בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> מגזין >> בישול ואפייה > עוגת רימון לראש השנה

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

בישול ואפייה

עוגת רימון לראש השנה

אפשר להכין את העוגה בכל גודל שרוצים. בכתבה השתמשתי במאפין שנאפה בכלי חד פעמי מאלומיניום אולם ניתן לאפות עוגות גדולות יותר בקעריות פיירקס או נירוסטה. ניתן לאפות גם בקערות גדולות יותר ליצירת רימונים גדולים עם שינויים קלים בשלבי ההכנה.
אפשר להכין את הרימונים לקישוט שולחן החג שאפשר גם לאכול בסוף הארוחה.
המאמר קיבל את הציון: המאמר עוגת רימון לראש השנה קיבל את הציון 3.7 כוכבים  נצפה: 6861  |  דורג: 15
דרג מאמר זה
עוגת רימון לראש השנה

עוגת רימון לראש השנה

מתנה מקורית לראש השנה, במקום בונבונירה שגרתית או חבילת שי קנויה. אפשר להכין את העוגה בכל גודל שרוצים. בכתבה השתמשתי במאפין שנאפה בכלי חד פעמי מאלומיניום אולם ניתן לאפות עוגות גדולות יותר בקעריות פיירקס או נירוסטה. ניתן לאפות גם בקערות גדולות יותר ליצירת רימונים גדולים עם שינויים קלים בשלבי ההכנה.
אפשר להכין את הרימונים לקישוט שולחן החג שאפשר גם לאכול בסוף הארוחה.

החומרים הדרושים:
מאפין בטעם דבש או כל טעם אחר שאוהבים
ריבת ללא חתיכות פרי או ממרח שוקולד לציפוי העוגה
משטח קטן או צלחת הגשה קטנה גדולה מקוטר המאפין
סכין חד
בצק סוכר צבוע בצבע אדום (ניתן לרכוש בצק לבן וצבעי מאכל או בצק אדום בחנויות המתמחות במוצרי קונדיטוריה)

מחלצים את המאפין מהתבנית ובעזרת סכין חד מגלפים אותו לצורת כדור

מורחים קרם או ריבה על הכדור מכל הצדדים ומכסים את כולו.

לשים היטב את בצק הסוכר הצבוע ומרדדים לעלה בעובי של כחצי ס"מ.
עובי הבצק חשוב כדי שנוכל אחרי הציפוי להחליק קפלים אם יוצרו כאלו בתחתית הכדור.

בעזרת המערוך מעלים את הבצק על העוגה ומצמידים אותו אליה בעדינות רבה

חותכים את שארית הבצק במרחק של כס"מ אחד מהעוגה עצמה


מרימים את העוגה עם המשטח עליו היא מונחת והופכים אל כף היד המעוגלת.
בעזרת היד השניה מקפלים את שאריות הבצק פנים אל בסיס העוגה

מגלגלים את הכדום בין הידיים בעדינות רבה כדי לשמור על צורת הכדור ולמנוע סימני אצבעות.
מנקים את המשטח של העוגה ומחזירים את הכדור אליו

מרדדים חתיכת בצק אדום קטנה וחותכים מלבן. מהמלבן חותכים משולשים לאורך צד אחד

בעזרת מכחול עם מעט מיים מרטיבים את המקום בו נדביק את כתר הרימון ואת קצוות המלבן החתוך
מדביקים את קצוות המלבן זה לזה ועל האצבע הקטנה או כל חפץ עגול מעצבים את הכתר ומדביקים אותו על הרימון במקום שהרטבנו קודם.


מכינים רויאל אייסינג (מתכון והסבר בהמשך) ומכניסים אותו לשק זילוף קנוי או קונוס מנייר אפיה שמכינים לבד בבית (הסבר בהמשך) ומזלפים על הרימון שנה טובה

מכינים דבורה קטנה לקישוט:
לשים בחתיכת בצק סוכר צהובה בגודל בו אנו רוצים את הדבורה שלנו. מכדררים את הבצק ויוצרים ממנו אליפסה שמנמנה. בקצה אחד בעזרת כל חפץ חצי עגול יוצרים חיוך. במקרה זה השתמשתי בצנטר זילוף אולם ניתן להשתמש בידית עגולה של כפית, חותכן עוגיות פרח ועוד מגוון חפצים שיש בבית.

בעזרת מכחול ומעט צבע מאכל שחור צובעים את הפסים של הדבוה ומדביקים אותה לעוגה

אחרי שהדבקנו את הדבורה למקום, נצייר לה עיניים ונדביק כנפיים לבנות. לכנפיים מכינים אליפסה מבצק לבן ומועכים אותה בשני הצדדים. את המרכז מדביקים לגב הדבורה בעזרת מעט מיים.

ניתן לשקט במספר דבורים בגדלים שונים או בעוד רימונים קטנים מזביב לעוגה ולצידה.

מי שאינו מוכן לאכול צבעי מאכל מוזמן להכין רימון לבן. את הרויאל לכתיבה צובעים באדום במקום בלבן ויש רימון חגיגי במיוחד

שנה טובה!

רויאל אייסינג:
250 דרם אבקת סוכר
1 חלבון ביצה

מערבבים היטב ללא הקצפה ושומרים בכלי אטום או שמכסים במגבת לחה מפני שהרויאל מתייבש מאוד מהר. כדי לכתוב על הרימונים נזדקק לרויאל סמיך אבל לא ממש יבש. הדרך הטובה ביותר לבדוק אם המרקם טוב היא ניסיון- פשוט לנסות על כלמני כלים שנמצאים קרוב עד שנוח לזלף ולא נוזל.
אם החלבון בטמפרטורת החדר ניתן להכין רויאל מאבקת סוכר וכפית או שתיים חלבון. את אבקת הסוכר מוסיפים לחלבון בהדרגה ומערבבים היטב כל הזמן.

הכנת קונוס מנייר אפיה:
חותכים משולשים מנייר אפיה
מחזיקים את המשלוש כאשר הקודקוד פונה מטה.
הופכים זוית אחת של המשולש כלפי פנים ומביאים אותה אל הקודקוד

את הזוית השניה מעבירים מעל הקונוס שנוצר לצד האחורי של הקונוס ומותחים כך השקודקוד של הקונוס יהיה סגור לגמרי.


את הקצוות נפגשו מאחות מקפלים פנימה פעמיים או שלוש

קונוס משמינית נייר אפיה יכול להכיל עד כפית וחצי רויאל אייסינג, כל כמות גדולה יותר עלולה להשפך מהצדדים ומחלקו העליון של הקונוס.
בהצלחה!
אהבתם?

כתבות נוספות ממדור בישול ואפייה

תגובות (לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות)

  • 1
    אני מקווה שיצא טוב.
    מתכון לחוד וביצוע לחוד. שיהיה בהצלחה
    יפית   (19.9.2006)
בניית אתרים