חוגים >> לימודי מוסיקה >> האזנה למוסיקה
חוגים >> לימודי מוסיקה >> מוסיקה-שונות
תיאור הפעילות:
המרצה בחוג הנו מלחין של מוסיקה קלאסית שרכש, בלימודיו באקדמיה למוסיקה בירושלים ובחוג למוסיקולוגיה של האוניברסיטה העברית, ידע עשיר ורב בתולדות המוסיקה, סגנונות מוסיקליים, וביוגרפיות של מלחינים. יצא לאור לפני שנתיים דיסק של יצירותיו, אשר זכה לדברי שבח במאמרי בקורת שהתפרסמו בעיתונות. יצירותיו, הן הכלולות בדיסק והן יצירות חדשות, זכו לביצועים בארץ ובעולם, כולל בחג המוסיקה הישראלית ובפסטיבל אבו-גוש בשנת 2007.המרצה נותן שיעורים בהאזנה מודרכת למוסיקה קלאסית ליחידים או לקבוצות. קים מבנה מוצע של סדרת שיעורים המבוססת על 8 פגישות. נתן לפנות למרצה בבקשות למבנה ארוך יותר או קצר יותר.
מבנה הרצאות :
1. באך, יצירותיו וסגנונו. השיעור יעסוק בהסבר של הגורמים לכך שבאך הפך להיות גדול המלחינים בכל התקופות.
2. מוצרט, שלמות של יצירה מוסיקלית. השיעור יתמקד על שלמות הסגנון והיופי הפנימי של יצירותיו.
3. מאהלר, עולמו של מלחין. נאזין לדוגמאות של יצירותיו שמציגות את הייחוד של תוכן וצורת היצירות הסימפוניות של מלחין זה.
4. סטראווינסקי, המלחין המהפכן. מוקד ההרצאה והקטעים שיושמעו הוא על המהפכני והמקורי שביצירותיו של סטראווינסקי לעומת קודמיו.
5. התכנים החדשים של מוסיקה קלאסית במאה ה- 20. מהו הייחוד התכני והצורני של המוסיקה שחוברה במאה ה-20? כיצד מחברים שונים במאה ה-20 נתנו ביטוי ביצירותיהם למה שהתרחש במאה זו?
6. מוזיקת האוונגרד. מלחינים, סגנונות ויצירות במוזיקת האוונגרד בת זמננו. כיצד יצירות מוסיקליות של יוצרים אוונגרדיים בטאו את מציאות זמנם?
7. שניטקה, ליגטי, והמינימליסטים. החידושים של יוצרים אלו והסגנון המוסיקלי המיוחד שלהם.
8. יוצרים ויצירות במוסיקה קלה – ניתוח הרמוני ומלודי של יצירות הביטלס, פינק פלויד, ועוד.