בחר תחום:
בחר פעילות:
בחר אזור:
בחר עיר:
חוג >> מגזין >> בריאות ותזונה > כמה מים אנו אמורים לשתות מדי יום?

חיפוש מהיר:

לאיזור האישי
משתמש: סיסמא:
התחבר למערכת הניהול של חוג
בין לקוחותינו
הירשמו חינם להטבות

בריאות ותזונה

כמה מים אנו אמורים לשתות מדי יום?

כמה מים אנו אמורים לשתות מדי יום?

כמה מים עלינו לצרוך ביום? שאלה פשוטה לכאורה שאין לה תשובה פשוטה. שכן צריכת המים של הגוף אופיינית לכל אדם ואדם
המאמר קיבל את הציון: המאמר כמה מים אנו אמורים לשתות מדי יום?  קיבל את הציון 4.1 כוכבים  נצפה: 3001  |  דורג: 15
דרג מאמר זה
כמה מים אנו אמורים לשתות מדי יום?

כמה מים אנו אמורים לשתות מדי יום? שאלה של ימי הקיץ
מחקרים מים כמה מים לשתות



כמה מים עלינו לצרוך ביום? שאלה פשוטה לכאורה שאין לה תשובה פשוטה. שכן צריכת המים של הגוף אופיינית לכל אדם ואדם, והיא תלויה בסטאטוס הבריאותי של הגוף, בדרגת הפעילות שלו, וכמובן באזור האקלימי. וכדאי להתאים את צריכת המים כאשר נִלמד מהם הגורמים שעשויים להגביר או שמא להקטין את כמות המים שיש לספק לגוף. מים הם סם החיים שלנו והמרכיב העיקרי של גופנו. בממוצע, המים מהווים כ- 60% ממשקל גופנו, כשכל אחת ממערכות הגוף תלויה בהם. מים מווסתים את טמפרטורת הגוף, ומובילים חמצן וחומרי מזון לתאים; מים משמשים לסיכה של המפרקים, ומקלים על העומס של הכבד והכליות בפינוי תוצרי פסולת מהגוף; מים חיוניים לשמירת הלחות ברקמות שהלחות חיונית בהם כמו העיניים, האף וחלל הפה; מים מונעים עצירות ומשמשים להמסת מינרלים וחומרי מזון והעברתם לאברים ולרקמות השונים. מחסור במים, בעיקר מאי-שתייה מספקת, עלול להביא להתייבשות (dehydration), תהליך העלול לגרום לנזק בריאותי במיוחד בגיל הרך אך גם במאוד מבוגרים. תסמיני ההתייבשות כוללים: צמא מוגבר, עייפות, כאב-ראש, יובש בפה, מיעוט או אי מתן שתן, חולשת שרירים, טשטוש וסחרחורת.
גורם אחר בשיקולי צריכת המים הוא הגורם הסביבתי. באקלים חם שתייה מוגברת חיונית לא רק למלא את מה שאבד בזעה המוגברת, אלא אף לצנן את טמפרטורת הגוף. לעתים דווקא בימים קרים במיוחד, כאשר הלבוש חם במיוחד והדוק לגוף, יש גם כן הזעה מוגברת שצריך לפצות עליה בשתייה, ואף במהלך שהייה בחדר סגור ומוסק בימי החורף, שעלולה לגרום לעור לאבד מלחותו. שהייה באתרים גבוהים במיוחד או בהרים מעל 2,500 מטר, מחייבת שתייה מרובה שכן בגבהים אלה יש נטייה למתן מוגבר של שתן. בגובה רב באווירה דלילה בחמצן, יש נשימה מוגברת לפצות על מצוקת החמצן הדליל, ונשימה מוגברת צורכת אף היא כמויות מים מוגברות.

מחלות שונות או מצבים בריאותיים מסוימים קשורים אף הם באיבוד נוזלים מוגבר מה שמחייב שתייה מוגברת. מחלות חום, הקאות או שלשולים תכופים, מביאים לאובדן נוזלים משמעותי. אז חיוני ביותר להגביר שתיית מים
בבריאות מלאה ולא בתנאי יובש יוצאי-דופן, ניתן להשתמש בתחושת צמא כמדד אמין בדרך כלל לצורך של הגוף להשלים חסר בנוזלים. אך ככל שמזדקנים, עלולה תחושת הצמא להשתבש. וכמובן בשעת עיסוק בפעילות גופנית מתישה, עלול הצורך החיוני של הגוף בהשלמת נוזלים להתעורר עוד לפני שמתעוררת תחושת צמא. לכן חיוני לעוסקים בספורט או בפעילות גופנית נמרצת, מתישה וארוכה, לשתות לרוויה לפני הפעילות האמורה, במהלכה ועם סיומה. האקדמיה האמריקנית למדעי הבריאות ממליצה באופן נחרץ להפוך את שתיית מים להתנהלות שגרתית, ולהעדיף מים על משקאות קלים אחרים. עדיף לשתות מים צלולים וקרים במהלך "הפסקת קפה" על שתית קפה, וגם אם יהיה צורך בשינוי שם ההפסקה ל"הפסקת מים", לא ייגרע מאום מיוקרתה. יש תחילה של מהפך בדעת הקהל בארה"ב, עד כדי שתיית מים מוּגזים (sparkling water) במקום משקאות אלכוהוליים מוגזים כשמפניה בהתכנסויות חברתיות, מה שקרוי מסיבות קוקטייל.

ולסיום, למרות ששתיית מים מוגזמת מעל ומעבר לצרכים ולכמויות הסבירות-אינה שכיחה, יש השותים מים ל"שוכרה", וגם שתייה מוגזמת של מים אינה טובה לגוף. מצב כזה עלול להעמיס על הכליות עומס מוגבר בעצם פינוי המים והשתנה מוגברת, ועלול להיגרם מצב של היפונתרמיה במיהול רמת הנתרן בדם, כמו שאנו מוצאים לעתים במבוגרים עם מחלת אי-ספיקה גדושה של הלב, המטופלים בחומרים מְשתנים על מנת להפחית את העומס על הלב. הנה כי כן מים שכבר זכו לכינוי "נוזל החיים" טובים לגוף אך במידה, ושתייה מרובה שלהם אינה תמיד משובחת.


כל הכתוב ו/או הוא מידע בלבד, ואין לראות בו הוראות לטיפול עצמי, איבחון, ו/או המלצה לטיפול זה או אחר ו/או נטילת חומר זה או אחר. כל ייעוץ וטיפול חייב להנתן בידי רופא ותחת פיקוחו.
אהבתם?

כתבות נוספות ממדור בריאות ותזונה

תגובות (לא התפרסמו עדיין תגובות לכתבה זו)

בניית אתרים