המאמר "ההחלטה לעבור בית" עוסק במעט מהלבטים של הקונה וההיבטים הקשורים להחלטה משמעותית זו, מתוך נקודת מבטה של תורת הפנג שואי.
המאמר מרכז דוגמאות אותנטיות מתוך סיפורים אמיתיים, ובסופו מספר "טיפים" שיסייעו לקוראים להגיע להחלטה הנכונה לגבי רכישת בית.
ההחלטה לעבור בית: שיקולים, היבטים וטיפים/ יונית לאונר עדי
מבוא - סיפור מן החיים
לפני מספר שנים עמדה משפחה לרכוש דירה. בני הזוג התלבטו בין שתי דירות, וביקשו ממני חוות דעת. לאחר ביקור בדירות ובדיקת יתר הנתונים, המלצתי להם חד משמעית על העדפתה של דירה אחת על פני האחרת. במצב בו קיימות 2 חלופות, הרי שאין טעם להכניס ראש בריא למיטה חולה, במיוחד כאשר קיימת חלופה טובה יותר.
יש לציין כי שתי דירות אלה, היו ממוקמות באותו מבנה, זהות לחלוטין, אך הפוכות זו לזו. מכאן, שפני השטח היו שונים מדירה לדירה, ומיקום החדרים ביחס לכיווני הבית היה שונה. כך למשל, בדירה אחת
בלטו שני חיצי רעל במקומות בהם נכחו כוכבי מים 3 ו – 5. חיצים כאלו מגבירים עוד יותר את עוצמתם של שני כוכבים שליליים אלה. בנוסף, הכיריים בצפון מערב ( אש בשערי שמיים), היה בהם כדי להחליש אזור חשוב זה בבית, והכיריים עצמם הופנו לכוכב מים 5, דבר שחיזק עוד יותר את השפעתו של כוכב מים 5, ועמו הפוטנציאל לקשיים בבית. השרותים מוקמו באזור צפון הבית, מיקום הסקטורים החיוביים/ שליליים בבית, לא תאם לחלוקתם הנכונה של חדרי הבית, לא ניתן היה למקם את בני המשפחה לכיווניהם החיוביים ועוד. אלה מקצת הבעיות אותן זיהיתי בבית.
אלא שעל הדירה המועדפת נדרש סכום גבוה יותר, ובני הזוג בחרו לבסוף בחלופה הפחות מועדפת. לימים התרעמה כלפי האישה על שנקטתי עמדתי ברורה בנוגע לדירה. "הן ידעת כי לא היו לנו הרבה ברירות"... "ומדוע אם כן שאלת" ? תמהתי.
הימים עברו, וכעבור זמן מה, החלו הבעיות אכן לצוץ. ביניהן, חוסר יציבות בעבודה, מחלות חוזרות ונשנות של הבן הצעיר ( שינה על כוכבים 3 8 בחדרו, עם שני חיצי רעל המופנים לחדר הבן הצעיר, ומחזקים את השפעתו השלילית של כוכב 3 מים ) יש לציין כי הכוכב הפעיל בחדר היה כוכב ההר 8, אלא שמספר הקואה של הבן הנו גם 8, ועקב תנאי השטח בחוץ, פועל צירוף הכוכבים בחדר כזוג.
לאחרונה פנתה אלי אומנית אשר פתחה סטודיו חדש בדירתה והיתה מתוסכלת מכך, שלמרות מאמצי השיווק שהשקיעה, לא הגיעו אליה לקוחות. הדירה, פונה לצפון מזרח 3, ( במעלה ההר במורד הנהר) הנה דירת שיכון בשכונת נווה אביבים בתל אביב, ושייכת לעידן 8 עקב שיפוץ מסיבי ותוספת בנייה. מבדיקה שערכתי הסתבר כי כוכב מים 8, כוכב העידן, כלל לא נכנס לבית. הוא מוקם בגזרה הדרום מערבית, בחדר האמבטיה והשירותים, ולא היה לו כל פתח יציאה או כניסה לבית. מכאן, נבע הקושי להכניס את הלקוחות הביתה ועמם את הכסף.
אלה דוגמאות למקרים רבים אותם חווים אנשים אשר עברו דירות, או במילים אחרו: שינו את הסביבה האנרגטית בהם הם חיו – לחיוב או לשלילה.
דוגמאות אלה חושפות בין היתר את אחד מעמודי הטווח בהם עוסקת תורת הפנג שואי. כל אחד מאיתנו שואף למיטב, אך רבים מאיתנו ממעיטים בערך הבנת חשיבותה של הסביבה כגורם רלוונטי לגבי האופן זו יזרמו חיינו.
מתוך ספרו של הקרדיולוג והמצנתר, דר' נאדר בוטו, רפואה והחוש השביעי:
"אנחנו חיים באותו יקום, והחוקים הקוסמיים חלים על כל מרכיביו בצורותיו השונות.
בזכות פיזיקת הקוואנטים ופיזיקת החלקיקים אנחנו מבינים טוב יותר את המבנה האנרגטי של החומר. תאוריית המבנה הספירלי של הקווארקים מאפשרת לנו להבין את הקשר בין אנרגיה לחומר, ומבהירה לנו שחומר אינו אלא אנרגיה בתדירות מסוימת, שהופכת אותה למבנה בעל מסה. מכאן נתנים לנו הכלים להבין את הפיזיולוגיה האנושית. הכול עשוי מאותה אנרגיה אוניברסלית ראשונית, וככל שהמדע מתקדם יותר בכיוון האנרגיות הגבוהות, כך הוא מתקרב לפרדיגמות האנרגיה העתיקות." תורת הפנג שואי מבוססת כולה על אותן פרדיגמות אנרגיה עתיקות.
מטרת המאמר, להעלות למודעות את החשיבות הרבה בהבנת הגורם האנרגטי סביבתי, על האופן בו יהדהד הבית שלנו, הבית בו אנו חיים.
היבטים שונים בבחירת בית:
אנו מתייחסים לרוב לאותם מדדים: מיקום, מחיר, שטח, ילדים, מענה על צרכים רלוונטיים ועוד.
בבד בבד עם שיקולים אלה, לכל אדם יש את מערכת האמונות האישית שלו, המשפיעה על בחירת הבית, ולוקחים בה חלק הרגלים, תרבות, טעם, רגש, צורך פסיכולוגי, רוח, נשמה. בנוסף למרכיבים חשובים אלה, קיים מדד נוסף. רובנו איננו בקיעים ברזיהם של הכלים הנוספים. הסינים הרחיבו כלים אלה ופיתחו אותם לתורת בעלת מבנה מתודי, לוגי המתבסס על הבנת היקום. כלים אלה יש בהם כדי לסייע לנו בכל המערכת המורכבת הזו העוסקת בבחירת הבית שלנו.
ההבנה כי בית המהדהד בתואם עם תבניות האנרגיה הפועלות מחוצה לו, יתמוך בדייריו בהתאמה וסינכרוניזציה עם תבניות אלה, הנה חשובה מאין כמוה בבחירת נכס. כתוצאה מהשינויים בהבנת היקום והמדע, אנו קרובים כיום יותר מאי פעם להבנת תובנות אלה וכאן – להפיכתן כחלק חשוב ממערכת השיקולים המנחה אותנו לרכישת נכס.
היבטים פסיכולוגיים
לבית ערך עליון בהגדרת יציבותנו הן הפיזית, הן המנטאלית.
באמצעות הבית אנו יכולים לבטא את זהותנו, את נשמתנו. בית הוא מבצר, נווה, משפחה, זכרון, קשר, שורשים.
מבלי לדון כלל בסוגיה הפוליטית הקשורה עם ההתנתקות, דומה כי כולנו הזדהינו עם קושיים של המתנחלים לעזוב בית ולחוש כי הם נעקרים מאדמתם.
שהרי בית הוא קודם כל אדמה. אלמנט האדמה, היסוד המקשר על פי הפילוסופיה הסינית, מתקשר עם אמא אדמה, המחבקת, המזינה, התומכת. ברמה הפיזית קשורה ליסודות הבית, הקירות, הרצפה. ברמה המנטאלית מתקשר היסוד לביטחון, יציבות ושורשים. עודף ביסוד זה במפת האדם או הבית, מקשה עליו לנוע קדימה. אם אנו מתקשים מנטאלית להיפרד מנכס, רצוי לבדוק אם יסוד זה נמצא בעודף במפת הלידה של האדם או בבית עצמו .
אלמנט המתכת המתקשר לזכרונות הזמן והמקום, מחבר אותנו אל תכולת הבית. לכל חפץ ואלמנט בבית יש משקל רגשי, וחפצים מטעינים אותנו אנרגטית. כאשר אנו עוברים בית, אנו למעשה נאלצים להתרוקן זמנית מהקשר שלנו אל אותם מטענים, ולו ברמה הפסיכולוגית. כאן נמצא נקודת התייחסות לאלמנט המים, כמוהו כנהר עליו זורמים חיינו. אם אלמנט זה מוצא די ביטוי בבית ובחיינו, הרי שנוכל ביתר קלות לנוע קדימה ולראות את מסע חיינו באור בהיר.
באמצעות אלמנט האש ( האור), נמצא את ההתלהבות, השמחה וההארה לנוע אל עבר בית חדש. האש הקשורה עם אינטואיציה, תסייע לנו בבחירות הנכונות. כאשר נגיע לבית חדש, ( התחלות חדשות – אלמנט העץ) נכה בו שורשים, וממש כמו העץ נפרח ונגדל.
לא כל אחד מאיתנו הספיק עדיין להצטייד בדי מטענים, מכדי שיהיה קשה להיפרד מהם. ואם התגוררנו במקום קטן, בדירה שכורה או אצל החמות, הרי שודאי קל יותר להתנתק מהקיים. אך מסתבר כי ככל שאדם חי שנים רבות יותר במקום מסוים וחש כי הפך ל"תבנית נוף מולדתו", כן גם יקשה עליו להיפרד ממנו. יהיו מאיתנו, הבנויים מלכתחילה באופן שונה: יצר הרפתקנות חזק, אהבת נדודים ושינויים, יקלו מאוד להתביית במקום חדש.
אבל דומה, כי קיים כמעט קונצנזוס לגבי המשמעות והחשיבות של רכישת הבית הנכון. מחפשי דירות יודעים, כי לעתים עוברים חודשים ושנים, מהרגע בו החלו לחפש דירה, ועד למציאת ה"בית הנכון". מתווכי דירות יודעים לספר כי רוכשי דירות רבים קיבלו את החלטתם על סמך "הידלקות". היתה להם כימיה עם הבית – כזו שעמדה כתנאי הכרחי שעמד מול כל השיקולים האחרים.
תכופות בניית בית מהווה גורם למשברים בין בני זוג. מעבר למתחים ולחצים כספיים, בתקופה זו עלינו להיפרד מהמון חלומות, אותם רקמנו משך שנים אודות מה שהצטייר בעיננו כ"בית חלומותינו". אז לעתים חלומות אומנם מתגשמים, אך לעתים הם לא. כאשר אחד מבני הזוג נאלץ לוותר על חלום לטובת השני, הויתור על הפנטזיה קשה, והאשמה על ניפוצה של הפנטזיה נופלת על בן הזוג. ניתן להבין מכך עד כמה בתים טעונים רגשית ופסיכולוגית, יותר מאשר כל גורם אחר.
כותב עוד גר' נאדר בוטו בספרו:
"למצבו הגופני של האדם חשיבות רבה מאוד בקביעת הנטייה, המוקדמת או הזמנית, לחלות במחלות מסוימות. מצב זה הוא סך כל הגורמים הקשורים למצבם של הוריו בעת ההתעברות – מצבם הגופני, הנפשי והרגשי. מצבם של ההורים מושפע מתזונתם, ממצבו האנרגטי של המקום שהם מצויים בו וממזג האוויר".
פעמים רבות שמעתי אנשים שמספרים כי אינם אוהבים את הבית בו הם גרים. לעתים "נכפתה" עליהם ירושה, המאלצת אותם לגור בבית אליו הם לא מצליחים להתחבר. הם לא מבינים אפילו מדוע, אך עם הרגשות אי אפשר להתווכח. קיים כיום ענף נוסף בתחום הארכיטקטורה, אשר פותח דווקא במערב הנקרא: אקו - פסיכולוגיה. תחום זה עוסק בחיבור בין נפש האדם לטבע. היות שכל האלמנטים האנרגטיים ( כמו חומר, צורה, צבע, צליל ) מקיימים דיאלוג פנימי וחיצוני בינם לבין עצמם, ואם נתייחס אל עצמנו כאל ישויות אנרגטיות לכל דבר, הרי שאנו מושפעים מהן גם בהיבטים הרגשיים מנטאליים. יש לתת חשיבות מרבית אליהם, כיוון שהבית משמש גם כמרכז תמיכה חיוני אצל האדם.
שינוי קארמתי
היבט נוסף אותו כדאי להזכיר הוא ההיבט הקארמתי. בחירתו של בית אינה מקרית. פעמים רבות היא משקפת את הקארמה שלנו. ע"י שינוי בית, ניתן לשנות את הקארמה. כאן נשאף לקחת בחירות מודעות לשינוי דפוסי חיים באמצעות שינוי הבית כמייצג קארמה מסוימת. אצל אנשים רבים חוזרת על עצמה בחירה של תבניות קארמתיות מסוימות בבית. למשל, מקרה בו אישה התלוננה על כך ש"אין לה בעל בבית". היא חווה עימו חוסר יציבות של שנים בתחום העבודה, מדווחת על כך כי בעלה אינו עוזר לה, "זומבי". מבדיקה, התברר כי בשתי הדירות בהן התגוררו, נגרע הסקטור הצפון מערבי בבית ( בית שמוכר בתורת הפנג שואי כ"בית האלמנה".) הסתבר גם, כי אותה אישה גדלה רוב חייה ללא אבא בבית או בחיים. כאן ניתן לראות העתקה ושכפול של הקארמה שלה ( חיים ללא גבר), שהתבטאה בבחירות לא מודעות לגבי הבתים בהם בחרה לגור. הבנה מודעת של המצב, ושינוי מכוון בבחירת הבית, יש בהם כדי לשנות את הקארמה שלנו. בחירות אלה מכוונות אותנו ליציאה למחוזות חדשים בחיינו. באותה נשימה ניתן לכלול אמירה זאת לגבי בחירת חדרי הבית.
לא פעם ניתן לראות כי אדם מתעקש להישאר בחדר שלו ללא כל סיבה הגיונית, גם כאשר ברור כי חדר אחר בבית יתמוך בו בצורה חיובית יותר. בהקשר לזאת, כדאי לדעת כי יש תמיד לעשות תיקון על הבית הקודם, קודם שמחליפים בית, שכן, הסיכוי רב שהאנשים הגרים בבית ישאו עימם הלאה את הצ'י מהבית הקודם, והקארמה "תרדוף" אותם לביתם החדש.
כלי אבחון ראשוניים בבחירת בית:
1. לכל בית יש את הנשמה שלו. חפשו אותה. שאלו את עצמכם :
מה בית אומר לי ? האם הוא מדבר אלי ? האם אני אוהב אותו ? האם הוא מה שחלמתי עליו, או שהוא משקף איזו פשרה ? מה משמעותה של אותה פשרה ? בדקו האם הנכם מתחברים אל הבית. אם דבר מה מפריע לכם, נסו לאתרו, להבינו. האם זה משהו שאתם מרגישים או משהו שאחרים אומרים לכם. ייתכן ותחושותיכם נכונות אך אל תזלזלו במה שאחרים אומרים. הם יכולים לשקף עבורכם מראות. סמכו על האינטואיציות שלכם ואל תרכשו בית בשל לחץ המופעל עליכם – מכל סיבה שהיא. היוועצו באנשים עליהם הנכם סומכים בהקשר לרכישת בית. בחרו רק את אלה החפצים ביקרכם. היעזרו בילדים, שכן ילדים יכולים לקלוט את הסביבה באופן בלתי אמצעי.
זכרו – אם דבר קיים דבר מהותי המפריע לכם בבית, הוא לא יעלם אלא יחמיר. מאידך, ייתכן וניתן לתקן את המצב בכלי העומדים בפני יועץ.
2. המנטרה הידועה: "מיקום, מיקום ועוד פעם מיקום", נכונה כנראה בכל עת. עפ"י תורת הפנג שואי למרכיבי הסביבה השפעה עצומה על איכות הצ'י (אנרגיית החיים) הנכנסת לבית. בתים הקרובים לבתי ספר או גני ילדים, ספריות וגנים ציבוריים, יהנו מצ'י טוב יותר מאשר בתים הקרובים לבית חולים, בית סוהר, בית קברות או מוסד.
יש לשים לב לגישה לבית. האם הגישה לבית נוחה, נעימה, מטופחת או שמא חשוכה, צרה, מוזנחת.
בדקו האם ניתן למצוא את כתובת הבית בנקל, או שמא צריך לחפש ולשאול אנשים כיצד להגיע לבית. אם הנכם מתקשים למצוא את הבית, גם הצ'י יתקשה למצוא אותו. זכרו – הצ'י נושא עימו כל גורם הקיים בשטח וסופח אותו אל תוך הבית. צורות לא נעימות (או לחילופין נעימות), עוברות כמו הולוגרמה אל תת המודע שלנו – באמצעות הצ'י, ומשפיעות על תת המודע שלנו.
3. כשאנו עומדים בתוך הבית ומביטים החוצה – עלינו לבדוק, האם מחזית הבית, או מאזור הסלון נשקף נוף פתוח, או שמא מכל עבר אנו נתקלים בקירות חוסמים ? יכולתנו להסתכל קדימה אל עבר העתיד, תלויה לא מעט ביכולתנו לראות גם ברמה הפיזית סימבולית את ה"אופק". אנשים רבים אשר הפניקס שלהם חסום הולכים סחור סחור בחייהם, מתקשים לפעול וחייהם אינם מתקדמים לשום מקום.
4. יש לבדוק את מיקומם של חדרי השירותים. האם חדרי השירותים נמצאים במרכז הבית או מול דלת הכניסה ? אם כן – מומלץ לחשוב פעמיים לפני רכישת הדירה! כן – יש להיזהר מצינורות ביוב העוברים בקיר המשותף של חדר השינה במיקום המיטה. בכל אופן – בחדרי שירותים, בכל מצב – יש לכסות את מכסה האסלה ולדאוג לדלת סגורה. יחידת הורים הנחשבת בזמנים המודרניים כאטרקציה שמשקפת איכות חיים, אינה נחשבת כטובה על פי תורת הפנג שואי.
5. בדקו האם מופנים כלפי הבית "חיצי רעל" עמוד חשמל, עץ בודד, אנטנות, פינה זוויתית מהבניין השכן ? חיצים אלה מופעלים עלינו כסכינים, ונחשבים כבעייתיים ביותר ע"י אסכולת הצורה. בנוסחאות מים מתקדמות ניתן להעריך את השפעותיהם המדויקות על בני הבית. מקצתם נחשבים כחיוביים ורובם ייחשבו כשליליים. בנוסף, הם יחזקו את עוצמתם של הכוכבים השליליים המופנים לעבר הבית. כחלק מתיקוני פנג שואי נוכל לנטרל עץ בודד ע"י הוספת עצים בסמוך לו, ליד עמודי חשמל נצמיח מטפס. לא תמיד ניתן לשנותם. בבית ניתן לנטרל אותם באמצעות וילונות, ומתחת לאדן החלון – מחוץ לבית, נתקין מראה קעורה מול חץ הרעל. אין להסתמך על ה"מזל הטוב" כאשר מדובר בחיצי רעל. יש לטפל בהם !
6. האם נמצא מקור מים גדול מאחורי הבית ? ( בריכה, באר, ים, אגם, מזרקה). גם כאן, לא כדאי "לחסוך".
השפעתם של מים מחוץ לבית על החיים יכולה להיות קריטית. העצות המופיעות בכתבות ובספרי פנג שואי כלליות מאוד ומתייחסות למים בתוך הבית. לא תמיד מועילות ולעתים מזיקות. הדעה כי מים צריכים להיות ממוקמים בכיוונים צפון, מזרח או דרום מזרח הנה חלקית ובמקרים מסוימים תגרום אף לנזק. אל תקחו סיכונים !
8. יש לתת את הדעת למבנה הבית. האם הבית נמצא ב"מגרעת" ? ( מגרעת נוצרת כאשר אם אנו מותחים קו דמיוני על כל אחת מצלעות הבית, הבית מקבל צורת "ריש" פנימית.
אין להתגורר בשום אופן בבית הנעדר את הסקטור הצפון מזרחי בעידן 8, לא כל שכן כאשר אין בו חלון או דלת. במקרה כזה יש לפתוח פתח לצד הצפון מזרחי. בתים החסרים את 4 צלעות הבית – ארבעת השערים , מועדים לפורענות.
9. כדאי לשים לב לצורת הבית או המגרש. ישנם בתים שניבנו בצורת אקדח. מגרשים בצורת משולש, אף הם אינם נחשבים כברי מזל על פי תורת הפנג שואי.
בבתים בהם קיים חוסר רצף במתאר הקירות, וקיימות תנודות רבות בצורתן, עשויים למצוא עצמם בני הבית בחוסר שקט מתמשך. הבית האידיאלי הוא בית שצורתו מלבנית או מרובעת.
10. ולבסוף: ההיסטוריה של הבית. מומלץ לברר מי האנשים שהתגוררו בעבר בבית. האם בבית הזה התגוררו אנשים חולים ? זוגות שהתגרשו ? מקרי מוות לא טבעי ? פעמים רבות שיפוץ מסיבי של הבית וטיהור אנרגטי הנערך בבית משנה את אנרגיות העבר, אולם כאשר מדובר בבית בו התעוררו קשיים, יש לתת לכך את הדעת לכך במלוא כובד הראש.
ב ה צ ל ח ה ! ! !