אוכל קדימה אוכל
מה מעוררת בכם המילה אוכל?
אילו רגשות?
עם מי הייתם רוצים לבשל את הארוחה ועם מי לאכול אותה....?
המאמר קיבל את הציון:
נצפה: 1 | דורג: 5
|
תודה שהצבעת עבור מאמר זה!
|
|
אוכל הוא אחד הדברים שמלווים אותנו בהתמדה רבה מרגע לידתנו. הוא נמצא שם תמיד, ברקע או במרכז. בארוחה משפחתית או זלילה לילית חטופה, בסנדוויץ יומיומי ברכבת או בליווי יין עם אהוב.
כשאני מספרת לאנשים מה אני עושה לפרנסתי, הם נוטים לעטות ארשת מחוייכת. "ללמד אנשים לבשל? איזה מגניב, איזה כיף לך...". לא כולם יודעים אבל הבישול מלווה אותי ממש מילדות. כשאני חושבת על זה באמת, הבישול מלווה גם כל אחד ואחד מאיתכם מילדות, העניין הוא שלא כולם רואים אותו ככזה.
העולם מתחלק לשלושה סוגי אנשים: אלה שמבשלים מאהבה, אלה שמבשלים כי חייבים, ואלה שמראש הרימו ידיים. אם אתה בקבוצה השלישית ואתה עדיין קורא שורות אלה, סימן שיש לך עוד סיכוי...
חוץ מחומרי הגלם שכולם שבים ואומרים שכדאי שיהיו איכותיים, האוכל מתובל במרכיבים עדינים נוספים שלא ניתן להגדיר אותם. אני מזהה אותם בתור השמחה שעימה בושל האוכל, והאהבה שהושקעה בו. אניני טעם ודקי הבחנה, יכולים ממש להבחין בין בישול של אימם, סבתם ואדם זר.
כדאי לבשל, כדאי להשתעשע בבישול וכדאי לעשות זאת בשמחה ובאהבה. הבישול נמצא שם כל הזמן, ונגיש ממש לכל אדם. ולא, שהמילה בישול לא תשמע לכם מסובכת או מורכבת, גם להכין סנדוויץ יכולה להיות חוויה חפוזה או מקודשת.
בישול ביחד אגב, זוהי דרך נפלאה ליצירת
תקשורת זורמת, חמימה וקרובה. אז בפעם הבאה שתפגשו לבילוי משותף, אתם מוזמנים לשקול בישול בחברותא. הצטיידו ביין טוב, מוצרים טובים ושמחה, היתר כבר יגיע מעצמו.
אהבתם?
כתבות נוספות ממדור בישול ואפייה