מאמר זה סוקר את ההסתכלות ההומאופתית על מחלות חורף ומציעה לטפל עוד לפני שהמחלה כבר מתדפקת על דלתינו.
ושיהיה לנו חורף נעים עם מחלה אחת בריאה....
בימים אלה של חזרה לבתי-ספר ולגנים וכשהסתיו בפתח, אני מקבלת פניות מהורים רבים.
חלקם מוטרדים מהתסריט שבו ילדם הרך הולך לגן ו"מביא" מחלה חדשה בכל שבוע. פועל יוצא מזה הוא הפסד של ימי עבודה וחרדות לבריאות. חלקם מוטרדים מהחורף שעומד בפתח ומביא איתו דלקות אוזניים וגרון שפעות ועוד מרעין בישין הידועים בשם-מחלות חורף.
ההורים הללו רוצים "משהוא" כדי לחזק את מערכת החיסון של הילד. איזשהוא שיקוי שימנע מחיידקי החורף להתנפל על הילד הרך.
אני מספרת להורים הללו שלילד בריא "כדאי"להיות חולה לפחות פעם אחת בחורף. מחלת חום רגילה מחזקת את מערכת החיסון ע"י כך שהגוף מתמודד עם חיידקים ווירוסים ויכול להם. בפעם הבאה ש"יפגוש" את החיידקים הללו יהיו לו ארסנל מוכן של "תחמושת" שתסייע לו לעבור את המחלה בקלות או בכלל לא לחלות בה. חשוב שיובן שמחלה איננה קללה שיש למנוע בכל מחיר. מחלה היא הזדמנות לגוף "לתרגל" את יכולות ההבראה שלו ולצאת מחוזק. אלא מה – יש מחלות שמסתבכות ונגררות ומלחיצות כל אמא טובה. זהו מצב שניתן להתייחס אליו בזמן המחלה באמצעות רמדיס הומאופתיות.
אבל, מקשים ההורים ודורשים- "אנחנו רוצים למנוע את המחלות הקשות והמסתבכות ולצמצם את ימי המחלה". אז איזה תשובות יש
בהומאופתיה למחלות שעדיין איננו יודעים מהן?
התשובה היא שלהומאופתיה יש מה לעשות גם בנושא שנקרא חיזוק מערכת החיסון אלא שההסתכלות היא קצת שונה מההסתכלות של הרפואה המערבית.
אני ממליצה לטפל עם רמדי (תרופה) הומאופתית בסתיו גם כאשר הילד לכאורה, בריא. במצב הזה אני בוחנת את המצב עפ"י תחלואי העבר ועפ"י ייחודיות אופיו של הילד בהווה.
למשל, אני שואלת-האם הילד סבל בעבר בעיקר מדלקות גרון או אוזניים. האם העלה חום במהירות ובעוצמה או האם סבל מבעיות נשימה שהחריפו בחורף. כל מצב כזה יכול לכוון לקבוצת תרופות שונה.
בנוסף אני מתעניינת באופיו של הילד. האם הוא ביישן או נמרץ. האם הוא הורס או שקט.
כל ילד מאד אוהב לספר לי גם, מה הוא אוהב לאכול ומה שנוא עליו ולא יכניס לפה בשום אופן.
כל פיסות האינפורמציה הללו מאוחדות לכדי רמדי הומאופתית שלא רק תחזק את מערכת החיסון של הילד אלא תאזן תכונות אופי שלעיתים מפריעות לתפקוד בגן ובבית-הספר.
ועוד שאלה שמרבים לשאול אותי בשנים האחרונות לקראת החורף – האם לתת לילד חיסון נגד שפעת? לשאלה זו יש לי תשובה נחרצת אחת- לילדים, חיסון השפעת מיותר ולא נכון לתת אותו. שפעת בילדים היא מחלה לא מסוכנת . ילד שיחלה במשך כמה חורפים בשפעת יתחסן מפניה באופן טבעי. חיסון השפעת לא מחסן מפני כל סוגי השפעת ובהחלט יכול להיות מצב שהילד יחלה במחלה למרות החיסון.
בנוסף לכל האמור לעיל ניתן להשתמש בתרופות סבתא שכבר מקובלות גם על רופאים רבים, למשל- לאכול פרי הדר ומרק עוף. הרפואה הסינית מעודדת אכילת ירקות כתומים המחממים את הגוף. וניתן גם להוסיף ויטמין C או אכינציאה.
חשוב לציין שגם לגבי השימוש בתוספי מזון רצוי להתייעץ עם מומחה בתחום.
אז שיהיה לכולנו חורף בריא – ז"א מחלת חורף אחת ו"לבריאות".....