עצות וייעוצים זו ההתמחות של הישראלים, השמועות רצות במהירות הבזק ולפני שהספקת להגיד :ג`ק רובינזון או :יהודה לוי (במקרה שלנו) נפוצה שמועה חדשה בקשר לאימון, מה נכון ומה אסור, מה כדאי ומה לא כדאי? מה יעשה אותי רזה יותר? גמישה יותר?מה באמת נכון ומה לא?? למי להאמין?
בסדרת כתבות זו ננסה להפריך מעט מהמיתוסים האגדתיים שנוצרו... והפעם בנוגע לשריר הזה שכולנו רוצים לראות הבטן.
מיתוס1: עבודה על שרירי הבטן תעשה לי בטן עם ריבועים ,רזה, ודומה לזו של בראד פיט.
עובדה: שרירי הבטן אמנם יתחזקו אך ההרזייה היא אינה מקומית. אמנם אם נעשה תרגילי בטן יתחזקו שרירי הבטן עד מאד אך לא נוריד היקפים בעזרת התרגילים הללו, על מנת לקבל בטן שטוחה עלינו להוריד באחוזי השומן וזאת נעשה על ידי פעילות
אירובית כגון: ריצה, אופניים, סטפר, אליפטי שיעורי אירובי וכו' או בעצם אנחנו צריכים להזיע בשביל זה!!! בעזרת הפעילות האירובית נשרוף את השומן.
יש לזכור כי בעזרת פעילות אירובית ותזונה נכונה הירידה תהיה פרופורציונלית באזורי הגוף השונים וייתכן כי באם באזור הבטן ישנם הרבה תאי שומן ייקח לאיזור זה זמן רב יותר להפטר מהעודפים.
מיתוס 2: יש שריר בטן עליונה ושריר בטן תחתונה.
עובדה: למעשה ישנם 4 שרירי בטן. השריר אותו אנו רואים שריר " הקוביות" הישר בטני הוא שריר אחד שלמעשה מגורה באותה מידה בחלקו העליון יותר או התחתון, כך שההרגשה של הגירוי בחלק העליון או התחתון היא למעשה עצבוב תחושתי בלבד ולא מוטורי.
מיתוס 3: אם אעצור את הנשימה בעת תרגיל הבטן אצליח לכווץ חזק יותר והעבודה תהיה טובה יותר.
עובדה: עצירת נשימה בעת ביצוע תרגיל בטן עלולה לגרום לעליית לחץ דם בערכים גבוהים מהנורמל, חשוב מאד לנשוף אוויר החוצה בעת הכיווץ ולהקפיד על נשימות איטיות ומבוקרות במהלך ביצוע תרגילי הבטן כך לחץ הדם לא יעלה לערכים גבוהים ומסוכנים.
מיתוס 4: צריך לעשות כמה שיותר כפיפות בטן כדי שתהיה לי בטן חזקה.
עובדה: שרירי הבטן לא שונים מהשרירים האחרים בגוף אותם אנו רוצים לחזק, וכמו שלשריר הטרייספס – (או בעברית המדלדלים בזרועות אלה שכולנו רוצים להפטר מהם), לא נעשה 300 חזרות כך גם לשרירי הבטן כשנבצע עבודה נכונה אפשר להסתפק בשלושה סטים של אפילו 50כפיפות.
ולסיום....איך מבצעים כפיפות בטן בצורה נכונה, ומהם הדגשים החשובים בעבודה על שרירי הבטן:
1) תנוחת המוצא בשכיבה על הגב צריכה להיות כזו שהשכמות עולות 30 מעלות (בערך) מעל הרצפה.
2) הידיים מונחות מאחורי העורף כך שהמרפקים פתוחים .
3) הסנטר אינו דוקר את החזה אלא ההרגשה היא כאילו יש לי כדור טניס בן הסנטר לחזה.
4) ממצב של 30 מעלות יש לעלות לכפיפות ולחזור לאותו המקום (30 מעלות מהרצפה).
5) חשוב לנשום. בעת העלייה לנשוף החוצה, ובירידה לשאוף.