חוגים >> בישול ואפייה >> סדנאות אלכוהול
תיאור הפעילות:
הקורס פותח דלת להבנת עולם היין.הוא מורכב מחמישה מפגשים שבועיים בני שעתיים וחצי 3 עד שעות. ניתן לצרף עד 14 משתתפים ואין הכרח בידע קודם.
אנו עורכים סקירה כוללת של הגורמים השונים והמרכזיים להצלחת ייצור היין בארצות המובילות את תרבות היין בעולם.
כל מפגש יתמקד בנושא מסוים, כאשר החלק הראשון הינו תיאורטי והחלק השני הינו טעימה מקצועית מודרכת ומהנה.
במהלך הקורס, נכיר כ-30 יינות מכל הסוגים אשר מהווים מדגם מייצג של היין בעולם.
כמו כן, נלמד לפתח את חושי הריח והטעם על ידי הבחנה של התכונות הארומאטיות הטמונות ביין, ונגדיר מחדש את המושגים החשובים בעולם זה.
מפגש ראשון - מבוא לעולם היין
- ההיסטוריה של היין
- סטטיסטיקה ועובדות
- תהליך ייצור
- סיפורים מעולם המסעדות היוקרתיות
- הגדרת מושגים
- כללים של טעימת יין
מפגש שני - העולם החדש
- היין בצפון ודרום אמריקה
- ארץ ישנה/חדשה - דרום אפריקה
- אוסטרליה וניו זילנד - מקור איכותם
- טעימה מודרכת
מפגש שלישי - העולם הישן: אירופה (חלק א`)
- מעצמת יין - איטליה
- מאפייני יינות ספרד
- הונגריה ויין קינוח
- טעימה מודרכת ומעמיקה
מפגש רביעי - העולם הישן: צרפת (חלק ב`)
- אזורי היין של צרפת ומאפייניהם
- הסיווגים השונים של יינות צרפתיים
- הגישה הצרפתית ליין
- טעימה מקצועית מודרכת של יינות צרפתיים
מפגש חמישי - עולם היין: תמונה כללית
- היין הישראלי בעולם
- התאמת יין לאוכל - כללים ומלכודות
- תרבות ועולם היין - סיכום
- טעימה מודרכת של יינות גדולים
מטרת הקורס היא להקנות לכל משתתף את הידע והשליטה העקרוניים והחשובים ביותר להבנת עולם היין. מעבר לחוויה האישית, נפתח ביטחון עצמי והיכרות עניינית עם היין, נדע להזמין את היין המתאים לארוחה ופשוט ליהנות משתיית כוס יין.
בסוף הקורס תינתן אפשרות למפגש נוסף במסעדה עם יינות אשר משתתפי הקורס יבחרו. מפגש זה נועד לסיים את הקורס בארוחה חגיגית ואיכותית עם יינות שיותאמו למנות שנזמין. מפגש זה הינו אופציונאלי.
כל משתתף המסיים את הקורס יצורף כחבר ב-Wine Society ללא דמי מנוי. יינתן הסבר על החברות ב-Wine Society במהלך המפגש האחרון של הקורס.