם אחת נכשלתי?
בפרק ב' הבחירה יותר זהירה ונעשית על ניסיון העבר
ומודעות גבוהה לצרכים הרגשיים. מותר לנו לבחור, להרגיש, להיות אמתי ולהטיל ספק. לאומת פרק א' מתבטא השוני כבר בשלב הבחירה הזוגית, ההתאהבות ובעיקר במאמץ הזוגי המושקע בבנייה כלכלית משותפת, בהקמת המשפחה ובניסיון להתקדם בחיים בדרך כלל על חשבון טיפוח האהבה וההשקעה במערכת היחסים הזוגית.
לכן כשנכנסים לפרק ב' עושים בחירות על בסיס התאמה אישית ולא על בסיס התאהבות בלבד. לעיתים מגיעים עם צלקות מהקשר הקודם אשר עשויות להביא לדימוי עצמי נמוך, חוסר אמון ביכולת לערוך בחירות טובות ועוד. אצל רוב הזוגות בפרק ב' עיקר המאמץ הזוגי מושקע בטיפוח האהבה, היחסים, ההרמוניה וההנאה מהחיים. המודעות גבוהה יותר, בשלות והבנה טובה בחשיבות האיזון בין מרחב אישי לקרבה. זוגות רבים מגלים שלא קל להתמודד עם האתגרים הייחודיים לזוגיות בפרק ב' כמו התמודדות עם ילדים מפרק א' והתמודדות בתחום הכספי.
אחד הדברים החשובים בזוגיות פרק ב' היא לעשות עבודת הכנה בזיהוי מוקדם של קשיים אפשריים כמו תיאום ציפיות והיערכות משותפת לקראת אתגרים שדורשים התחשבות במערכות משפחתיות הרחבות ילדים הורים ואקסים, בעיקר לעבוד על החששות ומהאכזבה מהקשר הקודם, לשים את הפחד שמא גם הזוגיות הזו לא תצלח והחשש לחזור על טעויות העבר.
משימות אלו דורשות לגעת בנושאים כואבים ורגישים הנוגעים להורות, כספים וחוויות בין אישיות וטראומטיות. בני הזוג מוצאים עצמם מתקשים לא פעם לחלוק את הרגשות המאיימים כל כך על הזוגיות ומסתירים האחד מהשני את הרגשות אותם חווים.
כדאי להיעזר באיש מקצוע שיסייע בהכנה להתמודדויות חדשות שיכולות לגרום לסלע מחלוקת הרסנית. במפגשים לומדים לעשות הפרדה מה שלנו ומה של האחר והאם הקשר יכול להתמודד ולהתפתח עם כל מה שעולה.
מומלץ להיכנס לפרק ב' מתוך מודעות גדולה לקשיים שעלולים להתעורר, לרכוש כלים מתאימים להתמודדות עימם, להצטייד בהמון אופטימיות, סבלנות ואורך רוח ולדעת ליהנות מהאתגר והאושר המונחים לצד הקשיים.
אם נלמד ונבין כיצד לחיות בזוגיות בפרק ב' זו יכולה להיות הזדמנות לתיקון, לחשיבה מחדש ולהיכרות מחודשת עם האדם שגדלנו להיות.
אהבתם?
כתבות נוספות ממדור יחסים זוגיות ומיניות