בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> מגזין >> בריאות ותזונה > דה-טוקסיפיקציה - תהליכי ניקוי גוף.

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

בריאות ותזונה

דה-טוקסיפיקציה - תהליכי ניקוי גוף.

האם לאכול בריא, לקחת מולטי ויטמין בבוקר ולגור בכפר זאת התשובה לאריכות ימים או שמה לגור בת"א בדירה שכורה לעשן סיגריה אחריה הארוחה וכל סוף שבוע ללכת למסיבה זאת התשובה.. או אולי איזה שילוב של שניהם.
אם אתה את/ה רוצים לשפר את אורח החיים קראו כתבה זו...
המאמר קיבל את הציון: המאמר דה-טוקסיפיקציה - תהליכי ניקוי גוף. קיבל את הציון 4.0 כוכבים  נצפה: 1  |  דורג: 7
דרג מאמר זה

דה-טוקסיפיקציה
לפני שאתחיל להסביר את המונח דה-טוקסיפיקציה עדיף שאתייחס למונח טוקסיפיקציה או טוקסמיה.
האם האורח חיים שאת/ה מנהלים הוא אכן נכון? ומצד שני מהי ההגדרה של אורך חיים נכון?
האם לאכול בריא, לקחת מולטי ויטמין בבוקר ולגור בכפר זאת התשובה לאריכות ימים או שמה לגור בת"א בדירה שכורה לעשן סיגריה אחריה הארוחה וכל סוף שבוע ללכת למסיבה זאת התשובה.. או אולי איזה שילוב של שניהם הוא הפטרון, ובכן אורח חיים כזה יתאים ויראה הכי נכון לאחד ואורח חיים אחר ישמח את ליבו של השני.
כל אורגניזם בכדי לחיות ולשרוד חייב ששלושה מנגנונים יפעלו אצלו בצורה מאוזנת – הזנה, תנועה וניקוז. כאשר אחר מהמנגנונים הללו יוצא מאיזון הגוף מתחיל לייצר תרכובות כימיות רעילות שנקראות טוקסינים. אם המע' מספיק חזקה הגוף מצליח פעם השנה ליצור מצב שהוא מנקז מתוך הרקמות העמוקות את אותם טוקסינים ויוצר תהליך שהמערב מכנה "מחלה" מצב אקוטי, במזרח לתהליך זה קראו "משבר מחלה" "דה-טוקסיפיקציה" – ניקוי של הגוף מטוקסינים.
אדם שלא מצליח להגיע לבד לתהליך של ניקוי, בגלל ויטליות חלשה המערכות שלו ינסו כל הזמן ליצור נפילות קצרות כגון דלקות שתן/ גרון חוזרות אך בגלל חולשה מערכתית מצבים אלו לא יגיעו לפטרון אלא לעימדון - "סטגנציה" מה שנקרא מצב כרוני.
הסיבה שאנו מוצאים חיידקים מעורבים במחלות שכאלה היא שהסטגנציה גורמת לחוסר חמצון המהווה סביבה נוחה להתרבות חיידקים פטוגנים. – החיידקים הפטגונים "הלא טובים" עולים על הפלורה הטבעית "החיידקים הטובים", מע" העיכול מתחילה לתפקד פחות טוב, הפרוק הראשוני של אבות המזון פחות יעיל, הגוף אינו מכיר בחומר גלם שאמור לספק לו אנרגיה ובמקום לעכל את המזון הוא תוקף אותו ע"י שפעול מע' החיסון, שבנוסף מזהה רקמות בגוף כדומות לאותו חומר גלם חלבוני ותוקפת את הגוף.
מי לא חווה מצב של דלקת גרון רודפת אנטיביוטיקה רודפת דלקת גרון... האם זה הדבר הנכון לעשות הרי הגוף סה"כ מנסה להיפטר מפסולת, האנטיביוטיקה מצד שני אינה מפנה את הפסולת – "שאריות המלחמה" הסימפטום אומנם נעלם אך במקום לפנות את הטוקסינים הגוף אוגר אותם. בשלב מסוים לגוף כבר אין את הכוחות להפעיל את מנגנוני הניקוי והוא יוצר מצב רדום שנקרא - מחלה כרונית.
בתהליך הניקוי יזום הגוף נכנס לסטטוס של אלימינציה הנקרה "משבר מחלה" – כאשר האדם צורך פחות מזון ופחות מייצר חום יש לו את האפשרות לזרוק החוצה פסולת שהצטברה עם השנים.
בתהליך הדה-טוקסיפיקציה האדם עלול לחוות סוגים שונים "משבר מחלה" כגון - צואה רכה ועד שלשול או צואה רבה עם צבע חום כהה, דימום מהאף, הזעה, שתן רב עם שינוי צבע, שנויים רגשיים,כאב ראש, כאבי עצמות – עלולים לעלות מחלות ישנות שדוכאו ע"י תרופה קונבנציונלית שיבוטאו כמחלה ללא הימצאות גורם(ויראלי, בקטריאלי) משלהב אך אותו טוקסין שדוכא בעבר עולה וגורם למחלה מדומה. מצד שני כאשר הגוף מתנקה מטוקסינים אנשים מתארים הרגשה של אופוריה קלילות והרגשה נפשית הכי טובה שהרגישו זה שנים.
חשוב לציין שתהליכי הדה-טוקסיפיקציה לא מתאימים לכלל הציבור, ישנם מצבים שלא נמליץ לעבור את התהליך: במצב של מחלה אקוטית, חולשה ו/או קריסת מערכות, אנשים הלוקחים תרופות, ואיסור מוחלט לנשים בהריון או מיניקות. פרט לאלו שצוינו לעיל התהליך מתאים לכולם אך רצוי להתאים. בכל מקרה יש צורך להיוועץ עם מטפל מוסמך ולהתאים את סוג דה-טוקסיפיקציה למטופל לפי ויטליות, מצב נפשי ופיזי, הזמן שעומד לרשותו של המטופל וסימפטומים או שורש הבעיה הספציפית של האינדבידואל.
מומלץ ללוות את התהליך עם צמחי מרפא, טיפולים מנואלים, ותהליכי מדעות בכדי לתת לגוף דחיפה לכיוון של ניקוי.
לכל אורך התהליך חשוב מאוד שתהיה תנועת מעיים(יציאה) לפחות פעם ביום מי שנמצא בעצירות יותר מיומיים חייב לעשות חוקן או להפסיק את התוכנית. עצירות במהלך תהליך תעלה את רמת הטוקסינים ותיצור טוקסמיה. החוקן יכול לשמש גם ככלי לשימוש יומי במהלך התהליך לעידוד הגוף לניקוי.
חשוב מאוד לאחר תוכנית הדה-טוקסיפיקציה לעשות חיזוק לגוף ע"י תזונה נכונה, פעילות גופנית, ואם יש צורך גם ע"י צמחי מרפא לחיזוק ו/או למטרת הוצאה של טוקסינים ופסולת שנשארה במערכת ולא יצאה, ותוספי מזון.
איבן סינא- איבן זסינא היה מטפל ידוע שם שחיי במאה ה-11 לספירה. כתביו השאירו השראה לרמב"ם ואף לרפואה בת ימינו.
המיוחד בשיטה של איבן סינא לניקוי גוף היא שהשיטה מחולקת לשלושה שלבים של חודש ימים, 1/3 ראשון מכין את הגוף ע"י שפעול והזרמה של מערכות הפינוי ואף מתחיל להעלות טוקסינים שנמצאים ברקמות העמוקות, 1/3 שני הוא בעצם שלב ההוצאה של הטוקסינים מהעומק לפני השטח ופינוי החוצה ו-1/3 שלישי הוא פינוי אחרון של השאריות וחזרה איטית לשגרת תזונה יומיומית בריאה.
חשוב לזכור: אומנם התהליך נמשך למשך חודש ימים אך ברגע שהמטופל חווה ראקציה קשה עליו לדווח למטפל על הראקציה – המטפל יחליט אם לסיים את התהליך ולחזור לשגרה או להמשיך.
חשוב לציין:שתהליכי ניקוי עושים בליווי של מטפל בכדי לקבל גיבוי והדרכה לגבי התהליכים שעוברים במהלך התהליך.
אהבתם?

כתבות נוספות ממדור בריאות ותזונה

תגובות (לא התפרסמו עדיין תגובות לכתבה זו)

בניית אתרים